Çay Keyfi

Kasım 11, 2021

Salı günü peynir almaya Kadıköy'e gittik annemle. Dedim ya artık daha sık çıkacağız diye. Sabah dokuz gibi evden çıkıp yürüyerek on gibi varınca dükkanlar yeni açılmış oluyor, sessiz sakin tadını çıkartıyoruz.


Yeni yıl zamanı yaklaşırken benim çoklarca hediye almam gerektiğinden bu sıralar biz sürekli dükkanlara uğrardık. Geçen sene bile iki kere indim tek başıma zira her şeyi internetten almayı da sevmiyorum, semtimizin esnafı da kazansın.


Hahahaha, tabi biz dükkanlara ilk girince siftah yapmadan çıkmayalım bilinciyle annem hepsinden bir şey aldırdı bana, en sonunda vitrinlere bile bakmaya korktum :D 


Giderken belki Barış Manço Müzesi'ni gezeriz diye düşünmüştüm ama hava sıcacık olunca kendime dedim ki "Handan akıllı ol, müzeyi soğuk,  yağışlı bir güne sakla" .  Bak netekim çarşamba günü etraf buz kesti. 

Beyaz Fırın'dan kruvasan aldık (çıtır çıtır dışıyla muhteşem oluyor) , çayları evden taşıdık, Moda'daki sakin sokaktaki denize nazır bankımıza kurulduk. Yalnız öncesinde karadeniz pidelerimizi de sipariş ettik. Biz gittiğimizde fırını açılmamıştı ama açılır açılmaz pişirdiler,dönüşte hemen alıp evimize geri yürüdük.

Bu arada Moda'da hayatımda gördüğüm en nazik mendil satan adam vardı. E aldık tabi mendilini. 

Bakiim, haftaya ne etkinlik yapsak :)

Benzer yazılarım

14 Yorum yap

  1. Oh ne güzel yağmışsınız, annenin ellerinden öperim, güler yüzünüz genetik muhakkak, öpüyore sizi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizden de sana kocaman öpücükler Ecehan :)

      Sil
  2. Anneli kızlı.. ne güzel <3 Biraz daha soğursa benim için de bir üstü tarçınlı sahlep keyfi yapar mısınız denize doğru?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy, onu en çok kar yağdığı zaman şehir hatları vapurunda içmeyi severim Ceren, bu sene kar yağınca yapacağım ilk iş olsun :)

      Sil
  3. Muhteşem ikili... Ellerinden öpüyorum annenizin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Anneme iletirim diyeceğim ama zaten okuyor burayı :)

      Sil
  4. Afiyet olsun. Bazı sebeplerden annemi epeydir görmüyorum. Ellerinden öperim annenin. Ne iyi yapmışsınız.Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli aynı yerde kalınca insan uyuşmaya başlıyor, artık daha çok dışarı çıkmayı düşünüyoruz. Anneciğinle umarım görüşürsün yakın zamanda.

      Sil
  5. Anne kız ne güzel yapmışsınız..Her daim olsun..

    YanıtlaSil
  6. Son güzel havanin tadini cikartmissiniz super

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam ucundan yakalamışız güzel havanın :)

      Sil
  7. Yılbaşında sen bir tatlıcıya da gidiyordun sanki. Çikolatacı mıydı? Onu da çok geçe bırakma, sonra çok sıra olduğunu yazmıştın. Tabii şimdi gitmek de çok erken olur :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok, erken olmaz, bu gittiğimizde baktık süsler yerini almış, bir sonraki gidişte uğrayacağım :)

      Sil