Hafta Sonu Kaçamağı

Kasım 29, 2021

Can bu hafta sonu boş olunca Sincap'ın birinci yılını kampta kutlayalım dedik. İstanbul içinde deniz kıyısında bir kamp alanına girmek istedim.

Ağva 'da bir çok kamp alanı var. Yazın cumartesi pazar gidilmez ihtimal kalabalıktan ama bu mevsimde sakindir diye düşündük, öyleymiş :)

Yalnız asıl gitmek istediğimiz kamp alanı hayalimdeki gibi denize sıfır değilmiş, ağaçların arasında sevimli bir yerdi gerçi, oraya daha soğuk günde gitmeyi düşünerek yol üzerinde gördüğümüz başka bir tanesine girdik. Biraz bakımsız, tuvaletlerine aylardır el değmemiş, yerde bol miktarda tavşan pisliği olan bir alandı ama neyse kendimize güzel bir köşe bulduk. Elektrik vermiyorlardı ama bizim elektriğimiz yetiyor elektrikli soba falan çalıştıralım demediğimiz sürece. 


Erkenden varınca önce birşeyler atıştırdık. Hatta Can ilk defa biz etrafımızı iyice dağıtmadan dronla çekim yaptı. 

Kampın karşısındaki patikadan ormana girip yakacak odun toplamaya gittik. Sonbahar manzaraları öyle güzeldi ki. Zaten yolda giderken büyülenmiş gibi izleyip durmuştum. 





Dönüşte peşimize bir köpek takılıp bizimle kampa geldi. Kampın köpeği diye düşünmüştük. Değilmiş. Dün eve dönerken arabamızın arkasında koşması yüreğimizi burktu, çok üzüldük. İki gün boyunca yanımızdan dibimizden ayrılmamıştı. Zaten videolarda,fotolarda göreceksiniz Bobi'yi. 



Ormanda mini yürüyüş, odun toplayışın peşinden sahile yürüdük. Şurada oturup denizi izlemek öyle iyi geldi ki. 

Hava kararmaya yakın akşam yemeği işlerine giriştik. Hava dışarıda oturulacak kadar güzeldi. Mangalımızı yaptık, yemek sonrası kahvemizi içtik. Sonra karavanda birinci yıl videosu çektik. Biz video çekerken iki çakır keyif genç dışarıda ateşimizin başında keyif yaptılar. Hahaha. 


Akşam erkenden tuş olduk. Gece ara ara yağmur sesleriyle geçti. Sabah erkenden kendimi sahile attım.


Sonrasında dört mevsim yaşadık diyebilirim. 

Yağmur yağdı, güneş açtı, gökkuşağı belirdi, fırtına çıktı. Kahvaltıda masadaki her şey uçuyordu az kalsın. 




Kahvaltı sonrası yavaş yavaş toparlandık. Can'la Metos dışarıdaki eşyaları yerlerine yerleştirirken ben de bulaşıkları yıkayıp yatakları kaldırdım.  Uyku tulumlarını çantalarına tıkıştırıp dolaba sıkıştırdım :D 

Bütün işler bitince biraz daha oturup sazları,  bulutları ve denizi izledik. 



Bu sefer bir şey olmadan dönüyoruz diyorduk ki yolda karavanın heki (tepe penceresi)  uçmuş. Arkamızdaki arabaya çarpıp gitmiş. Neyse ucuz atlatmışız diyelim. Arkadaki arabada bir şey yoktu. 
Dönüşte kendi mahallemizde bir karavancı bulup yenisini taktırdık hemen, bu fırtınada tepesi açık kalamazdı.

İşte böyle.

Bilimum video var hazırlayacağım, tavşanlar, ördekler, uçan kazlar, sohbetler, kampa yerleşme çalışmaları felan hep orada olacak.

Böyle bir gün doğada geçirmek çok iyi geliyor.  

Hepinize günaydın .  Musmutlu bir haftaya açılsın sabahımız.

Şimdi gidip kahvaltı hazırlayayım, birazdan ikeaya gidip dolaşacağız iki yıldan sonra. Erkenden gidersek kimsecikler gelmeden sakin sakin gezeriz diye düşündük.  Orayı gezmek beni  hep mutlu etmiştir. Ayrıca Metos'un bilgisayar sandalyesi iyice kırıldı,  internetten görmeden alınca pek uzun dayanmadı. 



Demişim yayımlayamadan çıkmışım evden. Keyifle dolaştık İkea'da. O arada fırtına felan çıkmış dışarıda.  Trafik felç. Annemden bizim eve araba ile 45 dakikada gelebildik. Yürüyerek on dakika sürmüyordu :D  Metehan'a sandalye bulamadık. Onun yerine tavuk alıp evde yedik :D Bi yılbaşı havasına girdik. İyi geldi.





Benzer yazılarım

14 Yorum yap

  1. Karavan cidden bugunlerdr iyi oldu özgürce tatil yapabildiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi geldi karavan bize Sev, hep de sakin köşeleri bulduk, çok keyifli oldu.

      Sil
  2. Geçtiğimiz ay bir pazar günü gitmiştim Ağva'ya.. Deniz mevsimi çoktan kapanmasına rağmen, hava güzel olduğu için epey bir kalabalık vardı:( Şimdilerde yine gitmek lazım kafa dinlemeye:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sakindi Sezgin, ağaçların renkleri de Yedigöller'i aratmıyor.

      Sil
  3. Ahh harika. Benim de karavan anılarımı özlettirdiniz iyice. Benziyor biraz. Son kampımızda bize de çok tatlış bir köpek takılmıştı. Okul olmasa da gitsem keşke ben de şimdi... :)

    www.kayipfisilti.com

    YanıtlaSil
  4. Instagramda da takip ediyorum sizi :) paylaşımlarınız öyle içten ve iç ısıtıcı ki :)
    Kamp olayı demişken; Tekirdağ’da da güzel kamp alanları varmış (ben hiç kamp yapmadım) , araştırmaya değer :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)

      Ülkemiz öyle güzel ki, Can wmwkli olduğunda her yeri gwzmw hayalindeyiz, bakalım :)

      Sil
  5. Ay ne güzel ıssızlığın ortası.....

    YanıtlaSil
  6. Sincap'la mutlu seneler, keyifli geziler olsun...:)

    YanıtlaSil
  7. İkea'da gezmeyi çok isterdim. Adana'da yok maalesef. Bir tane açtılar ama o da küçücük. Sadece sipariş verebiliyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ikea gezmesi en keyifli marketlerden, pandemi olmasa restran kısmı da harikaydı ama neyse sevdiğimiz yemekleri markette sattıklarından alıp evde yedik. Umarım orada da büyüğü açılır.

      Sil