Özlemişim

Kasım 25, 2021

Dün nihayet randevu aldığım diş hekimimize gittik. En son üç sene önce gittiğimizde emekli olmaktan bahsediyordu ödüm koparak aradım,  neyse hâlâ bırakmamış. Hastalarım beni bırakmıyor ki diyor.  Allah uzun ömür versin, bırakmayız tabi. Ben böyle işini seven, çalışırken etrafına enerji saçan, yaptığını özenle yapan bir insan görmedim.

Benim pandemiden hemen önce düşen kaplamam haliyle yerine girmiyordu artık. Onu temizleyip yontup yeniden kullanmaya çalışacak zira takdir edersiniz ki fiyatlar almış başını gitmiş.  Annemin de işleri var. Bir müddet gidip geleceğiz yani.

Ve fakat işin en komik yanı benim sanki doktora gitmiyormuşum da tatile çıkıyormuşum gibi mutlu olmamdı. Şişli yav, Nişantaşı'ndan aşağı keyifli yürüyüş,  dükkânlar, ilk gençliğimin anıları, nasıl özlemişim.

Üniversite yıllarımda her boş derste kendimizi okuldan atıp dolaşmalarımız,  evleneceğim zaman o dişlerini yaptırmazsan seni evlendirmem diye annemin zorlamasıyla Erol Bey'in muayenehanesine ilk gittiğim müfettişlik yıllarım, Metehan'a hamileyken hiçbir yerde bulamadığım güzel jileleri bulduğum hamilelik zamanlarım, festivalde sinemaya geldiğimiz günler, hepsi hepsi aklıma geliyor.

Bir mekân içinde yaşanmışlıklar olunca başka güzel sanki, değil mi ? 

Muayene sonrası kendimizi yola vurduk. Çift maskemiz ağzımızda,  boş bir kaç mağaza dolaştık. Derken bir sergi gördük. Anneme dedim ki pandemide en güvenli yer sergidir, hadi girelim.

Gerçekten de binanın iki katı bomboştu. Hes kodumuzu verip girdik içeri. Hayatı Kodlamak diye LIA adlı sanatçının sergisiymiş. Bütün odalarda dev ekranlarda yukarıdaki gibi hareket eden şekiller vardı.  Meselâ yukarıdaki Van Gogh eserlerinin yeniden yorumlanmış haliydi. 



İkimiz de çok fazla bir şey anlamasak da orada olmaktan çok mutluyduk, kısır döngüden ibaret hayatımızda bir renk,  bir kıpırtı,  bir yaşamak hissi belirdi sanki. 



Binanın kendisi ise başka güzeldi. 


Sonrasında insanları, vitrinleri, binaları izleyerek Beşiktaş'a kadar yürüdük.

İkimize de çok iyi geldi.


Birisi bana tam iki sene evden çıkıp sıradan şeyleri yapamayacaksın dese nasıl da ütopik gelirdi. Bugünkü halimize bak.


Neyse, bunlar da geçecek elbet. 

Benzer yazılarım

6 Yorum yap

  1. Ne iyi etmişsiniz be de iki ay önce iki yıldan sonra gittim. Kaplamalar değişecek alttaki dişler sızlıyor. Korkunun ecele faydası yok. Ne yapalım. Sana da kolay gelsin ev arama nasıl? Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaplama olunca diş etlerine bakım yapılmazsa olmuyor, en sevmediğim işlem ama yaptıracağız mecburen. Evet korkunun ecele faydası yok, biter diye bekleyip dururken iki sene geçti dişimin kaplaması düşeli. Artık alttaki dişin dolgusu falan da gitti, diş tamamen gitmeden duruma müdahale etmem gerekti.

      Evlere bakmaya devam. Sanırım en sonunda yumurta kapıya dayanınca kiralık ev bulup çıkacağız yine, ev alma özürlüsüyüz biz :)

      Sil
  2. Keyifli bir gezi olmuş size, devamı gelsin sağlıkla...

    YanıtlaSil
  3. Annenin pandemide en güvenli yer sergilerdir yorumuna çok güldüm. Maalesef doğru bir yorum :-)

    YanıtlaSil