Çocuklarıma..

Ağustos 03, 2015

Kayalıkların arasından başını uzatan minik çiçeğin azmi olsun yüreğinizde. Her sonbahar bütün yapraklarını kaybetse de her ilkbahar yeniden çiçeklenen ağaç yol göstersin düştüğünüzde. Çoban yıldızı gibi parlasın hayalleriniz en karanlık anda bile. En sıcaklarda yüzünüzü okşayan serin rüzgâr gibi yüreğinizi ferahlatan dostlarınız olsun zor zamanlarınızda.


Renkleri ayırmayın birbirinden, unutmayın hepsinin yeri başka. Farklılıkları kucaklayın, dünyanın büyüsü bunda.  İster dere kıyısında bir salkım söğüt olun sakin ve kendi halinde ister bulutların arasında bir beyaz martı deli dolu inişler ve çıkışların devinimde, yeter ki kendiniz olun.. En istediğinizi yapın , en güzel şekilde yapın... 

Bir karganın önünden ekmek kırıntısı kapan serçenin cesareti olsun yüreğinizde. Nehir yukarı yüzen balıkların kararlılığı. Dallarından sarkan meyveleri sunan ağacın cömertliği sarsın ruhunuzu. Ve hiç susmasın içinizde ağustos böceğinin huzur veren şarkısı.

Uyurken sarıp sarmalasın sizi ayışığı, sabahları kahkahayla karşılasın güneş. Yolunuz hep açık olmasa da karıncaların çalışkanlığıyla siz geride bırakın bütün engelleri. 

Ve biliyorsunuz, ne zaman beni özlerseniz. Bir ağacın altına uzanın, yapraklarının arasından süzülen ışık gibi sarıp sarmalarım sizi. Ve tepenize bir kozalak düşerse, kızdım demektir aklınızı başınıza toplayın:-) 

Benzer yazılarım

8 Yorum yap

  1. Küçük annem neler yazmış. Snifff :(
    Ben öyle yaprakların arasından uzanan ışık istemiyorum. Kırtasiyeye gidelim...
    Ayrıca gözyaşı falan da olmasın. Bir tek sulu bisküviye izin var.
    Kozalak da kabul değil. 1 şaplatırsın yanağıma. Sonra 1 saat gönlümü alırsın.
    Seni seviyorum:)

    Serhe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırtasiyeye gidelim sana on ikili boya kalemi alayım harçlıklarımla :-) Oyuncaklara, kitaplara bakalım. Rejimdeyiz, bisküvisiz sek su içelim :-)

      Ben de seni seviyorum :-)

      Sil
    2. Bisküvi zaten 1 tane :)

      Sil
    3. İkincisi olmaz biliyorsun, çok kıymetli :-) Hazırlaması da pek zahmetli:-)

      Sil
  2. Çok güzel biryazıydı

    YanıtlaSil
  3. Ne hoş dilekler bunlar, yazı çok güzel canım.

    YanıtlaSil