İTÜ Bilim Merkezi

Ocak 14, 2013



Adres: İTÜ Bilim Merkezi ,İTÜ Taşkışla Kampüsü Taksim Beyoğlu İstanbul
Telefon: 0212 251 60 13 - 0212 293 13 00 / 28 20 / 28 45
Web Adresi: www.bilimmerkezi.itu.edu.tr


İTÜ Bilim Merkezi, Taksim`de, İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla yerleşkesinde yer alan; etkileşimli sergilerle 6-16 yaş grubu için çocukları bilime özendirmeyi amaçlayan bir bilim merkezidir. 2007 yılının Kasım ayında açılmıştır. Optik yanılsama, mekanik, enerji, matematik, DNA, uzay, uçak, titreşim, dalga, ses ve fizik ile ilgili birçok teoriyi uygulama yoluyla öğreten 120 adet eğitici birimden oluşan bilim merkezi, gençlere merak ve hayal ettikleri ile nasıl ve nedenlerine ilişkin çözümler sunuyor.

3 bin 500 metre kare alan üzerine kurulu merkezi ziyaret eden öğrenciler, bilimsel kavramları uygulamalı olarak görme ve öğrenme olanağına sahip olacak.

Merkezde görevli eğitmenler, öğrencilere hem eğitim birimlerinin nasıl çalıştıkları konusunda yardımcı olacak hem de öğrencilerin sorularına cevap verecek.

Ziyaret Saatleri: Pazartesi günleri hariç hergün 10:00 - 17:00* saatleri arasında açık. Grup ziyaretleri için önceden randevu almanız gerekmektedir.

*Merkezimize son giriş 16:30 dur.

Bilet Fiyatları
Öğrenci - Öğretmen: 3 TL
Tam: 5 TL


Bu sene gitmeyi planlıyorum. Çocuklarla Beşiktaş'a gidip oradan Maçka'ya çıkarız. Önce benim okuluma uğrarız belki. Ardından teleferikle Taşkışla'ya geçiş yaparız. Eminim çok hoşlarına gider.

İstanbul'u seviyorum :)

Benzer yazılarım

3 Yorum yap

  1. bende kesin gitmeliyim

    YanıtlaSil
  2. Şubat tatilinde gün belirleyip birlikte gidelim Öziicim, ne dersin ?

    YanıtlaSil
  3. olabilir düşünülebilesi bir durum :))

    YanıtlaSil