Benden Yemek Bloğu Falan Olmazmış Kesinlikle
Aralık 14, 2012Şurda bir tarif vereceğim, bir tembellik bir tembellik. Çektiğim fotoğrafın üzerinden bir yıl falan geçmiş herhalde, zor buldum arşivimde :)
Geçenlerde Dr. Öz'ün programında rastlamıştım, iki günde bir mantar yemek gayet faydalıymış. Hatta mantarı yerken harcanan kalori mantarın kendi kalorisinden çoktur gibi birşey demişti yanılmıyorsam. Tabi benim şimdiki tarifimden bahsetmiyor.
Şimdi bu aşamada bloğuma mantar kızarması deyip de yanlışlıkla bu sayfaya atılanlar varsa, sizi şuraya alayım. (Valla ikici en çok tıklanan yazım olduğu için , bu açıklamayı yapmam gerekiyordu:)
Gelelim tarife.
Yemek kitabında bayat ekmekten sufle gibi bir ismi olmakla birlikte ben ona fırında mantar diyorum.
12 dilim bayat ekmek
250 gr mantar
3 çorba kaşığı tereyağ
4 baş soğan
1 bağ maydanoz
4 yumurta
1 su bardağı süt
2 çay bardağı kaşar rendesi
kırmızı biber, tuz
diyor tarifte . Ben ekmek miktarını daha az tutup mantar miktarını daha fazlalaştırıyorum. Tabi sütü de azaltmak gerekiyor bu bağlamda. Aman kafama göre takılıyorum yani.
Ekmekleri kızartıyorsunuz önce. Yine tarife göre ekmekler dilim halinde kızartılıyor. Ben küp küp doğrayarak teflon tavada yağsız kızartıyorum.
Mantarları soğanla kavuruyoruz. Bildiğiniz gibi mantarlar en güzel yüksek ateşte kavrulur. Kararmadan , aşırı suyunu salmadan.
Bir kaba kavrulmuş mantarı yayıyoruz. Üzerine doğranmış maydanozları serpiyoruz. En üste ekmeklerle örtüyoruz. Tereyağı bu ekmeklerin üzerine küçük parçalar halinde koyduktan sonra yumurta, süt ve kaşar peyniri rendesinin yarısını çırparak döküyoruz. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatarak 20 dakika pişirdikten sonra kağıdı alıp kalan kaşar rendesini üzerine serperek 10 dakika daha fırında tutuyoruz.
Ortaya nefis kokusuyla bu güzellik çıkıyor ..
Ben daha beğenmeyeni görmedim :D
Afiyet olsun efendim.
5 Yorum
ayın 29'unda bundan istiyorum
YanıtlaSilany:)
Beğenilmez mi hiç:-)
YanıtlaSilResmi görünce kokusu burnuma geldi:-))))
Olabilir Any :)
YanıtlaSilGörüntüsünden belli değil mi Destiny :)
harika görünüyor ama bence senden harika yemek blogu yazarı olur
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nihalcim, yok yok yemek yaparken o kadar dağınığım ki, fotoğraflayacak olsam iştah keser:-)
YanıtlaSil