!

Ocak 13, 2012



Kurtuluş savaşından çıkmış bu millet bayram kutlamak için kıyafet parası buluyordu. İkinci dünya savaşının kıyısındaki bu millet bayram kutlamak için kıyafet parası buluyordu. Şimdi birden nasıl bu kadar fakirleştik biz?

Bundan 30 yıl önce, ben ilkokula giderken ve harika bayram kutlamaları yaparken bütün kıyafetlerimizi annelerimiz hazırlardı. Öğretmenimiz öyle güzel ayarlardı ki hem biz rengârenk bayram kutlardık hem de sonrasında da giyilecek kıyafetimiz olurdu.

Metehan'ların ilk gösteri yaptıkları sene şalvarımsı bir naylon pantolın ve naylon gömleğe bir sürü para ödedikten sonra ertesi sene biz daha kullanışlı kıyafetler olsun istiyoruz dedik, nitekim öyle kıyafet diktirildi. Gidip de bayram kutlanmasın demedik. Böyle saçma bir şey duymadım ben hiç.

Yok arka plan gereksizmiş. Yok öğrenciler derse yoğunlaşsınmış.. Bla bla bla...

Çok kızgınım çok....

(Bknz)

Benzer yazılarım

3 Yorum yap

  1. Sormayın, benim için de sabah sabah aldığım kötü bir haber bu!!!!
    Bahane bahane üstüne, hangisine inanmak lazım:((((

    YanıtlaSil
  2. sorma yaa akşam haberlerde ben de güldüm inan. adamlar hiçbirşeye aldırmıyor ve teker teker sanırım ne bayram kalacak ne başka birşey.gerçi benim oğlum 9. sınıfta çok hoşlanmamıştı bayram provalarından hele ensesi kapkara olunca:))gösterilere katılmaktan gayette mutluydu.hele eşim o zeybek oynamalarına bayılır törenlerde...19 mayıs kutlaması olmadan olur mu?birilerinin dur demesi gerek kaç yıllık gelenek kalkar mı böyle ellerini kollarını sallaya sallaya...

    YanıtlaSil
  3. Lisede hatırlıyorum da , seçmelere katılamamıştım. Ağlaya ağlaya seçtiridm kendimi. O çoşkuyu yaşamak bambaşka...

    Başka korkularım var off...

    YanıtlaSil