Almayı Düşündüğüm Şeyler

Ocak 03, 2012

Salona halı. Aslında komple salonu yenilemek istiyorum ama şimdilik o işe girişemeyeceğim. Bir vitrini yerleştirmem bile bazen bir gün sürebiliyor, bütün odayı tasarlamam zaman alacaktır :) (İşin para kısmına girmiyorum hiç :)

Fotoğraf çerçevesi. Köşe raflarım var, senelerdir aynı çerçeveler. Büyük, beyaz ve sade çerçeveler alıp fotoğrafları da büyüteceğim. (Fotoğraf çerçevelerini sade seviyorum zira içindeki fotoğraf dikkat çekmeli çerçeve değil)

Mutfağa kaşıklık. Sağı solu kırılmış eskilerinden kurtulmak gerek.

Banyoda bornozları koyacak bir yer ayarlamalıyım. Duvarda asılı olmaları göze hoş durmuyor. Aslında salon gibi banyonun da yenilenmesi gerek ama ev benim değil, hiç uğraşamayacağım.

Sehpa.. Cam sehpalarım silerken çok yorucu olabiliyor. Üstelik orta sehpayı bir sağa bir sola çekerken ağır geliyor. Bizde orta sehpa çay kahve servis yeri gibidir. Şöyle pratik, rahat birşey istiyorum. Henüz bulamadım. Gördüklerim ya kocaman - bütün odayı kaplamasına gerek yok sehpanın şimdi- ya da pahalı. 8000 Euro bir orta sehpaya verilebiliyor ki satıyor adamlar. Sanırım benim deli gibi param bile olsa sehpaya o kadar harcayamam...

Çocuk odasına halı. Kir göstermeyecek, kaymayacak, çok tüylü olmayacak, karışık desenli olmayacak ki anne dakika başı halı silmeyecek, içinde oyuncaklar kaybolmayacak, üzerinde yaptıkları şehirler falan düzgün duracak...

Balkona dolap. Şimdiki çok küçük, büyük, sağlam ama çok da balkonu küçültmeyecek, Can'ın bütün tamir malzemelerini alacak bir dolap gerekiyor. Şimdilik bakınmaktayım.

En önemlisini unutuyordum, çaydanlık. Arzum çaycı, yıllardır kullandığım markaydı ama sanırım bu evde sürekli güneş alan bir yerde olduğu için plastik kısmı parçalandı. Arçelikin altı üstü cam olanlarından gördüm, onlardan almayı düşünüyorum.

Yılbaşı geçti, noel babadan bi  ses yok, iş başa düştü, alacağız artık :D

Benzer yazılarım

4 Yorum yap

  1. Günaydın:)) Salonu komple yenileme ve ort sehpa olayı benim de istediğim ama şu aralar tamamen duygusal(!) nedenlerle ertelediğim şeyler. Çaydanlığa gelince; Arçelik camda,çay bulanık oluyor. Kesinlikle İnox olanını öneriyorum. Her ikisi de hem tarafımdan hem de başka arkadaşlarımca test edildi, onaylandı.

    YanıtlaSil
  2. Ama ben senin pembe koltuklarını seviyorum :)

    any

    YanıtlaSil
  3. Dilerim en kısa sürede sırasıyla tüm isteklerini gerçekleştirirsin.
    Evin ne eksiği biter , ne de eskisi :))

    Ama bu tür şeyleri almak için gittiğin yerlerde öyle güzel şeyler görüyorsun ki eve gelince herşeyi yakasın geliyor :))))

    YanıtlaSil
  4. Kiraç cama yapışmadığı için bulanık oluyor her halde Çenebaz, inoxlar içini göstermiyor diye istememiştim ama dediğini dikkate alacağım. Salonda şimdilik ilk önceliğim halı, tek renk sade bir halı bulursam beni bir müdeet oyalar herhalde :D

    Ben de pembe koltuklarımı seviyorum Any, sadece ikili olanı gıcırdıyor artık. Bir türlü düzeltemediler onu. Zaten yeni alırsam o da pembeli olacaktır ihtimal :D

    Onun için kolay kolay bir şey alamıyorum Özii. Acele de etmiyorum zaten, almak için araştırmak da keyifli zaten :)

    YanıtlaSil