Sen Tetris Tipi misin Satranç Tipi mi ?

Ekim 18, 2023

Sabahın beşinde rüyamın ortasından kalkıp sonra neydi ki o rüya diye düşünürken iyice uyanınca yataktan çıktım mecburen. Sanırım haftanın yapılacak işler listesi beni gerdi :) 

Salona geçip çiçek saksısının altında duran ıvır zıvır kutusunu çıkarttım, içindekilere bakıp işime yarayacak gibi olanları alayım dedim. Meğer ıvır zıvırdan çok dosya saklamışım en son yerleştirdiğimde. Diplomalar, belgeler falan hep oradaymış. Arasam bulamam. Diğer saksının altındaki kutuda ne vardı ki diye ona bakınca yılbaşı süsleri buldum. Acaba hiç hatırlamadığım neleri nerelere tıktım yerleşirken :D

Akşam Harbiye Açıkhava 'da konsere gideceğim, kalktığımdan beri yağmur yağıyor. Evden çıkarken yağmurluk almayı unutmayayım bari. O saatlerde duracak diye gösteriyor ama ben daha meteorolojinin bir şeyi tutturduğunu görmediğimden .

Saat yediyi geçiyor. Bilgehan hazırlanıyor. Bir saat sonra da Metehan kalkacak. Onu yollayıp pilatesi de yaptıktan sonra gidip yine uyuyabilirsem çok güzel olacak. Yoksa gün bitmeden yığılabilirim bir köşede.

Dün sabah yürüyüşte kendimle ilgili bir şey keşfettim. Tuhaf bir keşifti. 

Ben hiç satranç , dama gibi stratejik oyunları oynayamam. Ama tetris , candy crush , klax (Commodore 64 'de ne oynardım) gibi oyunlarda çok iyiyimdir. Hayatımı yaşama şeklim de aynen böyleymiş. Hiç bir hedefim, ona ulaşmak için uzun vadeli plânlarım falan olmadı. Üniversite sınavından bir gün önce tercihe ne yazacağımı bilmiyordum. En yüksek alacağım puana göre yol çizilecekti. ( Herhalde eğitim sisteminde benim zamanımdan beri yapılmış en mükemmel değişiklik puanı aldıktan sonra tercih yapmaktır, bizimkisi kadar saçma sapan bir şey olamaz, daha sınava girmemişsin tercih yapman gerekiyor :/) Ben geleni doğru yere yerleştirerek geçirdim hayatımı. Önüme çıkanları bir bir savuşturdum. Dolayısıyla da sürüklendiğim yere ulaştım. Bunu fark etmek çok tuhaf hissettirdi. Yürüyüş yaparken bir anda aklımda belirmesi de düşünce kadar şaşırtıcıydı doğrusu. Herkes hayatı yetenekleri doğrultusunda yaşıyor. Strateji oyunu oynayamıyorsam hayatta da yapamamam çok doğal, bunu anlamamam çok komik .

Neyse işte, öyle karışık bir şeyler.

Bilgehan'ı yolcu ettim şimdi. Daha Metehan'ın kalkmasına ve pilatese bir saat var. Gidip alış veriş listesi yapayım kendime. Sonra da Halloween kutusunu çıkartayım, oradakiler ilham verir belki.

Hepinize keyifli bir çarşamba olsun. 

Dansöz bloggırınız şu dansa taktı bu aralar. Daha on saniyesini çözebildim ama olsun. Size sabah enerjisi versin şu şeker çocuklar. 



Benzer yazılarım

14 Yorum yap

  1. Yanıtlar
    1. Burada komik dans etmişler, asıl halinde daha da güzel ama bu videonun d
      gülümseten enerjisi var :)

      Sil
  2. Ay çok güzel bir metafor bulmuşsun Handan, çok hoşuma gitti! Ben ama neyim bilemedim, tetris gibi kısa süreli dikkat içeren durumlarda da iyi değilim, satranç gibi 30 hamle sonrasını hesaplamada da.. Jonglör olabilirim, birkaç işi aynı anda idare edebilme yetim iyidir.. O da olmadı iyi bir oyun izleyicisi, motive edici olabilirim belki.. Bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jonglör mantıklı geldi, on parmağında on marifet:)

      Sil
  3. Ben de ne satranç ne dama hiç anlamıyorum öğrenmek de istemiyorum ama diğer oyunlara bayılıyorum her akşam bir kaç tur oynuyorum bu aralar toy blast. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toy Blast da candy crush gibi bir oyun, tam benlik :)

      Sil
  4. Ben de tetrisciyim herhalde, öyle uzun uzun planlarım yoktur.

    YanıtlaSil
  5. Gelen doğru yere yerleştrmek ne gzel tanım kız o öyle

    YanıtlaSil
  6. Eskiden ne çok tetris oynardık ama ben tavla da çok severim 😊

    YanıtlaSil