Oturup Şöyle Bir Değerlendirme Yapayım Sonra Koşturup Durucam

Ekim 21, 2023

Dün temizlik yapamadım. Yemek de yapamadım. Tüm gün evi süsleyip , günlerce temizlemem gereken dağınıklık ve pislik yaratıp üzerine parti oyunu plânlamaya çalışarak geçti. Neyse en azından oyun hazır gibi. Tabi ben ne hazırladığımı hatırlayıp oynatabilirsem. Bütün yaz bunu hazırlayayım diye düşünüp yine yumurta kapıya dayanmadan yapamadım ya, bravo bana. 

Dolayısıyla bugün, önümdeki on saatte yemekleri ayarlayıp evi temizlemem gerekiyor. Bir de duş alabilsem o arada iyi olacak, başım kaşınmaya başlamış artık.

Amaaa amaaa... Kostümümü ayarladım. Afili bir şey değil ve fakat bence bu seneki bana çok uydu :) Yarın gösteririm, şimdi sürprizi bozmayayım.

Çok işi olan her kadının yapması gerektiği gibi kahvemi alıp balkona çıktım. Geveze bir kuş da bana eşlik ediyor. Ötüşü değişik, görmeyi çok istiyorum ama bir senedir yakalayamadım henüz. Ağaçlar yaprak dökmediğinden saklanıyor her daim.

Konumuza dönersek.

Sabah yedide kalktım.

Kısır için bulgur suya koydum. 

Püre, rus salatası ve brokoli çorbası için patates haşladım.

Rus salatası hazır, brokoli çorbası pişti sayılır, püre için saatin biraz daha ilerlemesini bekliyorum, mutfal robotu çok ses yapar şimdi. Onun asıl işi servisinde gerçi, mezarlığa dönüşecek malûm. 

Kereviz saplarını yıkadım. Ton balıklı kanepeden yapacağım.

Bundan sonrakiler artık akşama kalmak durumunda. Son dakika hazırlanıp pişecek şeyler. 

Sosisler uzun uzun mumyalanacak.  Süpürgeler bir bir sarılacak falan. 

Şimdi kahvemi bitireyim, Bilgehan'ı uyandırayım, sonrasında salondaki dağınıklığı toparlamaya başlayayım artık. 

Bitmiş işlerim neredeyse yav :P

Ben giderken size şu şeker dansı bırakıyorum, gülümseyerek başlayın güne :)


Akşam Güncellemesi : Makarna haşlamak ve patates püresini şekillendirmek dışında bir işim kalmadı. Bir de mumya sosisler pişecek. Saat dört buçuk. Duşumu da aldım. Gidip saçımı başımı hale yola sokacak vaktim bile kalmış, vay be :) Yalnız karnım öyle şiş ki. Bir haftadır acayip dengesiz besleniyorum ondan mıdır nedir bilemedim. Neyse , zaten akşama Can'ın pantolonunu giyeceğimden içine göbeğim rahat rahat sığar :)


Benzer yazılarım

5 Yorum yap

  1. Bir günde 60 kilo domatesi pişiren bir kadın için bu menü nedir, beş dakikada beşiktaş) Şaka bir yana şahanesin, bayıldım bu tatlı telaşa. Yemeklerin yapılma videoları, reçeteleri falan da gelirse sonradan ne tatlı olur. Kolay gelsin, heyecan ile takipteyim 🤗🌺🧁😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sene ilk defa yaptığım bir şeyi videoya çekmiştim, kolay yöntemi gelecek seneye kadar unutmayayım diye :D

      Sil
  2. Ahhahahah, merakla bekliyorum partinin fotoğraflarını, nolur bizi çok ama çok fotoğrafla mezar püreler mumya sosisler hepsini bekliyorum sabırsızlıkla :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sene fazla fotoğraf çekmemişiz ne hikmetse ama bulduğumu yükleyeceğim :)

      Sil
  3. Son güncelleme ile birlikte kombini aşırı aşırı merak ettim açıkçası. :)
    Birde siz şey insanıymışsınız ya "Bebeğim halledeceğim but first coffee" :D

    YanıtlaSil