Hasta Pasta Sokaklarda

Ekim 26, 2023

Önce oğlanlar hapşırmaya başladılar. Üç gün sonra da bana geçti. Dünden beri hepten nane mollayım.

Ama bu spor yapmamı ya da sokaklara çıkmamı engelledi mi ? Hayır.

Dün anneme kuaföründen randevu almıştık, Kadıköy'e yürüdük. Kuaförün bahçesinde oturup onu bekledim, sonrasında bir yerlere oturup yemek yedik, bir yerlere oturup çay içtik. Eve dönerken peynir ,ekmek, midye dolma felan aldık. Sırtıma yükledim yürüyerek döndük. Şöyle taksiye atlayıp paşalar gibi dolanamıyorum anacım. Sağımdan solumdan bilimum torbalar sarkarak yürüyecem illâ.


Bugün İzmir ekibi buluştuk. Master Chef izleyen Selma geçen gün bana oradaki iki yarışmacının açtığı bir yerin instagram hesabını yollamıştı. Bana neredeyse komşuymuş. Gel gidelim dedim. 



İlginç bir deneyimdi. Gözümüz çok doymadı ama lezzetler güzeldi. Asıl sohbete daldık ki bahaneyle buluşmak harika oldu.





Yarın da üniversite arkadaşımla buluşacağız. Daha önce anlatmışımdır, emekli olduktan sonra sâdekârlık dersleri aldı, şimdi harika bir atölyesi var. Kültür Bakanlığından da Sanatçı ünvanı aldı son günlerde.



Ben harika bir kolye almıştım ondan. Metehan'a da çok istediği yılanlı yüzük tasarlamıştı. Şimdi de sarmaşık şeklinde bileklik istiyoruz dedik. Onun için buluşup nasıl bir şey istediğini konuşacağız. Evde kahvaltı yapacaktık ama nezle olunca çok riske atmayalım diye dışarıda buluşacağız. Maskeli süvari şeklinde dolanıyorum etrafta anlayacağınız.

Gelecek ay Can'ı yine yıllık izni var, koca sene alamayıp hepsini peşpeşe vermeleri kötü olmuş. Napacağımızı bilemiyoruz. Ya noel pazarı ya da kuzey ışıkları diye iki seçenek var aklımda. Adam emekli olmadan gezeceğimiz kadar gezelim, sonrasında emekli maaşı ile makarna çorba evde oturmaca yaşayacağız gibi gözüküyor. ( Pöh buna ben bile inanamadım, Handan ve evde oturmak, omzuma çıkın asıp yürüyerek gezerim herhalde :D)

Bütün parti süslerini topladım. 31 Ekim'e kadar bir kısmı dursun diyordum ama başlayınca hepsi girdi kutuya. Dolaptaki el izleri çok kolay çıktı. Yüz boyasıydı, bulaşık deterjanı ile silince gitti. 

Bu aralar her yerde yüzüncü yıl marşları, reklâmları, videoları görüyorum, iyi geliyor ama yüreğimdeki acı ve kırgınlık engelliyor çok mutlu olmamı. Cumhuriyet için ne yaptık ? 

Diyorum ve huzurlarınızdan ayrılıyorum. Burun damlamı bulmam lâzım.


 

Benzer yazılarım

14 Yorum yap

  1. Geçmiş olsun Handan, bir kaç gün soğan kaynat suyunu iç soğanı ye arkadaşım. Burunda tahriş varsa sulfarhin diye burun merhemi var onu öneririm.
    Acil şifalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Çol şükür düşündüğümden hafif atlattım, hafif bir öksürük var.

      Sil
  2. Salgın var. Herkes hasta, herkes grip. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun en güzelini yapıyorsun Handan çok ağır olmadıkça evde oturmak daha hasta yapıyor insanı iyi görünüyorsun nazar değmesin sana. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla gezmekten hasta olduğumu unuttum Hülya :D

      Sil
  4. Gözüm dört dönüyor ilginç sergi bulayım diye, sadekar diyince bi ona bakındım ama olmazmış sergi :-) Geçmiş olsun Handan, o güzel endamınla dolanırken sen yine denk gelsek ne hoşuma gidecek.

    Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gün arkadaşımın atölyesine götüreyim seni, sergi gibi :)

      Denk düşmezsek biz denk düşürüp buluşalım Maim .

      Sil
  5. eveet sen oturmazsın evdeeee kurtlusuun :)

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun.
    Kuzey ışıklarına gitmek ne güzel olur umarım onu seçerseniz çok merak ettim ben şimdiden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can- fikri kendisi bulmuştu ama- düşündükçe üşümeye başladı güneye gidelim diye mızmızlanıyor. Bakalım, göreceğiz :D

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun, hastayken en güzeli önlem alıp hayata kavuşmak bence de, evde yattıkça daha çok hasta oluyor insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet , ateş de çıkmayıp sadece nane molla olunca durmanın gereği yok dedim :)

      Sil