Bütün Yorumları Cevapladım Sanırım :)

Aralık 05, 2021

Anlamıyorum nasıl bu kadar çok yazının yorumunu cevaplamamış oluyorum, bir saat sürdü cevaplamak :)

Sakin bir pazar sabahı. Bilgiç sınavına gitti. Metos da okuluna oyun oynamaya gidecek. Can'ın gece uçuşu var, bir haftalık izni bitti. Ben de tembellik yapacağım. Yapmam gereken şeyler var ama paşa keyfim isterse bakacağım. 

Simit ve tahinli çörek aldım fırından. Saat 12.00 olsun da yesem diye onu bekliyorum.  

İki kitap okuyorum biri Orman Banyosu, Ikıgai'nin yazarlarından bir kitapmış, D&R hediye olarak vermişti. Diğeri de Amin Maalouf'un Işık Bahçeleri. E kitap halini okuyorum ama okuduğum alet (tolino) saçmalamaya başladı. Kitaptan çıkınca en son baktıklarımı bir yerde görüyordum, görülmüyor şimdi, sıfırlamak lâzım ama içindeki kitaplarımı bir daha indir siyemem şimdi Can'a. 

Dün akşam kartlarımızı hazırladık. Gerçi Bilgiç sıkılıp gittiğinden o yazmadı. Ön yüzünü de henüz süslemedik. Üzülüyorum Bilgiç su kaçıklığı yapınca. Metos da bana sitem ediyor, biz buradayız sen neden üzgünsün diye. Haklı çocuk. Kendimi üç kişilik planlara alıştırmaya çalışıyorum ama yine de içimden bir hüzün beliriyor. Aynı zamanda da kızgınlık fırlıyor, ne zaman yazacak bakalım diye sinirleniyorum zira Bilgiç paşa gönlü istemezse zorla bir şey yapmadığı gibi yapması gerekeni söylediğinde böğürmeye de başlar. Kartlar onun imzası olmadan gitse dünyanın sonu gelmez elbet. Benim telaşım başka şeylere. Neyse.

Tembel ergen günüme geri döneyim ben :)

İki yılbaşı filmi izledim. Harika değillerdi ama on beşinci dakikasında kapatmadığıma göre bir sürü saçma şeyden iyiydiler.

"Nikolas" bir tanesi. Saçmalıklar olsa da izlenebilir. Görseli harika, oyuncular tatlı, bir noel nasıl doğdu hikâyesi. 

Diğeri de " Yine Noel ",  noelden nefret eden bir adamın sadece noel günlerini yaşayıp ger kalan tüm günleri unutmasıyla ilgili ilginç bir şeydi. Arada uzatma sahneleri sıksa da ütü yaparken sonuna kadar izledim. Tek sorun güney yarım kürede olduklarından karlı manzaralar yoktu :D

Ütü yaparken film ararsanız aklınızda olsun.

Şimdi yavaş yavaş mutfağa geçeyim. Kahvaltı zamanı yaklaşıyor.

Hepinize keyifli pazarlar.

Benzer yazılarım

14 Yorum yap

  1. afiyetler olsun, şimdiye yenmiştir o kahvaltılıklar, bazen o isyankar hava bizim evde de esiyor ama bize 20 yaşında geldi ergen halleri daha erken gelse daha anlaşılır olabilirdi sanki... yorum cevaplamak çok vakit alıyorsa da her yorum geldiğinde ben acayip mutlu oluyorum, kabul hepsine değil ama neredeyse hepsine :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de ne yendi Eylem :D

      Bizimkisi doğduğundan beri ergen, bazen sen tüm hakkını doldurdun artık diyorum ama nafile :D Abisininkileri de almış, çifte ergenlik yapıyor :)

      Yorumlara ben de çok mutlu oluyorum, sonuçta kitap yazmıyoruz, etkileşim için buradayız. Kendime kızıyorum, nasıl o kadar uzun süre bakıp da cevaplamadım diye, bir bir cevaplarrn ne ara dağılıyorum anlamadım :D

      Sil
  2. Ah, simit de pahalandı Handancığım yaa...çok severim, çay-simit ne güzeldir. Afiyet bal olsun. Amin Maalouf'u seviyorum yıllar önce Çivisi Çıkan Dünya mı öyle isimli bir kitabını okumuştum. Çok beğenmiştim. Ay, baksana Benim Güzel Noel Şatom'u da izle, keyiflik seyirlik öyle aman aman Oscarlık filmler değiller tabii ki, hoşça vakit geçirtmelik. :)
    Hmmm kartlar için kolay gelsin madem öyle benim de aklıma getirdin:)))ama ben tembelim, üşenirim kolayı var bak şimdi azıcık bekle geliyor:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Maalouf'un ben de önceden bir kitabını okumuş sevmiştim, bu da akıcı gidiyor.

      En basit keyiflerimiz bile pahalandı Müjde, geçen keçi peyniri aldım, sanırsın keçiyi aldım :/

      Kart için bir de buradan teşekkür edeyim :)

      Sil
    2. Ahahaha, valla doğru peynir fiyatları çok yükselmiş diğer her şey gibi.
      Ne demek?:))ben de senin kartın için teşekkür ediyorum :)

      Sil
    3. Çok yükseldi çok.

      Sil
  3. Ben de bu ara yorum işlerine hiç bakamadım. Yaşlandıkça yoğunlaşıyor muyum nedir 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de anlamadım ne olduğunu, oysa en özen gösterdiğim şeydi.

      Sil
  4. arada böyle tembellik yapmayı öğrenmeliyim ben de ...Noel filmlerine bayılıyorum la casa de papel bitti akşam şimdi sıra onlara geldi...sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonrasında bir sürü iş çıkıyor ama yine de değer :)

      Sil
  5. E kitap okumayı beceremedim ben ,aslında kolay ve keyifli olmalı ama yapamadım 😞
    Amin Maoulof u çok severim Işık Bahçeleri de güzeldir .keyifli pazarlar diyeceğim ama salı gününü de bitirdik.😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu e - okuyucuyu Can zorla aldı.Benim de pek elim gitmiyor ama adam bir de bedava bir yerden yüzlerce kitap doldurmuş içine, okuma şenliği için eksik kitaplarıma oradan bakıyorum. Ve fakat sevdiğim kitap olunca gidip alıyorum yine :D

      Sil
  6. Keşke bana da çok yorum gelse de yanıtlamaktan şikâyet etsem :-) Yalnız sana kötü bir haberim var. Daha yanıtlamadığın yorumlar var :-) Tabii bayağı eski yazıları kast ediyorum. Ben blog yazılarını biriktirip yorumladığım için genelde sana yazılan yorumlara cevap vermiş oluyorsun, benim yazılar cevapsız kalıyor. Blogger'ın eski yorum özelliği gelse takip etmesi daha kolay olurdu. eskiden yanıtlanan yorumlar görünürdü ama şimdi görünmüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yaa, benimkisi yorum çokluğundan değil, benim tembelliğimden gecikiyor Şule. Bir de kitapla ilgili yazılara daha az yorum geliyor olabilir, bazen hiç yorum gelmiyor onlara.

      Gittim baktım üşenmeden, tatil dönüşü cadılar bayramı doğumgünü felan derken cevaplamadıklarım (sadece senin değil başkalarının da) olmuş, cevapladım şimdi ;) Ebet eski sistemi neden kaldırdılar bilmem o zaman hemen anlıyordum cevaplamadıklarımı.

      Sil