Bizim Can'ın Saatlerle İmtihanı

Aralık 15, 2021

Akşam yemeği muhabbetimizde Can Norveç'e gidip orada çalışmaya karar verdi. Şöyle güzel olurdu falan derken dedim ki "Artık öğlene doğru hava aydınlanır saat üç gibi de güneş batar,  bütün kışı karanlıkta geçiririz". 

Buradan itibaren geçen konuşma:

- A ha, daha dün Göteburg'a uçtum, hiç de öyle senin dediğin gibi değil. Saat beş buçuk gibi daha yeni kararmaya başlamıştı. Cahil mi sandın sen beni.

- Beş buçuğa doğru mu kararmıştı? 

- Evet o kadar da erken kararmıyor. Daha 24 saat olmadı oradan döneli. 

O arada bilimum laga luga konuşmaları hatılamıyorum ama bir anda uyandım.

-Sen bizim saate göre bakmışsındır kesin.

-Nasıl yani,..... Yok... Hımmm..

- Evet ya, bize göre bakmışsındır kesin.

- Kaçta gitmiştim ben dün? 

- Saat ikide imza saatin vardı.

- Üçte uçuş olsa.

- Kaç saat orası.

- İki buçuk saat kadar.

- Beş buçuk bizim saatle yapıyor canım.

-Nasıl yani.

- Yani üç buçuk gibi oluyor.

- İki saat yoktur aramızda

- Yaz saatinde kaldığımız için zaten herkesle en az bir saat var, orasıyla da normalde bir saat olsa.

-N'oldu baba?  Hahahhaha.

- Bu annene de bulaşılmaz oğlum.

- Çindeki teyzeye yirmi liraya satmaya çalıştığı saat için kırk liradan fazla vermem dediğinden beri en komik olay o oldu bence. 

Hahahah. 

Fizik, aerodinamik, elektrik konusunda gayet bilgili (Evi pencereden dışarıya üflettiği pervane ile havalandırmasını saymazsak :D), tamir tadilat konusunda yetenekli, her gün paso yatışta olmasına rağmen spor yapmaya kalktığında hepimizden güçlü ve karada havada denizde her aleti kullandığı halde, kocam diye demiyorum,  saat ve para hesaplarında berbat bu adam :D 


Benzer yazılarım

12 Yorum yap

  1. N'oldu baba?:))) Seviyorum çocukları, konu bambaşka ama benim ufaklıkta da var bu cümle:)) Annesi ne zaman haklı çıksa (genelde olan bu zaten) "N'oldu baba?:))

    YanıtlaSil
  2. puuuuhahahahaaa :))) sabah sabah püskürdüm resmen Handan :)))
    Yalnız ben şu çinli kadın ve saat olayını çok merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can Çin'e gittiğinde dışarı gezmeye çıkmış. Uçuştan inmiş ve çok yorgunmuş ama saat farkından yatıp gece dolanmamak için oyalanmaya ve tabii ki alışveriş merkezleri gezmeye çalışıyor. Bir yaşlı teyze saat satıyormuş, nasıl bir şey diye bakınca peşine takılmış bizimkinin. Tabi kadın yen fiyatı söylüyor bizimki onu dolara oradan tl ye çeviriyor kafasında. Zaten basit toplama çarpma işlemiyle arası yok, bir de kaç saat uçmuş yorgun uykusuz, hayır dedikçe kadın fiyatı düşürüyor falan. En sonunda cebinde 10 dolar mı ne bulmuş, (bundan altı yedi sene önce tabi :D) 10 dolardan fazla vermem demesiyle kadının doları kapıp saati eline tutuşturması bir olmuş. Sonradan uyanmış ki kadının en son dediği yen tutarı beş dolar falan ediyor :D Ama bunu Can'ın anlatması lâzım, bir gün buluşuruz inşallah da anlatır :D

      Sil
  3. Yine çok güldüm okurken :) Çok yaşa ❤️😘

    YanıtlaSil
  4. :))) Çok yaşayın Can'lar yaaa! Ben de hep onu merak ederim, pilotlar nasıl bu zaman karmaşasında yaşamlarını sürdürebiliyorlar?! yani meselâ uçuş saati hep merkez saat (türkiye saati) mi oluyor bu durumda?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uçuş saati Zulu Saati olarak veriliyor yani Greenwich saati. Üzerine 3 saat ekleyerek hesaplıyoruz. Ah o saat hesaplama hallerimiz de çok komik. Uçuş saatini al, imza saati bir saat çıkart, bizim saate göre üç saat ekle, yolda trafiğe göre bir saat dur pazartesi sabahıymış iki saat öncesi evden çık derken nevrimiz dönüyor. Bazen Can'ı yoldan çeviriyorum dur daha gelmedi saatin diye, üç saat eklemeyi unutmuş oluyor :D Yaz kış saati uygularken daha da komikti iki saat mi ekleyeceğiz üç saat mi diye bir de onu düşünüyorduk :D

      Sil
  5. Saat neyse de para konusunda berbat olması kötü olmuş. Mecbur sen iyi olmak zorundasın yoksa gidişat iyi olmaz. Bizde de para konusunu ben ayarlıyorum. Eşime kalsa eline ne zaman ne kadar para geçerse geçsin o gün bitirir, diğer günler parasız kalırız :-)

    YanıtlaSil