Koşturmacalı Bir Güne Huzurlu Başlayış

Aralık 25, 2021


 Geçen hafta yapamadığımız geleneksel yıl başı partimizi bugüne almayı başardık. Hızlı bir planlamayla her şeyi ayarlamanın haklı gururu içindeydik. Tabi artık hiçbir şeye kesin gözüyle bakamıyoruz, olursa olur modundayız. Can yine temaslı haberi aldı. Üç gün önce temaslı olmuş, üç gündür uçuyor adam, dün akşam haberimiz oldu :/ Artık beynime çubuk sokulmasından bıktım diye dolanıyor ortalıklarda. Neyse bunun planlarımızı engellemesine izin vermeyeceğiz gibi gözüküyor zira evinden dışarı çıkan herkes her gün temaslı zaten benim anladığım kadarıyla. 

Tek sinirimi bozan benim nane molla  olmam. Bir hafta sağlıklı hissediyorsam iki haftam nane molla geçiyor. Çok sinir bozucu. 

Neyse sabah kahvemi içtim, sessizliğin ve huzurun tadını çıkarttım. Dünden yemeklerin çoğunu halletmiştim,  mutfağımı temizleyip,  evin tozunu alacağım. Tuvaletleri en sona bıraktım, onlar toparlanacak. Bilgiç'in odasına girememiştim orası biraz gün yüzüne çıkabilecek hale gelse yeter.

2012 yılından beri yıl başı partimizi yapıyoruz, bir tek geçen sene olamadı. İlk zamanlar erkekleri almıyorduk (çocuklar hariç tabi :) derken cümbür cemaat olduk. İngiltere'deki arkadaşımız geldiğinde daha da kalabalıklaşıyoruz. Bu sene eksiklerimiz var ama onlarla da teknolojinin sayesinde bir araya geleceğiz. 

Vay be, onuncu partimizmiş bu. Her parti etkinliklerle geçiyor, oturup bıdı bıdı gündem konuşmaya vaktimiz olmuyor.

Bazen porselen bardak boyuyoruz, bazen tuz hamurundan süsler yapıyoruz, bazen kart hazırlıyoruz, çılgın yarışmalarımız da oluyor, karaoke, dans, komik videolar hazırlamak, şiir okumak, sessizce bir şarkı dinlemek, dilek yazıp asmak,  müziklerinden filmleri bulmaya çalışmak, uçak yapıp uçurmak, bilimum origami çalışmaları, zaman kapsülü, tuvalet kâğıdı rulolarından süs, dallardan ağaç..  Oooo ne çok şeyler yaptık. Yılbaşı fikirleri etiketime bakıp yılbaşı gecesi yapılacak bir çok fikir edinebilirsiniz :)

Ay gevezeliğim tuttu, saat geçmiş, gidiyorum ben. Bana kolay gelsin, size keyifli haftasonları :)

Benzer yazılarım

14 Yorum yap

  1. Aslinda super fikit ya arkadaslarla etkinlik yapmak gündemden konusmadan yeni yili karşılamak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle iyi geliyor ki Sev, üniversite arkadaşlarımla da ortaokul arkadaşlarımla da aynısını yapıyoruz. Günün etkinliklerini yazıp dolabın üzerine yapıştırıyorum, kaç kişiysek o kadar etkinlik oluyor. Çok kalabalıksak eğer etkinlikler herkese seni seviyorum de, çikolataları dağıt gibi kısa şeyler de ekliyorum. Defterimize yazı yazmak, kahve bahane (kahve molası) , sarılalım sıkı sıkı( herkes kalkıp birbirine sarılıyor tek tek), dilek ağacı (dileklerimizi yazıp dallara takıyorduk, son yıllarda benim salonun taanıda duruyorlar :D) , gülümseyin çekiyorum (fotoğraf çekmek arada kaynamasın :), hediye çekilişi her sene kesin yaptıklarımız, o seneye özel gizli etkinlikler de yılın sürprizi, artık porselen mi boyarsın, şiir mi okursun, zaman kapsülü mü hazırlarsın (çok keyifliydi açması bu arada beş sene sonra açıp yenisini hazırladık), şarkı yarışması mı yaparsın hepsi olur . Bu arada saatler bol kahkahayla akıp gider negatif her türlü düşünce uzakta kalır. Daha ne olsun :)

      Sil
  2. Enerjisi bol Handan Mutlu yıllar bol partili hayat. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, ben de sevgiler Zehra :)

      Sil
  3. Can Bey'de bir şey çıkmaz yine inşallah. Geçti geçti. Ben iyice test ettim. Ev temizliğine bir giriştin mi 7/24 aralıksız yapsan yine eksik kalır. Bir taraftan başlayıp bitirinceye kadar bir de bakarsın başladığın yer aynısı yine:))

    Etkinlikler sen olmazsan olmazdı. O topluluğun süper kahramanısın bence. Sağlıklı, mutlu, huzurlu yıllarınız olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Negatif çıktı testi Zeugma :)

      Ev temizliği konusunda çok haklısın hele bu erkekler.hep evdeyken manasız bir uğraşa dönüyor.

      Topluluk da öyle keyifle ve istekle katılıyor ki bana enerji veriyor :)

      Teşekkür ederim, hepimiz için öyle olsun :)

      Sil
  4. Parti bahane. Eğlenmek şahane.
    Ah birde yorulmasa insan ne güzel olur.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hafta pert duruyorum Hayalperest, yaşlanmışım artık yav :D

      Sil
  5. partilemeye son hız devam o zaman :) iyi dileklerimle :)

    YanıtlaSil
  6. yeni yılın enerjisini dostlarla karşılamak şahane:)
    sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Bahar, hepimize musmutlu yıllar olsun :)

      Sil
  7. Yılbaşına evde girmeyi çok seviyorum. Evde, sevdiklerimizle bir arada daha çok eğleniyorum. Bu sene biz bir gün gecikmeyle kutlayacağız. 1 Ocak babamın doğum günü olduğu için iki kutlama birden olacak :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de evde sevdiklerimle girmeyi seviyorum, kalabalık ortamlar, vur patlasın bağrışlar hiç bana göre değil. Babacığına nice güzel yıllar.

      Sil