Bir Kaç Güzel Film

Eylül 27, 2021

Bu sabahki şarkının hikâyesini de anlatayım size. 

Dün instagramda reels videosu hazırlarken buldum şarkıyı, çok hoşuma gitti,  kullandım videoda. Yalnız şarkıyı dinlemediğime eminim, gelgelelim biliyorum.  Çok tanıdık.

Akşam Metehan'a dinlettim o da aynı şeyi hissetti. Reklâmda mı duyduk, filmde mi derken ekşi sözlük sağ olsun buldum filmi.

Daha da yeni izlemiştik Metehan'la. Farkında değiliz ama şarkıyı da çok sevmişiz. 


Intouchables,  (Türkçesi bi milyonuncu Can Dostum, ya hadi kendiniz isim uydurup duruyorsunuz, bari aynı ismi uydurup durmayın) boynundan aşağısı tutmayan zengin bir adamın yanına bakıcı olarak işe giren  kenar mahallede yaşayan zenci bir gencin hikâyesi. Aslında üç iş başvurusundan geri çevrilip işsizlik parası alabilmek için gidiyor oraya ama onun pervasız tavırları, komik halleri ve güçlü kuvvetli oluşu adamın hoşuna gidince kendisini çalışırken buluyor.

Gerçekten izlenilesi bir filmdi. 


Dün akşam da Koç Carter'ı izledik. Doğrusu Beyaz Gölge 'yi hatırladığımdan mıdır nedir (Beyaz Gölge de ne diyen tıfıllar yaşımı ortaya vurmayınız :D)  dizi film zannederek izlemeye başlayıp bir saati geçip de hâlâ bölüm bitmeyince film olduğunu algılamış olabilirim :D

Çok ahım şahım değildi belki ama özellikle çocukların basketbol maçlarındaki galibiyetlerini hayatlarında yapabilecekleri en güzel şey olarak düşünerek aslında onları şimdiden nasıl bir geleceğe yerleştirdiklerini anlayamayan ana babaların halleri öyle etkileyiciydi ki. Kendimi sorgularken buldum kendimi. Ağzımızdan çıkan her sözün kulağımıza girip beynimize ulaşıp aslında ne dediğimizi duymamız gerekiyor. 

Filmdeki şu alıntı da çok güzeldi. 

Sanırım Marianne WILLIAMSON 'un bir şiiriymiş ama çok da fazla bilgi bulamadım hakkında.

(İngilizcesi şuradaymış.)

En korktuğumuz şey yetersiz olmak değil. En korktuğumuz şey ölçüsüz derecede güçlü olmak. Karanlığımız değil, ışığımız korkutuyor bizi en çok. Küçük oynaman dünyayı kurtarmaz. Etrafındaki insanlar kendilerini güvensiz hissetmesin diye ezilip büzülmen bilgece değil. Hepimiz parlayacağız, çocuklar gibi.  Sadece birkaçımızda değil, hepimiz içinde var bu. Kendi ışığımızı saçtığımızda farkına varmadan başkalarına da açıyoruz aynı yolu. Kendi korkularımızdan kurtulduğumuzda varlığımız özgürleştirecek başkalarını da.



Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. Filmler güzel, şarkı güzel, sen hep çok güzelsin ❤️

    YanıtlaSil
  2. Intouchables mıknatıs gibi çekti. Kolay yerdeymiş. Bu gece izleyeyim ben de:)
    ''Can Dostum'' Türkçesi diye servis ediliyor demek. Ya, zaten bir botanikçiler bir de bu filmlerin isimlerini uyduranlar her kimseler halkla kafa bulmaktan ceza almalı. Yeter ama:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de Zeugma bir botanikçiler bir film ismi uyduranlar, bi alem :D

      Sil
  3. Beyaz Gölge filmindeki lisenin adı Carver miydi? Doğru hatırlıyorsam kendime kahve ısmarlayacağım :) Can Dostum filmlerinin köpekli olanları meşhur, hakikaten çok fazla var. Ve şarkı müthiş güzel ❤ Can dostum filmini Amerikalılar da cekti. Aynısını yaptıklarını biliyorum ama şarkıyı onlarda kullandı mi onu bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Carver dı Zülâl :)

      Zaten Amerikalıların alt yazı veya dublaj eklemek yerşne tüm fransız filmlerini yeniden çekmelerine hastayım :D

      Sil
  4. Filmleri izlemedim ama şarkıya bayıldım:) Aslında çok bilinen ama nerde karşımıza çıktığı bilinmeyen hissini bana da verdi:)) Sanırım ilk filmi izleyeceğim, teşekkürler öneriler için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok eski bir şarkı zaten Sezgin, bir çok yerde çıkmıştır karşımıza eminim. Gerçek hayat hikâyesi üstelik film, bak onu söylemeyi unutmuşum.

      Sil
  5. Feeling Good çok eski şarkıdır Nina Simone, Michael Buble hatta bizim Muse bile söyledi :)) Bak linkini ekleyeyim şahane versiyon bence: https://www.youtube.com/watch?v=CmwRQqJsegw
    Sanırım bir de araba reklamında kullanmışlardı :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün sabah zaten Muse versiyonunu koymuştum bloğa Ceren, en sevdiğim versiyon o oldu benim :)

      Sil
  6. Can Dostum'a isminden dolayı nedense pek elim gitmemişti. Şimdi sende okuyunca izlemek gerek dedim...

    YanıtlaSil
  7. Emeğinize sağlık filmler çok güzel izlemenizi tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  8. son kısımdaki şiir çok hoşuma gitti:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok sevdim, ne kadar da doğru, değil mi?

      Sil
  9. Can Dostum'u izledim ama şarkıyı hatırlamıyordum. Halbuki çok bilindik bir şarkı. Başka filmlerde de kullanıldığına eminim.

    YanıtlaSil