Ve Sabah

Eylül 12, 2021

Normalde pazara erken gitmeye çalışıyorum kalabalık olmasın diye, bu sabah erken kalkmaya çalışmadım, yataktan kalkmak istediğimde kalktım. Pazara gitmeyip eve getirsinler diye sipariş mi versem dedim. Sonra vazgeçip yola koyuldum zira eve dönüşte pastaneye uğrayıp simit, tahinli çörek ve bilimum zararlı şey almak istedim.

Pazardan dönüşte demlenmiş çayım beni bekliyordu, saat on iki olmadı falan demeden kahvaltımı hazırlayıp balkona çıktım. Kitabımı da elime aldım.


Derde Deva Randevu 2 'yi Metehan'la geçen haftalarda bir ilk olarak Capitol'e çanta bakmaya gittiğimizde D&R dan 14.90 a görünce almıştım. Gerçi ben ilkini aldım sanıyordum ama :) Çok keyifli bir kitap. Murat Menteş yazarlarla hayali söyleşiler yapmış. Sorular ondan cevaplar yazarların kitaplarından seçmece. Neredeyse her cümleyi yazmak istiyor insan :)

Şu anda saan 11.50, pazarcılar aldığım domatesi getirdiler. Bu sene baktım kavanozlar boşalmamış az aldım domatesi. Yetmezse yine yaparım. 

Çayımı bitirince mutfağa gireceğim . Dga kavanoz kapaklarımı yıkayıp ortalığı domates sosu düzenine sokacağım.

C vitaminli asprinim suda çözülüyor, artık yaşımın ilerlediğini algılayıp dışarıdan yardım almanın zamanı geldi sanırım. 

Epeydir pilav pişirmediğim için kurtlanan pirincime ne yapacağımı öğrenmeliyim bir de. Sanırım kuşlar bayılır.

Towandaaa. Şu domates işi bitsin, gelecek hafta mutfaktan bahar temizliğine başlayacağım ufak ufak. Bahar gelince nasıl bir güdü yerleşmişse içime anında temizlik yapasım geliyor. 

Benzer yazılarım

22 Yorum yap

  1. Pirinç kavanozuna hatta tüm bakliyatların içine defne yaprağı koyarsan böceklenmez :) Bir de az az alıp özellikle yazları buzdolabında saklamakta fayda var :) Kitabı listeme ekleyeyim, iyice kabardı okunacaklar listem. Hadi hayırlısı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buzdolabında saklıyorum normalde, bir kavanoz dışarıdaydı. Rejim yapaken pişirmeyince kurtlanmış. Normalde üç günde biter o kavanoz :D

      Kitap hemen okunuyor, ekle bence, ara ara ele alıp sayfalarını karıştırmalık.

      Sil
  2. bu yaz oğlum seviyor diye pilav çok pişirdim, pirinç bizde asla kurtlanmaya zaman bulamaz.
    Pazarlar artık sabah bile kalabalık oluyor, tüm tatilcler döndüler okullar açılınca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de hiç kurtlanmazdı bizimkilet çok sevdiği için, Metos karbonhidratsız beslenirken canı çekmesşn diye diğerlerine de pişirmeyince olmş. Neyse bak, Reis'in piirncinin plastikli olmadığına ikna oldum :D

      Bizim pazar nispeten sakin oluyor pazar sabahı olunca insanlar kalkmıyor erkeden :) Zaten minik bir pazar.

      Sil
  3. Günaydın Handan bizde de pirinç kurtlanmaya vakit bulamaz çok severim pilavı. Domates biraz yaptım bu sene çok iyi domates bulamadım pazarda. Kolay gelsin sana. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim domatesler de biraz sertti ama idare etsin artık dedim.

      Ben de pilava bayılırım, yemeyelim diye yapmayınca bir ayda kurtlanmış . Pek organikmiş sanırım :D

      Sil
  4. Ben artık tüm tahıl ürünlerini de buzdolabında saklıyorum. Evler yaz kış sıcak oluyor. Ay o domates işi ne zahmetli oluyor. Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de irmik, bulgur dolapta saklarım da pirinci jet hızla bitirdiğimizden gerekmiyordu, sadece yemeklik pirinci koyuyordum dolaba. İlk defa bu kadar uzun pilav yapmadan durmuşum :)

      Sil
  5. Böceklendiler mi deli oluyorum defne yaprağını deneyeceğim ben de c vitamini ben de köpürtüyorum arada o temizlik güdüsü bana da geliverse keşke...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annem tuz atıyorum içine dedi B. Tepsiye yayıp balkonda güneşe koydum böcekler gitti, kurtlar da ölmüş. Aklında olsun.

      Sil
  6. hayat her zaman güzel olur mutlu olabiliyorsan

    YanıtlaSil
  7. Ben hasta olacak gibiysem C vitamini alıyorum. Balık yağını her gün içiyorum ama. Bana çok iyi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. C vitamini harika bir destek. Beni de hemen ayağa kaldırıyor. Şimdi eczaneden karışık bir vitamin kompleksi aldım, bu halsizlik hallerime iyi gelecek diye düşünüyorum.

      Sil
  8. Balkonun da tam keyiflik 😊

    YanıtlaSil