Oradan Buradan

Nisan 15, 2024


Ramazan bitsin onu yapacağım bunu yapacağım hayallerim vardı, Ramazan bitti hava mis gibi ve ben kılımı kıpırdatmak istemiyorum. 

Bu yüzden kendime kızdım. Gittim bir iki tane Film Festivali'ne bilet aldım. Birkaç arkadaşımla buluşma ayarlamaya çalıştım ama geri püskürtüldüm. Neyse Aynur'la sinemaya gideceğiz orası kesin. Ayşeciğim geliyor belki yarın onunla buluşabiliriz bakalım planlarına göre . Bugün de annemle Capitol'e gidip dolandım. Can'a bir sürü gömlek falan aldım ona yaradı bu dolaşma işi. Kıyafetleri ya çok eski ya da ona olmuyorlar. 



Japonların sakuraları varsa bizim de erguvanlarımız var. Havalar sıcak gidince bu sene erkenden açtılar. 



Instagram'da birisi mor salkımların zehirli olması üzerine bir video koymuş yahu nasıl zehirli olabilir biz bunu yiye yiye büyüdük. 




Şu taşların arasından çıkmış yeşillik kadar hayran oldum bir şey yok.


Gülcemalimi özlemişsinizdir belki :D



 

Geçen gün misafir takımlarımı günlük kullansam mı diye düşünüyordum. Çünkü misafir takımım salondaki dolabın altında ve misafir gelince çıkartasım gelmiyor üşencime. Dolayısıyla da hep günlük takımları kullanıyorum. Ve fakat dün bir şey fark ettim ki benim koridorda olan dolabımın içine  o takımlar sığabiliyorlarmış. Yani salondaki dolaptan onları antredeki dolaba taşıdım antredeki dolaptaki bilimum kutu oyunları falan da zaten salonda kullanılan şeyler onları da salondaki dolapa taşıdım ,şu anda artık misafir geldiğinde aman boş ver diye gündelik tabakları çıkartmak yerine doya doya misafir tabaklarımı kullanabileceğim hatta belki gündeliğe bile kullanabileceğim. Hayır bir buçuk sene oldu eve taşınalı hiç mi fark etmedin o dolabı o tabaklarının sığdığını Handan. Kaç defa da baktım keşke şuraya sığsaydı  dedim :D 



İşte yeni haftaya bu şekilde başladım.



Not: Fotoğraflara şarkı sakladım




Benzer yazılarım

6 Yorum yap

  1. Zamanı gelince misafire çıkarılmayı bekleyen tabak çanak ve bardaklar kullanılmadıkları için küserlermiş sevgili Handan. Önce onlara sen misafir olsan evdeki canlı- cansız herkes mutlu olacaktır eminim.
    Erguvanlar hep bana İstanbul'u hatırlatır. Harika görünüyorlar. Masa üstünde bir ikramın yanında olmaya da bayılırlar (!)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah, aslında benim takımlar öyle çok beklemiyorlar zira misafirim hiç eksik olmaz. Sadece biçimsiz yere koymuşum, misafir geldiğinde de çıkartmaya üşendiğimden kullanılmıyorlarlardı. Artık keyifle kullanırım. Günlük kullandığım tabakları da çok seviyorum, onlara da haksızlık olmasın 😊

      Sil
  2. Mor salkımların ne yendiğini ne de zehirlediğini bilmiyordum bak. Biz bir tek hanımelinin balını yerdik küçükken:) Misafirlik tabaklar hep ayrıdır öyle alışmışız ben hala uyguluyorum hatta kızıma da misafirlik takım ayrı aldırdım. Bazı adetler de sürsün bence bir sakıncası yok. Valla artık dünya para kaliteli bir yemek takımı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hanımelinin ve ballıbabaların ballarını emerdik. Hanımeli neyse de yerdeki ballı babaların üstünde kim bilir ne pislikler vardı :D

      Ya gündelik tabaklara çok mu hardallarınıyorum makineye bir koyup bir çıkartıp yerleştirmemi görsen bütün kenarlarını çıtlatmışım. Dediğin gibi misafir tabakları hiç olmazsa düzgün Dursun çünkü ben bunları da çıtlatırım. Yani atmış parça bavyera,şu an kaç liralar bilmiyorum Bir daha almaya gücüm yeter mi hiçbir fikrim yok :D benim üzüntüm misafiri çıkartmaya üşeniyor olmamdı, şimdi koyduğum yerden kolayca alıp misafir geldiğinde keyifli kullanırım.

      Sil
  3. Ya benim misafirlik takımım hiç olmadı :))) gelen umduğunu değil bulduğunu yiyor, fazla mı rahatım ben? Kullan Handan, her gün kullan, ne de afiyetle yenir, sonuçta biz de misafiriz bu dünyada ;)
    Mor salkım zehirli falan değil ya, nerden uyduruyorlar?! Kökü ve tohumlarıdır zehirli olan kısmı... Ay bu gerçeksonrası dönem beni öldürecek..... Bilgi kalmadı resmen ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bende de öyle yiyorlar, neden, tabakları öyle bir yere koymuşum ki çıkartmaya üşeniyorum ve günlük kenarları çıtlamış tabakları kullanıyoruz :D Bardak tskımım zaten yok, yamalı bohça gibi çıkıyorlar . Şimdi kolay yere kotiydum tabakları , kullanırız bundan sonra :)

      Bilgi meselesinde de öte, bilerek yapıyorlar sanki. Birileri itiraz etsin, yayımladıkları şeyin hareketi artsın :/

      Sil