29

Nisan 01, 2024

Grup üyelerinin üst değiştirmeye gittikleri boşluk ânında yanındaki kızlardan birisi ona bakıp " Aaa Sal'ın pantolonunu giymişsin " demesiyle yüreği ağzına geldi . " Tam konserde yırttığı yerden yırtmışsın bir de, harika yaaa, bayıldım " diyerek devam edince derin bir nefes aldı. Pantolon aslında beline tam da olmuyordu, kenarına ek yaptırtmıştı en sonunda bugün giyebilmek için. Biraz daha dikkatle bakan kız. "Aman Tanrım, sen hepsinden bir şeyler takmışsın, muhteşem" diye bağırdı. Ona gülümserken insanlar kıyafetleri bu kadar ezbere  biliyormuymuş yaa diye geçirdi aklından. 

- Sal'ın pantolonu, Yeo'nun bilekliği, Aja'nın tişörtü, Teo'nun fuları, Eol'un şapkası, Hae'nin yüzüğü, Sin'in hırkası ve Dal'ın kolyesi. Vayyyy.
- Gerçekten de vayyy, hepsini buldun . 
- Hırkayı kendin mi ördün, çok aramıştım ben bundan.
- Evet , iş başa düşünce.

Neyse müzik sesi yükselip ışıklar kararınca konuşmaları sona erdi, daha ne kadar idare edebileceğini bilmiyordu doğrusu.
....

İna'dan haber bekleyerek geçen günlerde vakit geçmiyordu bir türlü. O olmazsa başkası olur kızım, niye geriliyorsun diyordu kendisine ama ne kitap ne film, hiçbirisine dikkatini veremez olmuştu. Cildi de kötüleşmişti iyice. Hah, zaten duba gibiydin bir de bu sivilceler eksikti. Dişlerin de berbat. Nasıl bu hale geldim ben yaaa. En sonunda bir iki ip daha alayım bari, oyalanırım diyerek her zamanki dükkâna gitmeye karar verdi. Üç beş tane çevresindekilere satmıştı ama gerisi duruyordu . Onu görünce dükkân sahibi Karl gülümsedi. 

-Gel gel, sana güzel haberim var. 
 Soru soran bakışlarını görünce devam etti .
- Hani bana bırak bir kaç tane bileklik, bu iplerden nasıl oluyor bileklik diye soruyorlar , gösteririm demiştim ya .
- Evet.
- İşte onlar satıldı. Hahaha. Önce elimdekileri vermek istemedim ama sonra senden yine alabileceğim geldi aklıma. Var mı başka bileklikler, getir buraya , satarız. Al bu da parasını. Hepsi değil tabi, kendime de ayırdım biraz .
Elindeki paraya bakakaldı Elisa.
- Bu ne kadar çok para, üç bileklik bırakmıştım size .
- Eee o kısmı da benim yeteneğim. Ama yine de sana küçük bir sır vereyim, emeğini asla küçük görüp değerlendirme, sen mütevazilik yaparken diğerleri değersiz diye düşünür. 
- Teşekkür ederim. Elimde olanları yarın getireyim mi size , ben zaten satmayı beceremediğimden duruyorlardı.
- Getir getir. Bu arada sana şu değişik ipleri de versem, onlardan da yapar mısın ? Örneklerimi çoğaltayım .
- Tabi , yaparım. 

Dönüşte uzun uzun yürüdü. İşte oyalanacak şeyi çıkmıştı karşısına. Hayat çabalamayı seviyor sanırım diye düşündü, sen çabalayınca çok büyük yollar olmasa bile hemen o yollara çıkan patikalar açılıyor. O patikaları izlemek de yine sana düşüyor tabi. Oturduğun yerden yakınarak hiç bir yola gidilmiyor. 

.....

- Eee sen gelmiyor musun ?
- Yooo, ben yatağımda yatarım, ancak sığacaksınız zaten oraya. Benim odam burada olduğu için sizinki gibi soğuk değil zaten .
- Sen de sığarsııın.
- Ben öyle sıkış tıkış yatamam ki zaten uyuyamam .
- Aaa, ben bayılırım Aja ile Sin'in arasına sıkışmaya.. İtmesene. Gel en köşeyi sana veririz .

Koltuklara sıkışmış tiplere bakarken gülümsedi Elisa. Sığmışlardı gerçekten de. Kendisi iki kişilik yer kaplardı orada. 

- O açtığınız yere benim kolum sığar ancak.
- Yok canım. Sen de kendini dev sanıyorsun herhalde.
-Ne kadar zayıfladığından haberin var mı senin ?
- Ne zayıflaması.
- Kate mum gibi eritti seni.
- İlk geldiğimizde yapılıydın evet ama şu an gayet iyisin. Hiç aynaya bakmıyor musun sen ?
- Yooo, bakmıyorum gerçekten de.
-Tulumlarının kemerlerini ne kadar sıktığını da mı fark etmedin ?

Önüne baktı, gerçekten de kemerlerini sonuna kadar çekmişti. Odadan çıkıp ayna bulmaya gitti. Kapıdaki boy aynasının yanında durdu. Gerçekten de küçülmüştü. O hantal halinden eser kalmamıştı. Ne tartıya çıkmıştı, ne rejim yapmaya çalışmıştı. Sporunu aksatmamıştı ama tek neden o olamazdı. Sonra fark etti nedeni. Mutluydu. 
Mutluyum diye fısıldadı ususlca. Ama buradaki günleri bitmek üzere diye düşündü hemen akabinde. İçini bir hüzün kapladı. Kafasını çevirince hepsinin odadan çıkmış kemdisine baktığını gördü.

-Evet, sığabilirmişim oraya, çekilin , ama en kenara geçeceğim.

Diğer bölümler için tıkla.

Benzer yazılarım

3 Yorum yap