Karışık Duygular

Nisan 28, 2024

Evvelsi gün annemle anne kız kaçamak yaptık.

Annemin çok sevdiği babamın bir öğrencisinin kızı ve oğlunun konseri vardı. Yeldeğirmeni Mahallesi'nde konserin olacağını öğrendiğimde hemen bilet almıştım ki annemle hem konseri izleyelim hem de uzun zamandır görmediği Emine Abla'yı görsün.

Tabii ki anneciğim ikna etmek pek kolay olmadı ama neyse ki kızına kıyamıyor:)

Akşama kadar vakit geçsin diye önce biz de güzel bir kahvaltı yaptık. Duş aldık evi toparladık falan derken akşam oldu. Kadıköy'e gidip kuaförde şeklimizi şemalimizi düzelttirdik.


Bir lokantada oturup karnımızı doyurduk. Oradan da konsere geçtik. 

Bütün bir süre boyunca içimde bir hüzün vardı. Zira dün sabah kız kardeşim gibi yakın gördüğüm bir arkadaşımın annesinin vefat haberini almıştım. Daha geçen bayramda iki kız kardeş yurt dışında tatilde oldukları için kendini yalnız hissetmesin diye iki günde bir arayıp Suna Teyze ile konuşmuştum. 30 yıldır tanıyordum.  Arkadaşım yurt dışında yaşadığından bu vefat onu daha da sarstı. Bu herkesin korkulu rüyası değil midir zaten. Birkaç gündür de annesiyle konuşmamış. 

Haberi aldığımda Metehan yanımdan geçiyordu ona çağırdım ve sarıldım. Durumu anlattıktan sonra ilk söylediğim şey "Oğlum sen uzaklardayken başıma bir şey gelirse sakın kendini kötü hissetme çünkü ben ne kadar sevildiğimi çok iyi biliyorum" oldu. 

Hayat böyle bir şey. Birisinden her ayrıldığında bunun son ayrılık olduğunu düşünebilmek gerekiyor belki ama , bir taraftan da sürekli karşındakine ölecekmiş gibi davranmak da psikolojik açıları hiç normal ve iyi bir şey değil. Benim en dikkat etmeye çalıştığım şey birisinden ayrılırken kırgın ve sinir olmamak. Onun için benim ne kadar tepemin tasını attırmış veya aşırı derecede cinlerimi tepeye çıkartmış bile onun için benim ne kadar tepemin tasını attırmış bile olsalar bizimkileri muhakkak ki evden öperek yolcu ederim, arkalarından el sallarım:)

İşte böyle karman çorman duygular. Az önce de sevgili pilates hocanın babasının vefat ettiği haberini aldım. Benim yaşlarımda olmalı. Son zamanlarda çok hasta olduğu belliydi o babasını yolcu edebildi. Hangi yaşta nasıl olursa olsun her ölümün üzücü yanı var. Bir taraftan da hepsinde teselli bulabileceğimiz bir şey olabiliyor.


Hayat akıp gidiyor. Hepimize ne kadar çok anı doldurabilirsek yanımıza kâr.


Benzer yazılarım

5 Yorum yap

  1. Arkadaşlarına ve sana baş sağlığı dilerim Handan. Sözlerin teselli edemediği zamanlar oluyor ne yazık ki.

    YanıtlaSil
  2. Annenizle keyifli bir anne-kız kaçamağı geçirmişsiniz, güzel bir konser izlemişsiniz ve sevdiklerinizle vakit geçirmişsiniz. Bu güzel anılar güzel bir şey.

    Ancak ailenizden ve arkadaşlarınızdan gelen üzücü haberler de kalbinizi sızlatmış. Sevdiklerinizin kaybı her zaman zordur ve yas tutmak için kendinize zaman ayırmanız önemlidir. bunu blog dökmenizde ayrı güzel

    YanıtlaSil
  3. Yazdıklarını her gün yaşıyorum maalesef, o endişeyle uzakta yaşamak zor. Şanslı bir anne kızsınız Handan <3 maşallah size

    YanıtlaSil
  4. Okurken duygudan duyguya geçtim Handan ablacım. Öncelikle arkadasının annesine rahmet diliyorum, dilerim Allah mekanını cennet eylesin. Ayrıca annen gerçekten bir idol, çok hoş bir kadın. Allah ona uzuuun ve sağlıklı ömürler versin. Seni çok öpüyorum ve sımsıkı sarılıyorum ablacııımmm <3

    YanıtlaSil
  5. Hayat ve ölüm iç içe, kimseyle kırgın ayrılmamak lazım haklısın.

    YanıtlaSil