Tromsø Kuzey Işıklarının Peşinde

Aralık 08, 2023


Kuzey Işıkları nam-ı diğer aurora borealis  birbirinden güzel fotoğraflarla hepimizin ilgisini çekmiştir sanırım. O fotoğraflar fotoğraf makinasında öyle gözüküyorlarmış. Daha doğrusu büyük ve kuvvetli olanlar çıplak gözle de fark edilebiliyormuş ama renkler makinada çıkıyor. Ve kuzey ışıkları yukarıdaki gif te gösterdiğim üzere havada dolaşan bir yapıda. Fotoğrafları peşpeşe çektiğim halde nasıl dalgalandığı görülüyor.

Doğrusu oraya gidip hiç görmemek ihtimali de vardı. O yüzden yoğun bir tanesine rastlamış olmasak da yakalayabildiğimiz kareler beni çok mutlu etti.

Tahmin ettiğim gibi fotoğraf makinamı bir türlü ayarlayamadım. Neyse ki telefonun gece çekim modu işe yaradı. Ve dans videosu çekicem diye aldığımız tripot adaptörü ile fazla kıpırdatmadan çekebildim.

O şüphelendiğimiz adam akşam tam saatinde bizi aldı. Sıcak içecekler, sıcak suyla hazırlanan pratik yemekler, soğupa karşı termal tulumlar ,Can'ın isteği üzerine ateş çanağı ve odunlarıyla gelmiş. Bir de hintli çift katıldı, hep birlikte şehirden çıkıp az ışıklı bölgelere geçtik, ara yerlerde durup ışık var mı yok mu baktık. Dolunay olmasa belki daha çok da görülürdü ama ben dolunay altında deniz kıyısında ateş başında yaptığımız minik kampın güzelliğini de hiçbir şeye değişmem. 

Adamın ilk turuymuş, daha yeni almış rehberlik lisansını. 

Şimdi ben buna mucize demeyeyim de neye diyeyim. Akşam kar fırtınasında havaalanının kapısında ona rastlayıp kartını aldık, ertesi gün bütün turlar dolmuştu ve biz onunla tur ayarladık. Sanki lisansı bizim için almış :)

İşte böyle bir geceydi. Akşam altıdan geceyarısına kadar dolaştık. Heybeme doldurduklarımı size getirdim. Öyle pek afili fotoğraflar değil ama 































Fotoğraflara şarkı bulmak için iki saat uğraştım, tıklayıp almayı unutmayın. Her telden çalıyor, beğenmezseniz başkasına bakın :)





Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. Selam ay ne büyük mutluluk fotoğraf dışında çıplak gözle gördün mü? orayı anlayamadım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz çıplak gözle göremedik, sadece gözlemledikçe hissetmeye başlıyorsun. Ama büyük olanları görülebiliyormuş.

      Sil
  2. Yaaa en büyük hayallerimden biri auroraları görmek, kutuplara gitmek. Çok şanslısınız. Şu anda yüksek lisansıma adadım kendimi, bitirip bir an önce işe girip ilk olarak kutup gezisine çıkacağım. Fotoğraflar acayip güzel, siz de güzelsiniz. Bilgilendirme için de teşekkürler :3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Darısı başına Zeynep :) Plânlayınca her şey yapılabiliyor, isteyelim yeter.

      Teşekkür ederiz:)

      Sil
  3. Müthiş :) Sahiden şansınız açıkmış, belki de içten bir şekilde istemek de etkili :) çok sevindim sizin adınıza benim de görmeyi en çok istediğim yerlerden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben inanırım çok istediğim şeyleirn olacağına. Olmasa da kendimi paralamıyorum gerçi, vardır bir hayır diyerek. Yaşadığım ânın tadını çıkartıyorum . Darısı başınıza o zaman:)

      Sil
  4. Bir başka dünya gibi. Heybeniz öyle dolmuş ki biz de güzel fotoğraflar eşliğinde ışıklara doğru yol aldık. Ailece ışıl ışıl gözler, gülümseyen yüzlerle son fotoğraf harika.
    Müziklere sıra gelmedi .
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçrekten de başka bir dünya gibiydi Makbule Hanım. Bir nebze sizlere de getirebildiysem ne mutlu bana :)

      Sil
  5. Hepsi çok güzel gittiğin için şanslısın, bol gezmeleriniz olsun
    La Campanella çıktı sevdim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, amin. Keyifli dinlemeler.

      Sil
  6. Çoooook güzelllll! Ayarlanan adam gelecek mi gelmeyecek mi diye merak etmiştim :) Arkası yarın tadında oldu! Bayıldımmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayarlanan adam çok tatlı çıktı. Dedim benim auağım uğurludur, bol müşterin olacak :D

      Sil
  7. Çok güzel görmeyi çok isterim. Sen şanslı bir insansın hep öyle olsun. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım görürsün Hülya. Şanslıyımdır, evet :)

      Sil
  8. ışıklar senin gibi dans ediyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç böyle düşünmemiştim ama haklısın :)

      Sil
  9. Çok güzel ama soğuk da brrrrr 🤣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almanya'da daha çok üşüdük Derya, hava en fazla eksi bir falan oldu :)

      Sil