Sanırım Bir Kilo Vermişim

Ekim 02, 2022

Hahaha ciddi ciddi yazmaya başlamıştım ama bir anda blogda yazı yazdığım 17 küsür yıl boyunca aynı bir kiloları kaç defa verdim diye düşününce beni gülmek aldı. Hepsini vereydim şimdiye evlendiğim kiloya düşmüş olurdum herhalde. Neyse biz diğer taraftan bakalım, hiç vermemiş olaydım şimdiye 100 kilo olacağıdım.



Bana kalsa olurdum da bedenin izin vermiyor. Ağrılarla yakama yapışıp kendine çeki düzen ver diyor : D Allah razı olsun, ne diyeyim.

Biliyorsunuz geçen hafta gözümün dönme noktasına gelip, tamam başlıyorum dediğim bir an yaşadım. Pazartesi rejime başladım. Ve salı bitmedi. Hayatımda bir ilk : D


Sadece rejime başlamadım. Sabahları 6.30 - 7.00 arası kalkmaya da başladım. Saati yediye kuruyorum ama genelde tuvalete kalktığım için altı buçuk gibi ayaktaydım. Hatta bu sabah altıda kalkmışım. Hava karanlıktı daha. Neyse haftaya Bilgehan okula giderken ( gidiyorlar mı onu da bilmiyorum, ay bana bu sene de online demesinler, paralarım artık ) rahatça kalkarım artık.

Sabah erken kalkıp, salına salına sabah rutinlerimi yaptım. El yüz yıkama, öğlene kadar yemek yemediğimden ağzım kokmasın diye diş dırçalama, yüzüme güneş kremi sürme ve saçları tarayıp tepemde toplama. Bu sırada altını açtığım su kaynıyor. Nescafemi alıp balkona çıkıyorum. Ne yazık ki aç karnına çay içemiyorum. Midem bulanıyor. Kahve de sıcaklığı ve kokusu hattına çekiliyor, zira zaten sevmem,  sütsüz şekersiz hiç sevmem. 



Saat yedi buçuğa doğru o sabah için plânladığım işe geçtim.. Plân yapmamışsam zamanı öldüreceğim demektir. Yüzde doksan mutfağa girdim. Yeşillikler yıkadım, yemek hazırlıkları yaptım, sebze kavurdum  falan.

Bu sefer yemeklerimde etten çok sebze ve baklagile yer verdim. Sabahtan hazırlayınca da sonradan açlık başa vurduğunda neye saldırsam demiyor insan.

Baklagillere uzaktan bakarım genelde. Safrakesem olmadığından mıdır nedir inanılmaz şişiriyor beni. Bu sefer şişirirse şişirsin, belki karnım da hemen acıkmaz dedim. Valla bayağı işe yaradı : D


8.15 te sporum oluyor. Haftanın üç günü, whatsapptan. Diğer günlere de ben koydum. Zira saldı vücudum iyice. Sene başında girdiğim pantolonların içine zorla sığışmaya başladım. Her sabah yapmayı başardığım için gururluyum.

Spor sonrası annemle yürüyüşe gittim. Eve dönünce kahvaltı hazırladım. Öğlen 12.00 gibi bol domates , salatalık, yumurta, peynir, zeytin yedim. Peynirleri diyet miyet seçmedim. Şeftali, üzüm, incir. Her sabah meyvemi de yedim. 



Tabi kahvaltı üzerine ağırlık çöktü, uyukladım azıcık.

Öğleden sonraları da daha çok yemek hazırlamakla geçti sanki :)

Bir gün vitrin çekmecesi döküp düzenledim.

Bir gün mutfakta baharatlıklarımı değiştirdim.

Ev süpürme, ütü falan.

Bir gün dışarıdaydım arkadaşlarımla.

Bu arada mutfağı hep temiz bırakmak için uğraştım. 

İşin ilginci ben işleri düşünüp onları plânlayıp dururken aklım fikrim yemekten uzaklaştı sanki .

Patates salatası, pancar, mantar, pazı kavurması, yeşil mercimekli salata, köfte, tavuk, mercimek köftesi , közlenmiş patlıcan, fırında kereviz , haşlanmış mısır yedim doyana kadar. 

Arada iğde ve kuru üzüm attım ağzıma. Bir de beş altı gibi yediğim akşam yemeği sonrası bir avuç kuru yemiş, çayla. Akşam yediden sonra mideme kilit vurdum.

İşin ilginci karbonhidrat aldığıma göre büyük ihtimal gluten yemediğim için midir nedir yeme krizine girmedim. Yani acıktım ama sürekli yediğim , ağzımın durmadığı dönemlerde daha deli gibi canım çekiyorken birşeyleri şu anda sadece acıkmış hissediyorum . Ay çikolata mı yesem, üzerine tuzlu bişeyler lâzım, bisküvi de iyi giderdi, şu buzdolabında daha ne var yiyeceğim gibi delirmedim. Bilmiyorum, belki de ay, merkür felan da rahat bırakmışlardır bi müddet : D

Ne kadar verdim bilmiyorum, tartılmamıştım başlarken. Düne kadar da tartılmadım. Bana neler oldu bu hafta bilmiyorum,diyetteyken dakka başı tartılırım aslında. Canım istemedi. 

Şimdi pazardan aldım yine bissürü sevdiğim şeyi. Karnıbaharla pancarı fırına sürdüm. Brokoliyi buharda pişirdim. Bir kısmı ile salata bir kısmı ile çorba yapacağım. Kerevizin yeşillikleriyle tonbalıklı bişey yapıyorum. Belki kendiminkinin mayonezini koymam, salata gibi yerim, belki de koyarım : D Ama bu sabah simitimi yedim. Akşama da nachos yapıyorum. Pazar günü keyif günü.

Sebzelerle yemek yapmayıp fırında pişirince daha iyi oluyor. Ekmek yeme ihtiyacı hissetmiyor insan. 

Umarım bu modda devam ederim .

Sadece kitap okuyamadım hiç. Haftaya elime alıp da başlasam iyi olacak. Film bile seyredemiyorum ya. Netflix başlayıp bıraktığım filmlerle doldu.

Biraz kilo verip forma gireyim de ortopedi doktoruma gideceğim. Hem omuzuma hem kalçama baktıracağım. Şimdi gidemiyorum, kiloma kızacak zira : D Adam bana 30 yıl 24 kilo önce kilo almamalısın demişti, pek dinleyemedim :D

Yarın Can uçuştan dönecek. Ev koşturmalarıyla geçecek iki gün. (İki gün boşu var da ondan iki gün dedim yoksa daha çoook koşturcaz da ) Artık bol bol tartışırız : D Neyse evdeki mevcut laminat parkelerin kalitesiz olduğunu anladı en azından, kapıların da berbatlığını gördü, mutfak balkonunu tekrar balkona dönüştürme savaşlarım devam edecek. Şimdilik içeri kapı yapılmasına ikna oldu ama balkon da kapalı kalsınmış. E kapalı kaldıktan sonra içeri niye kapı yaptırıyoruz ki. Ben daha çok cam sileyim diye mi ? Asıl amaç Bilgehan'ın odasına temiz hava gitmesi zaten. Ay neyse, en kötü ihtimal cam yanlışlıkla ( !) kırılıverirmiş : D


İşte böyle. Uzun uzun yazdım. Hani canı çekip rejime başlayası gelenler olur diye :)  

Yalnız sabah altıda kalkınca akşam olmuş sanıyorum. Daha saat üçmüş. Ay ben daha akşam yemeği yiyeceğim, hahaha, mutlu oldum birden.

Şimdi gidip şu fotoğraflara şarkı bulayım. Aklıma şarkı gelmiyor iyi mi ? Seksenlere bakayım, güzel bişeyler çıkar oradan.

Benzer yazılarım

22 Yorum yap

  1. Canım yanlız değilsin bende rejimdeyim ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika :) Güzelce hafifleyelim Dilek ;)

      Sil
  2. Keşke ben de böyle planlı olabilsem :) Never ending story çıktı şansıma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada bir bi bana geliyorlar, kendime çeki düzen veriyorum ama sonra hafiften salmaya başlıyorum :) Ne tatlı şarkıdır o.

      Sil
  3. ha haaa psikolojik gerilim gibi :)

    YanıtlaSil
  4. Ahahahah cam yanlışlıkla kırılıverirmişde koptum. :D

    YanıtlaSil
  5. Yaşamı anlamlı kılan şey; hareket,neşe,değişim ve dönüşüm: kutluyorum ve daim olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Yaşadığımız sürece macera devam ediyor, ne güzel:)

      Sil
  6. Bu nasıl diyet?:)) "Patates salatası, pancar, mantar, pazı kavurması, yeşil mercimekli salata, köfte, tavuk, mercimek köftesi , közlenmiş patlıcan, fırında kereviz , haşlanmış mısır yedim doyana kadar." Yok, yok... Dua edin ki hareketlisiniz. Neyse, can boğazdan gelir diyelim de, moralinizi bozmayalım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah. E bir haftada yedim onları ben. Hepsi de sağlıklı yiyecekler. İşe yaradı bakın :)

      Sil
  7. Yalnız o nasıl güzel bir dantel örtüdür Handan Ablacığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi:) Yengem örmüştü bana, yine ör diyorum ama henüz sonuç alamadım :D

      Sil
  8. Rejimde yanlız değilsin bende devam ediyorum. En sevdiğim yemek salata oldu:))) yeşil mercimek haşla, slatalık doğra, göbek marul doğra, yoğurtla baharatla ye. Birde tost makinasında baharatlı kabak yapıyorum onu da seviyorum. Bol eksili kilolar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet salataya baklagil,, yoğurt falan katınca hem dıyurucu hem keyifli oluyor. Kabağı ben de çok seviyorum. Bazen tavada ızgara gibi yapıyorum. Bazen se çiğden yoğurda rendeliyorum , biraz ceviz, biraz kırmızı biberle nane. Mis . Sen bu yaz nefis gittin, darısı başıma:)

      Sil
  9. Erken kalkınca gün çok uzun geliyor. Ben de bu hafta hissetmeye başladım. Oturuyoruz, oturuyoruz saat daha 8-9. İnsanın canı sıkılıyor :-)

    Sorması ayıp evlendiğinde kaç kiloydun Handan? Klasik "Ben evlendiğimde 50 kiloydum." geyiği vardır ya, merak ettim. Ben evlendiğimde de kiloluydum ama tabii ki bu kadar değil. Kaç kiloyla evlenirsen evlen kilonun artması değişmiyor sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlendiğimde 58 kiloydum Şule. Boyum 1.73 . Bir daha gelinliğime sığarsam düğün yapıcam diyordum ama gelinliğe bir kendisi kadar ek yaptırırsam ancak olur gibi : D

      Sil
  10. İlk fotonun hastası oldum, yakmışsın ortalığı... Şu saç rengi vallahi çok yavaştı sana♥

    Diyet meseleleri feci. Ben şimdilik akşam yemeğini salataya ya da meyve halinde alıyorum. Hareket hak getire :)) Buna da şükür :))

    Ev meselesini galiba anladım ve çok sevindim. Hayırlı ve de uğurlu olsun. Güzel günlerde otur inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şebo, valla daha boyalara mecbur olmak istemiyorum, tembel bünyeme bu çok iyi geldi.
      Olsun bi ucundan başlamışsın, hareket de girer işin içine.
      Amin :)

      Sil
  11. Yine yaşımıza göre iyiyiz. Kiloyu eskisi kadar takmıyorum ama sağlık açısından almasak daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağrılarım tavan yapmasa hiç umursamayacağıö da anında devreye giriyorlar Derya. Bence de iyiyiz :)

      Sil