Pek İlerlemişiz

Ekim 20, 2022


Banyoda sadece duşun arkasına fayans döşetiyorduk, şimdi bakınca her yerine döşetsek mi moduna girmedik değil. Şu sıradan görünüşlü fayansları bir saatte seçebildik ya . Çok komiğiz.

Kapı siparişi henüz veremedik. 

En yapılmış hali bu kadar :)


Metehan'ın odası neredeyse tamam. Duvarların ikinci kat boyası gelecek. On bin saatte seçtiydik ama neyse yerlerin rengini beğendim.


Koridor tam bir savaş alanı. Kapısız tuvalet, banyo ortama bi samimiyet katmış :D 

Fayanslar bitmiş neredeyse süpürgelik var. 

Ustalar süpürgeliği 10 cm yapalım diyorlardı. Yoksa bir sürü sıvamaları gerekecek işlerine gelmiyor tabi. Dedim bizim fayansın ölçüsü neydi 45*45. E o zaman niye 9cm yapmıyorsunuz? Hey Allah'ım, hiç hesap kitap yok, bütün fayansların beş santimini atacaklar gereksizce. Zaten ancak yetiyor. Can banyoyu yıkmak istemediğinden oraya almıyordu. Ben yine alalım bi kenarda dursun da olmadı iade ederiz diye aldırdıydım. Anca yetti.


Bir sanat şaheseri salon kapısı :D Daha yamuk yapılamazdı sanırım.

İşler bitince yerdeki parkeler temizlenip cilalanacak neyse ki yoksa zavallımların iyice canını çıkartmış olacaktık.


Mutfağın yerinde bi yamukluk olduğunu söyleyebilirim ama ispatlayamam. Yapabileceğim bi şey yok. Sol tarafta tezgâh olacak. Sağda da ekstradan küçük bir dolap. Bir de ada ünitesi olacak tekerlekli. Ben içerinin karanlığından daralınca evde aydınlık yer arayışına çıkıcam onunla :D

Bu arada duşakabini duşakabinciye sipariş verdik. Hem daha çok cam seçeneği vardı. Hoş biz yine olabilecek en sadesini seçmeyi başardık . Boğaz köprülüler, yıldızlılar, çiçekler felan hepsi güzeldi ama niyeyse bize arka plânda kalacak şeyler daha iyi geliyor. Tabii ki buzlu cam, ben her gün onun üzerindeki su lekeleriyle uğraşamam:)

Sadece kapılar, davlumbaz, klima taktırma, banyo mutfak dolaplarının gelmesi, doğalgazı açtırma, Bilgehan'ın masa projesi, salon parkelerinin işlemleri, portmantonun kapakları ( üç tane aynalı kapağa 7500 lira istediler, neyse kalsın şimdilik dedik, dedik de öyle de kalamaz, ayakkabı raflarının kapısı kırılmış, pis ayakkabılarla her gün göz göze yaşamayı istememekteyim) , minik gömme dolap, elektrik düğmeleri anahtarları, duşakabin, balkon kapısı, penceresi, arka balkonun çamaşı ipleri ayarlanması, mutfağa bir kapı yapsak mı yapmasak mı sorunsalı, odalara avize, oğlanların karyolalarına yeni yatak, askılıklar, ufak tefek musluklar, raflar  falan filan kaldı. 

Haydi bize kolay gelsin :D


Benzer yazılarım

22 Yorum yap

  1. Handan usta nasıl yamuk yapabilmiş o kemeri hayret ettim ya, yakınlarda olsanız bizim evi yapan ustaları göndereceğim o derecede sinirlendim adamın lakaytlığına.Cidden sabırlı ve sakin bir insansın. .Tadilat esnasında beklenmedik masraflar ve yapmayı düşünmeyip sonradan yaptıralım daha hoş olur dediğin şeyler olabiliyor. banyoyu seramik kaplamak bencede hoş bir olabilir. kolaylıklar diliyorum. sinem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Usta ile Can pek yakında birbirlerine girecekler, her şeye bişi olmaz modunda şalap şulup gidiyor bizim usta.
      Fayans konusunda hâlâ kararsısız. Hoş biz her konuda karar verene kadar çatlıyoruz ama : D Bakalım en son ne çıkacak ortaya :)

      Sil
  2. Pek de birşey kalmamış esasen. :D Ayy Allah yardımcınız olsun ya, parkeler cilalanınca nasıl olacak meraktayım. :D

    YanıtlaSil
  3. Ev bayağı büyük görünüyor Handan. Bitmiş halini merak ediyorum. Yağmurlar gelmeden taşınırsınız inşallah. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğraf makinasının açısından büyük gibi sanırım 90 metrekare falan Hülya . Ben de merak ediyorum. Umarım yağmurlu olmaz, zira otoparktan eve uzun bir yol var.

      Sil
  4. Allah kolaylık versin,çoğu gitti azı kaldı diyelim :),eviniz ölçüsünü gidip gelip aldığınıza göre elinizde ölçüler duruyordur,en azından eşyalarınızı yerleştirirken sağa sola oraya buraya orası olmadı buraya çekeyim diye yorulmayın diye size rehberlik edeyim; elinizde bulunan ölçüleri cetvel ölçüsüyle oda oda oluşturun,o odaya yerleştireceğiniz mobilyanın boyutlarını ölçün, mesala bir ikili koltuk eni 1,20 cm ise derinliği 0,90 cm ise bir kartondan yada kağıttan 1,20*0,90 bir dikdörtgen parça kesin,bu parçayı elinizde bulunan oda ölçüleri uzerinde nereye koyarsanız daha iyi durur tesbiti yaptıktan sonra tak tak eşyalarınızı yerleştirin,elinizde evinizin planı olsaydı daha kolay yol alırdınız tabiki ama mademki yok oda oda masa üstünde çizimle yerleşim yapabilirsiniz,herşey olur da yeterki Allah sağlık versin,yeniden kolay gelsin güle güle oturun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onları çoktaaan yaptım ben :D İçimdeki yöksek möğendis bu gibi durumlarda hemen olaya teknik olarak el koyuyor ;) Evin boşalmasını beklerken bol bol çizdim, kestim , yerleştirdim. Meselâ yatak odama sadece tek bir şekilde sığıyor eşyalar. Şimdilik öyle deneyeceğim, sonra baktım daral geldi odaya göre dolap yaptıracağım .
      Çok teşekkür ederim :)

      Sil
    2. :) içinizdeki mühendis doğrusunu zaten yapmış,akıllı ve tatlı bir insan olduğunuzu gözlemlediğim için bloğunuzun takipçisiyim ve keyifle okuyorum,ustalar maalesef hep kendi bildiklerini okur birde başında bulunmadığınız surece vay halinize :),size tekrar kolay gelsin herşey geçer gider yeterki sağlık olsun, selametle kalın.

      Sil
    3. Teşekkür ederim:)

      Şansımıza Can'ın izinli olduğu döneme denk geldi, ustaların başında boza pişirebiliyoruz :D Bir de usta biraz baştan savmacı olsa da düzenli olarak her gün geldi, araya başka iş falan sokuşturmaya kalkmadı Allah'tan.

      Sil
  5. Mis gibi tadilat yapılmış ev kokusu olacak sonrasında. Bence ailecek çok eğleniyorsunuzdur bu süreçte:) Ve her zamanki gibi çok tatlı anlatıyorsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada bir aryalar yükselse de, bence de Can' la pek keyif alıyoruz bu işten:D Hiç canımız sıkılmıyor. Yıllık izninde sabah erkenden kalkıp mesai gibi ustaların başına gidiyor :D

      Sil
  6. Ayy, kolaylıklar dilerim :)) geçen yıl bu zamanlar biz de bu işlerle iştigal idik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz:) Zor ama keyifli işler :)

      Sil
  7. Kolay gelsin. Siz daha taşınmadınız mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok, kiracının çıkmasını bekliyorduk uzuun zamandır. Teşekkürler:)

      Sil
    2. Anladım. Hayırlısı artık. Tekrardan kolay gelsin.

      Sil
  8. Kolay gelsin canım. Ev boşken yaptırmak istediğin her şeyi yaptır. Eşyalı evde bir şey yaptırmak çok zor oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet , ben de aynı fikirdeyim . Teşekkürler:)

      Sil