Tam Bitecek Diyoruz Hooop Başa Dönüyor :{

Ekim 29, 2022

1. Balkon kapısı takılmıştı, ertesi gün bir baktık boydan boya çatlamış. Yenisini almamız gerekecek .



2. Mutfak dolapları geldi. Neyse düğme yerini düzgün yapmışlar. Ada ünitesinde biraz abuk subuk olsa da açılır kapanır ek kısım var. Harika. Hayret nasıl doğru yapmışlar derken hiç beklemediğim yerden geldi sorun. Fırının solunda bırakılan 15 -20 santimlik kısıma baharat çekmecesi yapın demiştim kapaklı dolap olmuş. Daracık, derin ,arkasına ulaşamayacağım dolap nereden çıkmış hiç anlamadım. Yeniden yapılacak.

3. Boya badana öyle berbat ki daha kaç kat boyatacağız bilmiyorum. Adam sıvadığı yerleri zımparalamadan üzerine boyayı çalmış. Abuk subuk görüntüler.

4. Duşakabin geldi. Bizim seçtiğimizle hiç alâkası olmayan cam var üzerinde. Geri gitti.


5. Bilgehan'ın masasının ölçüsünü alıp yapan marangoz ölçüyü sadece 20 santim kısa almış ?!?

6. Koridora yaptığı küçük dolap da bir kaç santim kısalacak .

7. Metehan'ın odasının duvarından geçen klima boruları nasıl kamufle olacak, önüne nasıl dolap konacak hiçbir fikrim yok.


8. Banyo kapıları geldi, ne camı ne kulbu ne malzemesi vardı. Neyse mutfak dolaplarını yapan ustalar onu da taktılar bir şekilde ama camları kestirilip takılacak.


9. Mutfak tezgâhı takıldı ama o soldaki çekmece yapılacağından o kısmı yapıştıramadı usta.

10. Taşıma şirketi bulduk. 7500 liraya taşıyacak adam evin videosunu görünce bizim evin 4+1 kadar dolu olduğuna karar verip fiyatı 12.000 yaptı. Ekstradan uydurduğu bir odayla fiyat nasıl iki katına çıktı anlamadık, o da iptal. Yeni şirket bulacağız inşallah.

11. Öyle pis ve vicdansız çalışıyorlar ki yerler sigara izmaritleri dolu. Daha kullanmadan canı çıktı fayansların.


Bütün bu haller sonunda salı gününe kadar işler bitip de temizliğe geçebilecek miyiz kocaman bir soru işareti.

Bakalım görücez.

Benzer yazılarım

10 Yorum yap

  1. Handancım, sıkma canını. Her şey olacağına varıyor. Hepsi hallolacak ama yavaş yavaş. Bir kısmı da siz yerleştikten sonra olur. Metehan'ın odasındaki klima boruları için üzerini kapatacak şekilde dikdörtgen plastik borular oluyor. Eşin mutlaka biliyordur. En azından dümdüz , duvar boyunca çizgi gibi olur. Hatta onları, odanın badana rengine kontrast bir renge de boyayabilirsiniz. Bazı şeyleri eve girince halledersiniz. Tekrar kolaylıklar diliyorum
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biz de öyle bir şey düşünüyoruz Çenebaz. Üzerini kapatıp duvarda düz görüntü elde edeceğimiz bir şey bulacağız oraya. Teşekkürler :)

      Sil
  2. İnsanın canını sıkan şeyler oluyor ama bir şekilde yoluna giriyor sonrasında. Kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Ustaların babalarının hayrına, bize kıyak yapıyormuş gibi fütursuz, pis çalışmalarına, yukarıdan tavırlarına deli oluyorum. Sonuçta bir iş yapıyor ve bedelini alıyorsun, intikam alır gibi çalışmak niye ki? Ne diyeyim Allah yardımcınız olsun, bir an evvel bitsin, yaşamamış gibi olun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sorma Leylak Dalı, hepsi bir tuhaf. Teşekkür ederim, amin.

      Sil
  4. Kolay gelsin canım büyük bir işin altına girdiniz ama inşallah sonunda rahat edeceksiniz 🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz Derya, sıfırdan ev yaptık resmen, daha ayrıntıya girsek iş çok da, artık bitirelim, yorulduk :)

      Sil
  5. Oyyyy, burdan bakınca da zor ya. Gelen herşeyin bir problemli olması da insanı ayrıca yorar ve insanlar işlerini o kadar laf oldun diye yapıyorlar ki, gerçekten işinin ustası insan pek yok artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitmiyor, bir türlü bitmiyor :D Neyse elbet bitecek diyorum ama bu işte çok şey öğrendik. Müteahhitlik işine giricez artık :D

      Sil