Bıraktım Dağınık Kalsın

Ekim 27, 2022

Ayın muayyen günleri yaklaşıyor ve her türlü ağrım tavan yapmış durumda. Nasıl bir ay bir ayı tutmuyor bilmem. Yumurtalıklarım bile birbirinden farklı çalışıyor sanırsam. Saçlarımın bir iki tutamının bukleli, gözlerimin ışığa göre renk değiştiren yapısı gibi çelişkiler iç organlarımda da devam ediyorlar anlaşılan. Geçen ay hiçbir sorun yaşamamıştım, bu ay yine çarpılmış vaziyetteyim. 

Dün sabah hocam da uyuyakalınca spor yapamadım. Kendim yapardım ama omuzum da kalçam da ağrılı olunca dinleneyim bence dedim. Aynı dinlenmeye bugün de devam ediyorum. 

Yürüyüşü es geçip annemle Mahalle Evi' nde oturup çay içtim. Öğlene kadar beklemeyip bir sürü yemek yedim. Biraz daha böyle devam ederse halim hiç iyi olmayacak ama şu anda kendimi salasım var.


Şifonyer ve komidinin boyası nihayet bitti. Şifonyerin bir kaç kat daha boyaya ihtiyacı varmış, karanlıkta anlamamışım. Verniğin üzerine boya sürsem miii, boş ver zaten her yerinde bir sürü yamukluk var diye bıraksam mı bilemedim. Valla mobilya boyayanları saygıyla selamlıyorum, o kadar özenmeme rağmen benimkisi olmadı pek. 

Yetmezmiş gibi iki koyu kahve komidin daha vardı onları da beyaza boyayım Bilgehan'ın odasına koysam mı diye düşünüyorum. Hem çekmeceleri panjur gibi girintili çıkıntılı değil hem de yarısı gümüş rengi işi az yani. Ama bunca işimin ortasında gidip hemen boyayayımla bırak şimdi onu da karıştırma taşınınca bakarsın arasında gidip geliyor duygularım.


Dün beklenmedik şekilde mutfak dolaplarını takmaya geldiler . Aslen geçen hafta bitmesi gerekiyordu ama ilk söylediğimizde başlamadıkları için yetişmemişti. Cumaya gelir umarım diyorduk. İki gün önce oldu. Daha bitmemiş işleri ama bugün de takmaya devam edecekler.

Balkon kapısı olmuş.

Banyo kapıları olmuş, cam kestirilecek.

Salon yerleri sistirelenmiş.


Bir gün önce kimse yoktu dün bütün ustalar toplanmışlar, evde iş trafiği yoğunmuş.

Ben de evi düzenleyeceğim bugün. Mutfaktaki bazı eşyaları kolilemiştim. Ola ki dolaplar olmadan taşınalım moduna girilirse ( tabii ki giren ben değilim) bari varilden boşaltmak zorunda kalmayayım da kolide dursunlar demiştim. 


Buzdolabımdakileri bitirmeye çalışıyorum. Pazara gitmemiştim zaten. Her halde haftaya kadar tamtakır olur .

Ayın üçünde ya da dördünde taşınırız diye plânlıyoruz. Çok şükür ki o arada iki üç gün boşu var Can'ın. Yoksa izni bitmeden taşınlım diye iki ayağımız bir papuca girecekti.

Umarım pazartesi günü kalan son şeyler de gelecek, salı günü de temizliği yapılacak. Ama tabi hiçbir şey kesin olamıyor.

Ay yumurtalıklarımdan ev mevzusuna nasıl bağladım yine ? 

Biri beni bu koltuktan kaldırsa da gidip günlerdir bekleyen kabakları mücvere çevirsem. 


Onu bunu bırakalım da Ekim çok güzel bir ay değil mi ya ? Renklerin güzelliğine bakın. Hadi buraya kadar okumayı başaranlar bir fotoğrafa tıklayıp şarkılarını da alsınlar.

Çüüzzzz.



Benzer yazılarım

9 Yorum yap

  1. ayyyy americanooooo :) kolay gelsin sanaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Videoklip çok güzeldi , değil mi ? Sabah izlerken mutluluk verdi bana :)

      Sil
  2. Offf fotolara bayıldım yine Handan ve tabi ki şarkımı almadan gitmiyorum. Çok severim Imany :)

    Tüm işler bittiğinde oturup içeceğin yorgunluk kahvesine değecek en sonunda eminim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonbahar güzelliği :)

      O günleri iple çekmekteyim diyeceğim ama bugünlerin de enerjisi güzel :)

      Sil
  3. Yumurtalıklarımdan eve nasıl bağladım sorusunda koptum. Halbüki ben yazının akışına kapılmış efendi efendi okuyordum. :D

    YanıtlaSil
  4. Her şey dönüp dolaşıp ev mevzusuna bağlanıyor :-)

    Handan sondaki cümlelerini okumadan önce ben de aynı şeyi düşünmüştüm. Ben ekim diye değil, sonbahar diye düşünmüştüm. Sonbaharın renklerine hayranım. Hüzünlü mevsim diyorlar ama beni mutlu ediyor bu renkler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beynimde binbir iş dönerken başka bi şey düşünüp de yazamıyorum tabi :D

      Tatlı bir hüznü var sonbaharın, ama bana ilkbahardan daha güzel gelir daima. Renkler, güneş , yazın bunaltısından sonra geken nefes alabilme hissi. Sonbahar çocuğuyum zaten:D

      Sil