Ding Dang Dong

Ekim 04, 2022

 Allah sizi inandırsın, saat gecenin biri ve hiç aralıksız ding dang dong sesi ile muhatap olmaktayım. Avrasya Tüneli zaten gün boyu bu sesi çıkartıyor ama gece hiç mi susmuyor, nedir anlamadım. Sürekli bir kadın bir erkek sesi, ne dediklerini anlamıyorum ama hiç aralıksız ding dang donglardan sonra konuşuyorlar. Her geçen arabada mı yapıyor, ne yapıyor ? Gece yarısı etrafta yankılanırken bir bana mı sinir basıyor? Bizim alt komşu meselâ oğlanın klavye sesine uyuyamazken bu sese nasıl dayanıyor? Neden ses kirliliği yapıyor bu şey? Hem dışarıda yankılanan ding dang dongları tünelden geçen araba duyuyor mu ki ? 

İnsanlar cadde üzerlerinde nasıl yaşıyorlar, hiç cam açmıyorlar mı ? Hiç mi temiz hava almıyorlar ? Duymuyorlar mı gürültüleri? Ben altı aydır alışamadım, ne zaman alışılıyor? 

Bu saatlerde ben balkonumda gece kuşlarının, ağustos böceklerinin seslerini dinlerdim. Ah ah... 

Neyse , az daha dayan Handan. Gideceğin yer çok daha sakin olacağa benziyor. Ha gayret...

Benzer yazılarım

16 Yorum yap

  1. Aslında o seslere alışılıyor ama önce kabul etmek gerekiyor. Durum bu, yapılacak tek şey alışmak deyince evin önünden 7/24 vızır vızır geçen ve evi titreten sıra sıra tırlara bile alışıyor insan. Cadde hem de şehirler hatta ülkeler arası (bir ucu Gürcistan :)) bir cadde üzerinde bizim evimiz. İlk günler kabus gibiydi şimdi istesem de duymuyorum sesleri, kanıksadım 😅Ama senin alışmana gerek yok, yakında kurtulacaksınız çok şükür :) Az kaldı her şey çok güzel olacak birazcık daha dayan ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında trafik gürültüsü ilk günkü gibi deli etmiyor ama bu ding dang donglar gece boyu aralıksız sürünce ya da yandaki kafenin telefonu akşama kadar sürekli çalınca bana bi basıyorlar.
      Dün akşam o evdeydik, akşam çocukların parktan sesleri geliyordu. Severim çocuk sesini. Onlar evlerine gitti ve sessizlik sardı etrafı. Kimini de o rahatsız eder ama ben bi kendime geldim :)

      Sil
  2. Ben yıllardır sakin mahallelerde yaşamış biri olarak hak veriyorum. Gece evin önünden araba geçse uyanırım ben. Ama şimdi arka bahçeye bakan yatak odamla pek mesudum.
    Umuyorum tez zamanda taşınır da rahata erersiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de yılların alışkanlığı sessiz ortamlar olunca ters köşeye yattım burada. Oysa ev arka tarafa bakıyor, cadde diğer tarafta demiştim ama otoban gürültüsünü düşünmemiştim. Bir de yüz metre ileride hastane var, klimalarının uğultusu hiç dinmedi. Oysa sabahları martılarla karga seslerine söylenerek kalkıp onları izleyip gülümsemeye alışkınım :)

      Sil
  3. Yaa Handan bizim buralara taşınsanıza. Hem köprüden sabiha gökçen 40 dakika. Eşimde bir saatlik işine gidiyor 30 yıldır. Çekilmez bunca şehir kalabalıklığı, sesi, gürültüsü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah, Buket ,ne güzel olurdu. Ama iki şey elimi kolumu bağlıyor. Birincisi annem burada. İkincisi Can İstanbul Havaalanından uçuyor.

      Sil
  4. Hiç sorma Handan bizim arka bahçelere bakıyor o kadar gürültü oluyor ki yazın kaç kişiyle tartıştık senin dediğin gibi bizden başka kimse duymuyor nasıl oluyorsa halbuki yatak odaları orada Allah duyurmuyor demek. Taşınacağına sevindim güle güle otur yerleşince fotoları bekleriz manzara harikaymış. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kimileri o sesle kendilerini iyi hissediyorlar, bize geldiği gibi gürültü gelmiyor .

      Teşekkür ederim, ev şu anda savaş alanı, yarın o halini çekip koyacağım buraya :D

      Sil
  5. benim sese ışığa hassasiyetim yok ama eşimin aşırı var. ilk baktığımız evin arkası tarlaydı ve inekler otluyordu resmen gözlerinden kalpler çıktı adamın :))) dedim asla olmaz ben sessizlikten çıldırırım, ben türküm ayol bana kavga eden komşular, ağlayan bebekler, araba düdüğü lazım fonda yoksa aklımı yitiririm. handancığım azzzzz kaldı, ya sabır ya sabır!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi, gerçekten de sese alışkın olan için de sessizlik çıldırtıcı : D Dün akşam o evdeydik. Basket sahasından çocuk sesleri geliyordu. Bak çocuk sesi severim. ( Apartmanın kapısından " Anneee" diye seslenilmesi hariçç : D) Onlar evlerine gittiler, çıt yoktu. Ohhh dedim.

      Sil
  6. Sese ışığa hasasiyetim var dünyanın en feci şeyi. Yatsan yatamıyorsun yatmasan sinirden kuduruyorsun ve bu bir döngü içersin de yalnızca alışmaya çalışıp kabullenme evrenisine geçiyorsun. Tüm olay bundan ibaret.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne acı değil mi aslen sağlığımıza da zararlı ses ve ışık kirliliğinden kaçamayıp alışmak.

      Sil
  7. Kaçırdığım şeyler var benim galiba.
    Sen yenşi taşınmadın mı bu eve... Nereye gidiyorsun ki ... Japonya deme bana Kek ve börek yemeye geleceğim daha :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo, devamsızlıktan kalacakmışsın Şebocum, konulara yetiş biraz : D

      Sil