İnce Eleyip Sık Dokuyan Tipler Olarak Herkesi Deli Ediyor Olabiliriz ama Onlar da Bizi Deli Ediyorlar

Ekim 18, 2022

Bir mutfak dolaplarını iç mimarla konuşup anlatamamaktayım. Oysa gayet zeki falan gözüküyor ama anlaşamıyoruz. 


Daha ilk çizimde fırını duvarın dibine konduruvermişti. E yavrum, ocak duvarın dibinde yanarsa tehlikeli değil mi ? Hadi onu geçelim, tencere tava nasıl sığacak. Karşında hatun olunca mutfaktan anlar diyorsun ama sanırım mutfağa girmemiş hiç.  Neyse araya on beş santim kondurduk. 

Yukarı açılan dolap kapağı istemiyorum dedim, şaka gibi sürekli onlardan çizdiler uzunca bir süre. 

Zaten mutfağı ben tasarladım, dediklerimi çizime dökememek dışında bişey yaptılar diyemem.

En son çöp öğütücü düğmesini takabilmek için lavabo altındaki dolapların kapaklarını on santim aşağıdan yapın dedim. Bakın zaten düğme takacak yer varmış diye dolap içindeki bir yeri gösteriyor. Çocuğum ben sürekli kapak mı açıp kapıycam çalıştırmak için, kapakları kısalt azıcık olsun bitsin.

Başlayın yapmaya dediğimizde başlamamışlar zaten Can' la birbirimize girdik o yüzden. Mutfak dolapları gelmeden taşınalım diye tutturdu.  Allah'ım. Zaten taşınması bir dert bir de eşyaları önce sağa sola dizicem boşaltıp sonra bir daha dolaplara yerleşecekler. İş az çünkü. Arada on gün olup , onca zaman hazır yemek zorunda kalacağımıza girmiyorum bile. Ki bence bir aylık kiradan daha pahalıya patlar o iş . Of offf.

Taşıma şirketi geldi. Hep taşındığım şirketti , geçen sefer pahalılar diye en ucuzunu tutup görmüştük hanyayı konyayı. Adam bi havalarla geldi. Ne dedi bakiim, haa, biz odalara eşyayı yığmışız. Pardon eşya kakılı dedi. Eskiden bir günde taşıyordu şirketler, şimdi niye iki gün diyorum. Ee eski annelerimizin yaptığı işleri siz yapıyor musunuz diyor. Gıcık kaptık tipe. Çay ikram etmiştik. Can ayağa fırlayıp bir daha oturmadan kovmuş oldu adamı. 

Ve fakat, kimi bulucaz bilmiyorum. Sabah altıda on küsür saatlik uçuştan dönüp beş saat uykuyla duran kocam herkese daha bi sinirlenip durdu :) Umarım bugün sakinleşmiştir az biraz.

Salonun kapısı yok, ark gibi bişey  girişi. Üzerinde melekli falan oluklu bir kartonpiyer vardı. Can' a o battı. Önce meleği sonra hepsini söktü. Usta kapı aralığını biraz küçültüp orayı yine ark şeklinde sıvayacaktı. Bizim ark arrrkgggğğ gibi yamuk yumuk bişey olmuş. Şimdi yine kartonpiyerci bakıyor söktüğü şeyi geri yaptırmak için. 1500 lirayı çöpe atmak bu olsa gerek. Mutfağın da kapısı yok, ne yapacağımıza karar veremediğimizden onu da boş bırakıyoruz şu an. Ama kapısını biraz sağa çektik zira tezgâh kısmı hafif önde kalıyordu mevcut haliyle. O kapı dikdörtgen . Hadi ark şeklini simetrik vermek zor, be mübarek dikdörtgeni nasıl yamuk yaptın. Kapının sağ tarafı soldan 1,5 santim uzun : D Burada usta sanatsal çalışmış, asimetrik estetik üzerine yoğunlaşmış.

Mutfak balkon kapısı naparsak yapalım çerçevelerle küçülüyor. Kaderimize teslim olduk sonunda. Mutfak karanlık bi yer olacak. Balkona yaupmur geldiğini söyleyen komşumuz yüzünden kapalı balkona çeviriyoruz orayı. E balkon bu , yağmur tabii ki gelecek diyorum Can' a . Öyle mi diyor. Adam senelerce balkona yağmur yağdı, aynı evde yaşamıyor muyuz senle biz. O balkona her gün çıkan da sensin. Şimdi marstan gelmiş gibi öyle mi demek de ne ? 

Şunu anladım ki arkadaşlar Can her ayrıntıya pek titizleniyor ama eski evlerimizde yaşadıklarımızla ilgili hiçbişi hatırlamıyor, hiçbişi dikkattini çekmemiş, ne söylesem " Öyle miydi?" diyor. Velhasıl kendisini yıpratmasına hiç gerek yok :D

Ev hâlâ savaş alanı gibi. Fayanslar döşeniyor. Oğlanların odası ile aramızda ses izolasyonu yapıldı, odalar az daha küçüldü. Yerler zaten mevcut marleylerin üzerine döşenecek, araya da en kalın izolasyon malzemesi aldık. Üzerimizde ses fobisi oluştu valla.

Neyse bu kadar yeter bugünlük. Ben arkadaşlarımla buluşacağım öğleden sonra. Azıcık havam değişsin.

Şimdi gidip spor yapmam lâzım ama hiç canım çekmiyor. Hani bir şeyi  21 gün yapınca alışkanlığa dönüşüyordu. Bu bir şehir efsanesi, biri bi yerinden uydurmuş bence. Hiç de öyle olmuyor. Şimdi ben spor yaparsam alışkanlıktan fakan değil sırf kendime söz verdiğim için ve de inadımdan yapıcam.

Dünyanın öte ucundan Metehan fotoğrafları ile yayınıma son verirken hepinize harika bir gün diliyorum. 





 


Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. haaha haaaa :))çok güzel yazıyorsunuz,sizi okumak çok keyifli,güldürdünüz beni,Allah da sizi güldürsü. Evinizin mimari planını bağlı olduğunuz belediyesinden bir ozalitini yada fotokopisini alsaydınız üzerinde tasarım yapmanız plan tefriş yapmanız daha kolay olurdu.Gerçi geç kalmış sayılmazsınız yinede alıp en azından eşyaları nasıl yerleştireceğiniz konusunda uygulama yapabilirsiniz,nasıl yapacağınız konusunda size bedava rehberlik yapabilirim;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya keşke bir kaç ay önce öğrenseydim bu dediğini. Ben gidip gelip ölçüp çıkarttım plânını zor belâ, bir yandan da bunun bir yerlerde olması gerekmiyor mu diye sorup duruyordum :)
      Teşekkür ederim:)

      Sil
  2. Bence bu telaşlar bütün aksiliklere rağmen çok güzel. Sonuçta ev şahane olacak:) #DirenHandan :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay valla, inşallah öyle olur :) Aktif direnişi bıraktım pasif direniş yapıyom, bakalım nolucak :D

      Sil
  3. Başlık herşeyin özeti ve "usta" bulmak neden zor vallahi kimseye işim düşmesin istediğim için evdeki her işi kendim görür oldum. Allahtan youtube varda herşeyi nasıl yapacağına bakmak mümkün. :D
    Bi kombiyi tamir edemiyorum ama zamanla o da olur bu gidişle. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya, bu kadar çok iş olmasa bizim de pek ustalarla işimiz olmaz, kendimiz yapıyoruz da pimapen kapı, kocaman dolap falan olunca mecbur kaldık. Bak bir tek su tesisatı döşeyen ustamız harikaydı. Hakkını yemeyeyim adamın. Yemiyor, içmiyor, nefes almadan çalışıp gece aklına bi şey gelirse bizi arayıp gidip bakın şuna diyor :D

      Sil
  4. Bizde mutfak aşamasındayız Handan. Bizim şap ustası sorunumuz çözülmedi. Yaptığı yamuk taban bir türlü düzelmiyor. Hangi usta gelirse bir sorun yaşıyoruz. Bu hafta içi elektrik tesisatı döşenecek ama prizleri vb. evin enbaşında kafamıza göre deldirince bir çoğu atıl oldu. Daha su tesisatı ortada yok. doğalgazcılar geldi dün onlarda logarımızı patlatmışlar. oofff en iyi sen anlarsın beni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bizim mutfağın da tabanı yamuk yumuk oldu gibi Buket. Elektrik işlerimiz en rahatı oldu bizim, Can ağabeyi ile yaptık onu. Odalara en kısa ve az yıkmalı yollardan ikinci prizleri getirdiler. Onun dışında her şey yamuk yumuk şu an. Neyse her ev böyle yapılıyordur, biz hazırına girince çok anlamıyoruzdur diye kendimi avutmaya çalışıyorum şu an.
      Doğalgaz bizde de sorun. Mutfak dolapları ve pencereler takılmadan doğalgazı açtıramıyoruz fırının yerini değiştirdiğimiz için. Aa, bak dolaplar gelmeden taşınırsak sıcak su da olmayacak...
      Ah, anlamaz mıyım ? Kolay gelsin ikimize de.

      Sil
  5. Ay kolay gelsin, bir haftadır Covid yüzünden yatıyordum bakamadım buralara. Ustalarla uğraşmak ne zordur iyi bilirim. Dilerim her şey gönlünüzce olur. Sağlıkla oturunuz, kolayca taşınınız, çok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy, geçti geçti Leylak Dalı. Hepimiz en sonunda yakalandık şu merete. Neyse ilk günlerdeki gibi kâbus değil en azından.

      Teşekkür ederim, amin. Benden de sevgiler ;)

      Sil
  6. Of of kolay gelsin Handan. Uğraştıracak ama güzel olacak inşallah. 21 gün konusunda ben de aynı fikirdeyim hiç öyle bir şey olmuyor. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hülya.

      Yok ya, olmuyor . Elli yılın alışkanlıklarını 21 günde nasıl hoop değiştireyim.

      Sil
  7. Allah yardımcın olsun Handan, çok zor ustalarla filan uğraşmak, hani her şeyi kendin yapabilsen onun bunun kaprisini çekmekten daha az yoruyor insanı ama maalesef mecburuz işte. Neyse ki sonuç seni inşallah çok mutlu edecek.Hayran kaldım valla bu telaşe arasında bile spordu yürüyüşdü devam etmen, tü tü tü tü tüüü, maşallah. Öptüm seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef mecburuz Ecehan. Valla Can kapı zımparalamaktan, boyunu kesmeye, süpürgelikleri hilti ile kırmaya bir sürü şeyi yaptı ama yine de nereye el atamasa orası yamuluyor.
      Telaşenin fikir kısmı bende olduğundan sporu yapabiliyorum, yürüyüş zaten annemle çıktığım için şart, yoksa hiç evden çıkmayacak hatun:)

      Sil
  8. yaaa ev mi aldınız, hayırlısı olsun, en son alt kattakiyle ortak sorunlarımız üzerine dertleşiyorduk, çok sevindim ki, her türlü strese rağmen muhakkak sen orada mutlu olabileceksin . Dur gidip ev alma hikayelerinizi de okuyayım :) özlemişim muhabbetini:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teee olaylar ilk başladığında kaçıp hemen kurtulalım diye aldık ama kiracı ancak çıkınca şimdi gitme moduna girebildik Eylem. Bu ev bana hiç yaramadı niyeyse, umarım orada huzuru bulurum.

      Sil
  9. Evin iki günde taşındığını ilk kez duyuyorum. Adamın üslup sorunu da varmış. Kovduğunuz iyi olmuş :-)

    Şimdi bir iş yaptırmak için iyi usta bulmak çok zor. Buldukların çok para istiyor, işi düzgün yapıp yapamayacağı da belli değil. İyi usta bir iki ay sonra gelirim diyor. Velilerime "Derslerle arası olmayan, okumak istemeyen çocuğunuzu zorlamayın. Bir zanaat, meslek öğrensin, hem kendi için hem vatan millet için daha faydalı olur." diyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla buraya taşınırken de öyle yaptılar. Bir gün öğleye kadar eşyaları topladılar. Bize bir yatak bıraktılar. Ertesi gün taşıdılar. Yeni moda olmuş İstanbul'da.

      Bence de düzgün birilerinin usta olması gerek. Üstelik bence akıllı, işinin ardında, çalışkan bir usta olsalar mühendisten çok para kazanabilirler.

      Sil