Kimsenin Evinde Alınmış ve Bir Kenarda Duran Kapı Merceği Yoktur Bence

Ekim 15, 2022

Evin kapısında mercek yoktu, orası delik olarak duruyordu. Ve kocam gidip alet çantasından bir mercek çıkartıp taktı oraya. Yani bu adam can sıkıntısından daha neler alıyor bilmek istemiyorum :D

Şu aralar en büyük eğlencesi gelen ustalara oyuncaklarını gösterip hava atması. Taşlama makinesinden zımparalamaya ne bileyim şarjlı matkaptan balyoza yok yok. Balyoz niye alır bir insan :D

Evin her tarafı dandini. Su boruları yerin altına alındı. Bilgehan evi tarihi harabelere benzetti görünce : D Elektrik kabloları çekilip ilave priz eklendi. Duvar kırılıp küçük bir gömme dolap yapıldı. 

Bu akşam Can salona şömine yapmaktan bahsediyordu . Yok artık, o kadar da uzun boylu değil dedim. Zaten küçücük alan. Ama bakalım bu konu daha kaç defa masaya gelecek. 

Şu aralar balkona kapı modeli bulmaya çalışıyorum. Öyle olsun ki içerisi kararmasın istiyorum. Yok. Kapkalın çerçevelerle genişliğin çoğu çerçeveye gidiyor. Tek kapı için büyük, sürgülü kapı için dar bir genişlik var orada . Pufff. Can'ın ağabeyi artık bizim telefonlarımıza çıkmayacak yakında. İllallah dedi bişeyi beğenmemelerimizden : D Ama insan istediği gibi kapı da bulamıyorsa bu yüzyılda, ben onca teknolojiye pöh derim : P

Perde siparişi verdim bu arada. Salondaki dışında hepsi değişecek diye düşünüyordum ama salondaki yetecek mi bilmiyorum. Onu taşınırken dükkâna vereceğim, yapabiliyorlarsa yapacaklar .

Doğalgaz boruları değişti. Fırını mutfağın bir ucundan diğer ucuna alınca değişmesi gerekiyordu. Şofben de biraz yana kaydırıldı.

Kapılar zımparalandı . Banyo ve tuvalete yenileri alıncak.

Bu arada Can çok ballı. Duşakabini almayı başaramadan dönmüşüz Koçtaş ' tan. Onlar faturalarımızı karıştırınca dikkatimizden kaçmış. Şimdi 90*100 siparişi verecek. 

Bilgehan'ın komidinini boyamaya başladık. Bir ara fırlatıp atıp yenisini alayım demedim değil. Çekmeceleri panjurlu gibi tırtık tırtık. Üç günde komidin bitmedi. Şifonyere geçmeye korkuyorum :D

Ev dandini ötesi. Yarın biraz derleyip toplamam gerek.

Rejim işim doğum günleri sebebiyle sallantıda.

Ama bugün 19. sporlu gün oldu. Arada kısa mısa da olsa her sabah sporumu yapmaya devam ediyorum. Kilo veremesem de sıkılaştım. Bir de her sabah en geç yedide kalkıyorum. 

Aferim bana. 



Benzer yazılarım

8 Yorum yap

  1. Olacak, olacak, hepsi sırayla olacak. Her şey bitip oturunca da pek keyifli olacak :)

    YanıtlaSil
  2. Ayy bence ben Can Beyle çok iyi anlaşırdım. :) Mercek çıkartıp takması beni çok güldürdü. Balyoz da lazım olabilir bence, insan evde bişey yapmaya kalkınca ne lazım olacak kestiremiyor. :D

    Komodin için eğer yüzeyde bozulma var rölyef pasta sürüp pürüzsüzleştirebilir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün ikinci bir mercek de bulmuş, alış veriş yapıcam diye neler alıyor bu adam, cidden şoktayım : D

      Ama aldım bi şey delikleri doldurmak için ama dolduramamışım güzel. İçim daraldı, daha da uğraşmam diye bıraktım :D Neyse ki Metehan'ın odası boş da oraya koyup yavaş yavaş boyuyorum, yoksa ortalıklarda kalsa iyice deli edecekti beni. Daha kocaman şifonyer var. Bakalım nolucak :)

      Sil
  3. Handan evin sadece dört duvarı sabit kalacak sanırım. Geri kalan her şeyi değiştiriyorsunuz. Televizyondaki baştan yaratılan ev videoları gibi oluyor desene :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de öyle oluyor Şule. Evin elle tutulur hiç bir tarafı yoktu. Gecekondu gibi birşeydi. Ama bilerek aldık. Zira içi yapılır ama İstanbul'da sessiz, yeşillikli bir ortam bulması zor .

      Sil