Aaaa

Eylül 23, 2022

Akşama yemeğim var. Misafir gelecek diye evi pırıl pırıl yaptım. Misafir yarın gelecekmiş. ( Bilgehan'ın arkadaşları) İşim yok mu benim bugün şimdi ?

Hımmm, çamaşır sepeti doluydu, hava da açık gibi çamaşır yıkamalı. Onun peşinden yavuklusu da gelir .

Tamam tamam , yanlış alarm, varmış işim.

Dün hava birden buz kesti burada..

Neredeyse iki aydır kaynatıp içeriz dediğimiz ama hep unuttuğumuz glögg totomuz donunca geldi aklımıza.


Bilgehan'la içeceklerimizi alıp biraz yapboz yaptık. 

Şu an sabah sporum bitti, az sonra yürüyüşe gideceğim. Bu aralar sol kalçam yürürken çok zorluyor. Aldım kiloları tabi. Onları vermem gerekiyor. Çok pis yemeye alıştım, düzene girmem lâzım. Neyse hava serinledi, meyvelere saldırıp durmuyorum en azından. Karpuz kesilmeyi bekliyor günlerdir. 


Şu kavanozlara bakıp duruyorum iki gündür, yeni aldıklarımı geri götürsem miii kullansam mııı modunda. Eskilerle ev babaanne evine geçmiş modundaydı artık, yenilerin kapağının vidalı olması her gün açıp kaparken sinirimi bozar mı acaba modundayım şu an. Aslen aşırı fazla düşünüp ultra ekâbir olmak sinir bozucu.


Dün yağmurların arasında cama vuran güneş pek tatlı geldi. Koca yaz pek tatlı gelmiyordu oysa ki :D


Bu da hafta başından beri evde kalan ikili. Neyse sabah Can geldi, üç kişi olucaz en azından. Bir anda çok boşa düştük. Hayır o da taa Amerik' ya gider bir gün dinlendirirler, Hindistan'da abuk bir şehire uçuş olmadığından beş gün yattı orada. Metehan'ın gittiği zamana denk düşmese peşine takılırdım ne güzel olurdu.

Glögg güzelmiş bu arada. İkea' dan almıştık. Alkolsüz olanından. Ramazan şerbetinin az biraz daha keskini.

Hadi gidiyorum ben artık, annem bekler.

Çüüüz.

Benzer yazılarım

10 Yorum yap

  1. Annemin dolapta da var bir Glögg bozulur mu acaba bunlar ne zamandır orda açılmayı bekliyor çünkü, beni aldı bir merak.
    Oyy bir de puzzle görünce içlendim resmen çok özlemişim puzzle yapmayı ya alayım bitane annemin köy evine asarız bitince. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bakmadım son kullanma tarihi var mı diye :)

      Yapboz çok iyi geliyor bana , dinlendiriyor. Güzel olur bitince asmak. Bende yer kalmadığından bozuyorum yaptıktan sonra . Anneme vereceğim, o da yapsın :D

      Sil
  2. "Bu glögg ne ola ki?" derken yazının sonunda glögg ile ilgili bilgi verince derin bir nefes aldım :)) merak da etmedim değil yani :)))) Ikea'ya gidince bir tane de ben alayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al valla, soğuk havada ısıtıp içmesi pek keyifli oldu :)

      Sil
  3. Yapbozlarını gördükçe ben de hevesleniyorum Handan ama henüz yapamıyorum. Benim kız biraz daha büyüsün, kendime bir alan açabileyim, ondan sonra başlayacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim oğlanlar erkenden yattıkları için yapboz halısında akşam yapıp gündüzleri kaldırıyordum Şule. O halılardan tavsiye ederim, rulo yapıp kaldırıyorsun ortadan.

      Sil
  4. glögg ne ola yaw? ;)) İyi bişeydir kesin sen içtiğine göre ;) çok öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıcak şarabımsı bir şey ama benim içtiğim alkolsüz ramazan şerbetimsi bişeydi Ecehan , soğu havada güzel geldi:) Benden de kocaman öpücükler .

      Sil
  5. İkea ve isim bir araya gelince İsveç milli içkisi filan mı dedim:))))afiyet olsun. Kavanozlara bayıldım. Benimkilerin üstünde tuz ve şeker yazmıyor kardeşim, yeğenlerim gelince hangisi tuz, hangisi şeker ben de şekerin en üstüne birkaç kesme şeker koydum:))) ölürüm, kalırım kesme şekerden anlarlar:))))

    YanıtlaSil