Pazar Halleri : Mahalle Pazarı, Aşı, Gevşettiğim Pandemi Tedbirlerim ve Kitaplarım

Temmuz 18, 2021

Benim pazar hallerim mahalle pazarı yüzünden pek pazar halleri olamayor :)


Gerçi aylardır pazartesi günüydü pazarımız -malum yasaklar yüzünden- ama şimdi yine eskiye döndü. Pazartesi hali daha iyiydi.  Hem pazarcı tezgâhları azalmıştı (eh, adamların pazartesi gittikleri başka yerler olduğundan gelmiyordu hepsi)  hem haftaiçi olduğundan gelen azdı. Şimdi tezgâhlar eski halini aldı. 


Sabahın sekiz buçuğunda gidince henüz kimse gelmemiş oluyor neyse ki. Dokuz buçukta da sporum var. Ondan sonra  aldıklarımı yerleştirme moduna geçiyorum.  Neyse pandeminin ilk günlerindeki aşırılıklarım bitti de yıkamadan da buzdolabına koyuyorum artık. Market alışverişlerimde de hemen kullanacağım içecek şişeleri haricinde yıkayıp durmuyorum yerleştiriyorum hemen. Zaten paketleri yaladığım yok :D


Her dışarıdan geldiğimde kıyafetleri balkona asmayı ya da kirliliğe atmayı da bıraktım. Zaten kapalı alana girdiğim yok,  dışarıda oturuyorsam altıma birşey seriyorum. Hoş onu da yaptığım gün sayılı. 

Dolayısıyla gereksiz su israfına son verdim. İyi oldu. Üzülüyordum o sulara. 

Ay pazar hallerinden nereye gittim.


Dün aşı beni çarpmış gerçekten de. Tüm gün nane mollaydım. Hastayım diyebileceğim bir şey olmadı ama arada ateş bastı arada afakanlar :D Neyse, akşamında bitti. Aşıyı cuma saat üçte olmuştum. Cuma günü iyiydim, spor bile yaptım. Cumartesi sabahtan vurdu akşamına geçti. Bu sefer kolum da geçen sefere göre çok az ağrıdı. Zaten iğneyi vuran hemşire çok iyiydi, ruhum bile duymamıştı bu defa.

Hahaha, pazar hallerinden çok korona hallerine döndü bu yazı :)


Şimdi gidip pazarcının kendi kendisine satmaya karar verdiği semizotunu (çantamda buldum, naneyle birlikte. İkisi de istedeğimi hatırlamıyorum. Hayır benden başka kimse de yoktu ki karıştı diyeyim :D)  pişireyim. Salata yapsam bir tek ben yiyeceğim yemeğini bizimkilere kakalarım (hiç mutlu olmayacaklar ama :D) 


Sonra da dün başladığım kitabıma gömüleyim. Küçücük bir kitap ama okuması çok zor.

Bir de Kafka kitabına başlamıştım. Ay Amerika'sında yaşadığım saçmalık burada da var. Yahu adamın bitmemiş kitaplarını bize kakalamaktan vazgeçmediler gitti. Hadi Amerika'da sonu yoktu, höö diye kalmıştı (gerçi çok da üzüldüğümü söyleyemeteceğim,  talihsiz serüvenler dizisi şeklinde içimi daraltıp durduydu, yarım kalması iyi olmuş :P)  burada - Taşrada Düğün Hazırlıkları - üçüncü defa başladım hikâyeye,  ben değil yani, kitap başladı. Adamın yazdığı bütün eskizleri basmışlar. Sanırım bir sona ulaşmak bunda da mümkün olmayacak.

İşte böyle.  

Kilima hâlâ çalışıyor. Yapış yapış bir hava var dışarıda. Allah sonumuzu hayretsin.


Not : Fotoğraflara nostaljik şarkılar da sakladım, arayıp bulun :)

Benzer yazılarım

12 Yorum yap

  1. Tanınmış çok okunan bir yazar olunca ortak yazılara farklı kitaplarda rastlayabiliyorsun. Mesela , Zweig kitaplarında da dejavu oluyorum ya bunu okumuştum sanki diyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok okunan yazar olunca suyunun suyunu getirip bize kakalıyorlar sanki Bahar. Adamcağız bu kitapları görse gözleri yuvalarından fırlardı.

      Zweig'in de ölü bir yazar olarak çok fazla yeni kitabı çıkıyor sanki :D

      Sil
  2. Ne kadar mis fotoğraflar kesin sabah çekimi :)
    Müzik açamıyorum herkes uykuda.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Yine çok keyifli zevkle okunabilen güzel bir karma paylaşım olmuş. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Korona aşınızın kaçıncısını oldunuz? Ben üçüncü aşımı yaptırdım. Üçüncüsü Alman aşısıydı, biraz kolum ağrıdı, biraz da bitkin ve halsizlik çekmiştim. Koranasız yazı yazmak mümkün olmuyor. Bir şekilde Korana yerini buluyor.
    Resimlerin üzerine tıklayınca link bizi ilgili adreslerdeki paylaşımla buluşturdu ama, onlara daha sonra vaktim olduğunda bakacağım.
    Paylaşımlarınızda yer verdiğiniz fotoğraf kareleri her zaman güzel ve çok şeyler anlattığı bir gerçek. Yazılarınızı tam manasıyla incelemek için bayağı bir zamana ihtiyaç duyuyorum. Aksi halde öyle üstünkörü bakıp geçmek için hazırlanmış bir paylaşım değiller. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Profilinizden blog sayfalarınıza baktım, bir kaç tane blog sayfanızın olduğun gördüm. Diğerlerine de bir göz atmak istiyorum. Belki daha önce de incelemiş olabilirim ama, artık pek eskisi gibi taşa, kuma değil de suya yazıyoruz.
    Selam ve saygılarımla birlikte sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmenizi dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinci aşımı oldum Recep Bey. Alman aşısı yaptı evet aynı ağrı ve kırgınlıkları. Ben mutlu oldum kendisini hissettirdiğine, işe yaradı hissi verdi :)

      Teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Bütün sosyal medya aleminde yine de en kalıcı yazılar bloglarda oluyor diye düşünüyorum.

      Ana bloğum bu olmakla birlikte, instagramdan önce fotoğraflarım için açtığım Objektif, ayın diğer yüzü diye düşündüğüm Birİkim ve bir iki hikâye denememin olduğu Bir Varmış Bir Yokmuş 'u da çok seviyorum.

      Size de huzurlu, mutlu ve güzel bir bayram diliyorum.

      Sil
  4. Abba- Mamma Mia pek iyi geldi gece gece:)
    Pazar kurulan günler bizde de eskiye dönüş yaptı.
    Klimayı en çok çalıştırdığımız yaz olarak biz de rekor kırdık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hâlâ çalışıyor Zeugma, kesin rekordayız.

      Sil
  5. günaydın handan, iyi bayramlar ❀

    YanıtlaSil
  6. Haftaya biz de ikinci dozumuzu olacağız.

    Pazara ya sabah erkenden ya da akşam serinliğinde gitmek lazım. Yoksa insan sıcaktan bayılıyor. Biz genellikle akşama doğru gidiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de en erken saatte gidiyorum Şule, aradan çıksın diye :D

      Sil