Cennetin Rüzgârları

Temmuz 22, 2021

 


Bu sabah çiçeklerimi sulamak için balkona çıktığımda rüzgârı hissettim. Bir haftadır yapış yapış, nefes alınmaz bir durgun hava asılıydı, klima çalışıyordu sürekli. Nihayet geçmiş,  kuzey rüzgârı serin serin esmeye başlamış. Hemen bütün pencereleri açtım. Rüzgârlı koltuğum yine püfür püfür. Çok şükür.

Yürüyüşü bile sürüklenircesine yapıyorduk. Bu sabah keyifle yürüdük. 

Cennetin rüzgârları bizi kendimize getirdi.


Bu harika rüzgârlar bir de bayramın ilk gününün sabahı annemin balkonunda esiyordu. O sabah benim evimin balkonuna çıkmak mümkün değildi ama anneminkinde hiç bunalmadık. Ben buna hayatın içindeki minik mucizeler diyorum.


Şu an duş alıp koltuğa uzandım. Evin içindeki minik rüzgâr çanım çalıyor. Teee Adapazarı'nda teftiş yaparken oradaki bir marketten almıştım, 23 senelik. Rengi solmuş. 

Birazdan mutfağa gidip kendime kedi yemeği yapacağım. Bayramda rejim olmaz. Bol yağa bayat simitleri doğrayıp üzerine de yumurta kıracağım :)



Yanına da bahçeden topladığım domates, biber ve salatalığı doğrarım. Komşumuz üç hafta tatile giderken apartmanın arkasında yaptığı minik bahçedeki mahsülleri toplayıp yememizi tembihledi. Yürüyüş dönüşü oraya uğrayıp toplamayı seviyorum. Bu sabah bir sürü ot da yoldum. Yalova günlerim geldi aklıma. Yaz akşamlarım ot yolarak geçiyordu. 

İşte böyle bir sabah. Herkesler girmişken İstanbul çok güzel. Belki yarın sabah Kadıköy'e gideriz. 

Şimdi kahvaltımı hazırlayayım, çok acıktım.

Çüüz.




Benzer yazılarım

14 Yorum yap

  1. Selam Handan yaz sıcağın ardından gelen rüzgar harika ona övgüler az gelir. Ama bu işin ortası yok mu?Bugün deli deli esmekte. Sebzeleri dalından kopardım yemek harika. Emek verenlerin eline sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bugün rüzgârlı koltuğumda battaniyete sarılıp oturdum, bir gün bir günü tutmuyor artık, tam bir tropik iklime dönüştü Zehra.

      Hem de ne emek. Bugün ben bile yarım saat ot yoldum, iki haftada domateslerin boyunu aşmış otlar. Sebze bahçesi yapan birisi olarak keşke aracılardan çok çiftçilere verebilseydik şu meyvenin sebzenin değerini diyedüşünmeden geçemiyorum.
      Benden de sevgiler.

      Sil
  2. Günaydınn, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Mutlu bayramlar Handancığım 🍬😊🤗

    YanıtlaSil
  4. İlk fotodan serinlik geliyor resmen:)
    Sebzeler tazecik misss...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzeldi bugün benim balkonum Zeugma :)

      Hem de nasıl tazecik :)

      Sil
  5. kabakları burada gördüm tam mücverlik:)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Handan bugün önce kadıköy ordan üsküdara geçtik bayağı kalabalıktı sosyal tesislerde oturmak istedik yer bulamadık giden gitmiş ama kalanlarda bayağı çok. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çıkarsam sabah dokuz gibi çıkıp öğlene kadar geri döneceğim Hülya, tatil sabahı etraf sakin oluyor. Çayımı da evden taşıyacağım zaten, henüz dışarıda oturma moduna geçemedim.

      Sil
  7. Bayramda ve yaz tatilinde İstanbul boşalıyor sanırım. Fırsattan istifade gez gezebildiğin kadar.

    YanıtlaSil