Bir Takım Denemeler

Nisan 14, 2021

Eveet, dün gece saat ikiye doğru yattım   o arada da canım ne çekerse yedim. Yanıma bir litre su alıp saati ezandan on dakika öncesine kurdum. Gerçi saatten de on dakika önce uyandım. Suyumu içerken gidip bir de muz aldım. Ezan okunurken ben uykuya dalmak üzereydim. Akşama kadar başım ağrımazsa bu sefer yöntemi buldum demektir.


Hoş insanın günü gününe uymuyor, bir formül uydurup bir ay öyle geçmez ama olsun.

Geçen sene ramazana kadar her gün hastaydım. Sürekli nane molla, sürekli 37,5 derece ateş. Hatta oruç tutmasan mı moduna geçti bizimkiler. Denemeden bilemem diyerek başladım. Ve daha ilk günden o hasta hallerim gitti. 

Bu sene de biliyorsunuz çok sinirliyim ne zamandır. Dün pammık gibi dolandım ortalıkta. Sinirim alınmıştı sanki.

Ramazan ruhuma da bedenime de çok iyi geliyor. Yoğun sosyal aktivitelerimin de yavaşladığı, kendimi nadasa çektiğim bir ay olur, herkes yattıktan sonra sahura kadar durmak,  kendimle baş başa olmak mutlu hissettirir. Bir senedir yoğun sosyal aktivitem yok ya neyse :)


Dün Bilgiç ilk gün pidesini aldı. Normalde bir saat önceden gider ezan okunduktan sonra ancak alıp da gelirdi ama bu sefer okul dönüşü uğradı. Napalım, seneye sıcak pide yemeye başlarız yeniden . 

Bı arada oğluşum okuluna giderken büfeden gazoz alıp açtırmış. Tam dışarı çıkıp yürüyecekken aklına ramazan olduğu gelip büfeye geri dönüp içeride içmiş.  "Dini inancın olur olmaz,  fark etmez, oruç tutanlara saygı duymak gerekir"  derken gülümseyerek baktım yüzüne. Çok şükür öğretebilmişim en önemli olan şeyi.  Tabi bu korona döneminde kapalı alanda durmayaydı iyiydi ama :D

Durun bir dakika.

Şu anda evde benden başka kimse yok. 

Aman Allahım,  bu duyguyu özlemişim. 

Sessizliğin tadını çıkartacağım şimdi.


Benzer yazılarım

16 Yorum yap

  1. ya oruç herkeste çok farklı etki yapıyor kimisi sinirleniyor kimisi senin gibi oluyor. Benim kızdığım insan tipi ben oruçluyum sigara içemiyorum deyip herkese bağırıp çağıranlar yahu bana ne benim için mi oruçlusun demek geçiyor içimden :) Allah herkesin ibadetini, hayrını kabul etsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meselâ benim kocam, oruç tutuyorsa evde parmak uçlarımızda geziyoruz, uyanmasın da bize sarmasın diye. Tutma oruç, sevabından çok günaha giriyorsun diyorum. Açken o o değil.

      Sil
  2. Aferin Bilgiç e ve onu böyle yetiştiren güzel aileye👍👏👏🧿🧿🌺🤚.

    YanıtlaSil
  3. Canım Handan, Allah kabul etsin, kolaylık versin.
    Eflatun şahane durmuş, yakından hele pırıl pırıl (maşallah iliştireyim hemen!)
    Burada papatyalar daha çıkmadı! Orada leylaklar açtımı komşuuuu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mor şampuan çok iyi geldi bana Ceren :)

      Henüz leylaklar olmadı, mor salkımlar yeni yeni patladı, bu sene mart nisan soğuk geçince çiçekler uyanamadı henüz :)

      Sil
  4. Ha bi de oğlan 10 numara oldu ya! Allahım bana da ver, tam bi haydut :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben oğlumu çözemedim, geçen gün onun istediği filmi seyretmek istemedk diye kasıp kavurdu bizi, bir taraftan da böyle. İleride manyak olursam sebebi belli :D

      Sil
  5. Tutan insanlara saygıyı verebilmek gerçekten çok önemli ve anlamlı 🙏 Günümüzde tutan tutmayana, tutmayan tutana gerçekten saygı göstermez oldu... Ertesi gün yapacak birşeyiniz yoksa geç saate kadar ayakta kalmak belki de en iyisi :-) Denemeye devam, daha çok günler var önümüzde :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki öyle, tutanlar da tutmayanlar da saygısız olabiliyor. Ne acı.

      Sabahları okula giden oğlanlar olunca yedide kalkmam gerekiyor. Serseme dönüyorum. Neyse ki gün içinde uyumaya fırsatım oluyor.

      Sil
  6. Hayırlı Razamanlar Handan Abla.
    Etkinlik fotoğraflarını özleyenlerdenim bende. :)
    Bu pandemi yaktı hepimizi.
    Hassas ve saygılı olmayı bilmeleri ne güzel. Olmamız gereken bu lakin o kadar çok etrafta saygısız var ki...
    Selamlar, sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı ramazanlar Gülşah :)

      Oruç tutan da tutmayan da saygısız davranıyor ne yazık ki. Kendi nefsimizle savaşımız güya, herkese bi heyheylenme halleri.

      Benden de sevgiler :)

      Sil
  7. Hahhahaha evde yalnız olmanın keyfi başka. Neyse ki eviniz çok küçük bir eve benzemiyor. Çocukların kendine ait odası var. Eski evler gibi 2+1, küçücük bir ev olsaydı cinnet getirirdin :-)

    YanıtlaSil