Oradan Buradan

Aralık 28, 2017

Bir tarafım yat uyu diyor diğer tarafım hazır hava yağışlı değilken kalk yürü sonra nereden bulacaksın böyle havayı diyor. Bedenim daha gece ne yürümesi diye haykırırken mantığım yüz kilo oluyorsun sonra kalk kalk diye söylenmekte.


Böyle küçük şeyleri seviyorum. Kimin aklına geldiyse teşekkürler :)

Mutfağa girdim hızlı hızlı sandviç ekmeklerini çıkarttım. Dört tane hazırlamak üzere işe başladım. Tam çocukları kaldıracakken Metehan'ın bugün gitmeyeceğim dediği aklıma geldi. İyi o kadar geldi, çocuğu uyandırabilirdim de :) Tabi Bilgehan'la kahvaltıda kocaman bir sandviç yemiş olduk :D


Dün boraks ve tutkal almak üzere Kadıköy'e indim. Akşam Bilgehan'a slime yapma ödevin ne zamana diye soruyorum yakında diyor. Oğlum yakında da ne zaman?  Yarına götürsem iyi olur. İçimden bir ses "yakında"nın geçmiş bir yakın olduğunu söylüyor. Bu arada kılını da kıpırdatmamakta. Hadi diye diye yaptık birşeyler.


Bu arada yürüyüş kıyafetlerimi de giydim, kendimle gurur duydum :)


Moda Caddesi'nde bu amcanın bir köşeye açtığı şu tezgâhı hep çok hoşuma gitmiştir. Özenle bir bir yerleştiriyor onları. Bu sefer hem çok beğendiğimizi söyledik hem de biraz limon aldık. İzniyle fotoğrafını da çektim. Çok güzel değil mi sizce de? Sokağın bir köşesinde nezih bir dükkân havasını yakalamış.

Neyse saat ilerledi, artık dışarı çıkma zamanı. Bu karmaşık yazıyı okuyup buraya ulaşabilen herkese günaydın :) Emeklerinizin karşılığını alıp gurur duyduğunuz bir güne açılsın sabahınız.

Benzer yazılarım

32 Yorum yap

  1. Günaydın Handan. Enerjin daim olsun. Güne erken başlamak her zaman güzeldir.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın Makbule Hanım :) Günün ilk saatlerini seviyorum. Son saatlerini de sevince öğlen uyuklamak farz oluyor tabi :)

      Sil
  2. O nasıl bir sergi öyle????? Amca intizamlı biri anlaşılan...
    Her daim gezmeniz dileğiyle iyi yıllar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz yanından geçerken dereotlarını bir bir yerleştiriyordu Özlem, benim erkeklerimde bu düzenin onda biri olaydııı :) İyi yıllar sana daa :)

      Sil
  3. Günaydın handan ♥

    Bilgiçle Oytun birbirlerine çok benziyorlar sanki :))) Ödevin ne zaman, belki yarındır gibi ahahaaaa :)) Sabır bize bacım sabır :)

    Benim yerime de yürü azıcık ;)
    Öpüldün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dünyadaki sınavımın Bilgehan'la olduğuna eminim artık Şebo, Allah'ın izniyle kafayı yemeden büyütürsem nirvanaya ulaşmış olacağım :)

      Bu sabah senin için de yürürken yarım saat uzattım bak yürüyüşü, şimdi akşama kadar bu koltuktan nasıl kalkacağım bakalım :)

      Ben de seni öptüm :)

      Sil
  4. Günaydın Handan'cığım, küçük şeyler önemlidir hatta şarkısı vardı.:) Ben de çok önem veririm başkalarına küçük gelebilir, önemsemezler, aman ne olacak derler halbuki ayrıntılar, minicik bir söz, küçük bir şey çok anlamlıdır. Çok yazamıyorum bir ters hareket yaptım galiba belime bir şey oldu...umarım geçer, güzel dileklerine teşekkürler, bilmukabele.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seviyorum küçük şeyleri Müjde :)

      Geçti geçti canım, sıcak birşeyler sar beline.

      Sil
    2. Fön makinasını tuttum:)))

      Sil
  5. NEdir bu slime akımı? Bizimkiler de çok istiyor ama ben hala itirazlardayım.

    Amcama helal olsun. Kalem gibi dizmiş herşeyi. Ne kadar iştah açıcı bir tezgah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgehan hiç istemiyor Nil, tiksindirici bulmakta ama ödeviymiş, ıyklaya ıyklaya yaptı. Zaten hazır alınanlar gibi olmadı bizimki daha katı, zıplayan hamur gibi.

      Sil
  6. amcanın tezgahına bayıldımm böyle şeyler görmek beni istemsizce mutlu ediyor :) bu slime ödevi küçük beyin kendi fikri olabilir mi acabaa :) çünkü ben de küçükken istediğim kitapları aldırmak için öğretmen ödev verdi diyordum bizimkilere :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amcanın tezgâhı çok güzeldi gerçekten Poşet, tezgâh bile değil, yere diziyor aslında :)

      Yok, o kadar istemeyerek yaptı ki o slime ı, kesinlikle kendi fikri değil. Seninki de iyi numaraymış yalnız :)

      Sil
  7. tezgah muhteşem , küçük gülüsemeli bir sabah olmuş , dileklerin gerçek olsun

    YanıtlaSil
  8. İşine saygı duymak diye buna derim. Cidden inci gibi dizmiş mamileri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her geçtiğimizde öyle Burcu, öyle güzel sunumu var ki :)

      Sil
  9. Amcaya benden selam söyle bir dahakine Handan, asker emeklisi miymiş acaba. Belki de obsesiftir benim gibi. Her neyse, tezgahı içimi huzurla doldurdu. Metehana ben ne diyeyim 😡😡😜😜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tezgâha bakmak keyifli gerçekten Sevda :)

      Metehan'a bişey deme zaten ben Bilgehan'dan bahsediyorum :D

      Sil
    2. Ahahahahahaha, zaten gece yatarken aklıma takıldıydı, ulen afacan olan Bilgiç’ ti, Metehan’a da ne oldu şimdi diye 😂😂😂😂😂

      Sil
    3. 😂😂😂😂😂

      Sil
  10. Ah, o yürüyüşe çıkma ya da spora gitme çabası yok mu? Zor vallahi. Hiç tereddütsüz ilk adımı atmak gerekiyor. sadece bazen öyle yorgun oluyorum ki oturduğum koltuktan kalkmak gelmiyor içimden. Ama haklısınız. Güzel havaların tadını çıkartmak şart :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer dışarı çıkacaksam o zaman yürüyerek gitmeye çalışıyorum her yere Özlem ama evde duracaksam sabah yürüyüşlerini aksatmamaya uğraşıyorum. Yakında yağmurdu rüzgârdı derken eve kapalı kalırız, bahar havasını kaçırmamalı :)

      Sil
  11. Ben de "yakında" cevabına bayıldım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakındaymış valla oğlan yalan söylemiyormuş Sibel :)

      Sil
  12. Ben yine iyi geceler kısmına yetiştim günün ;)) Yatağın cazibesi bile alıkoyamamış yürüyüşten brawo ;) Televizyon slime zararlı diyor, okul ödev vermiş.Zararlı değil demek ki.Ben de Bilgehan gibiyim çok itici geliyor.Kızım ısrar etse de dokunmak istemiyorum.Bu arada manav tezgahı harika.İşini severek yapana, ne iş yaptığının önemi kalmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın Aytül :) Yürüyüşü bırakınca hiç iyi olmuyor benim için, elimden geleni yapmaya çalışıyorum :)

      Kimya ödevi, boraks ile tutkal su aracılığıyla tepkimeye giriyor. Hazırları tehlikelidir belki ama bu değilmiş.

      Kesinlikle haklısın, işini severek yapanın hali başka.

      Sil
  13. Ne güzel bir tezgah o. Amca işini severek yapıyor anlaşılan. Farkını ortaya koymuş :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de farkını ortaya koymuş Şule, çok seviyorum böyle işine saygısı olan insanları.

      Sil