Yaz Abur Cuburu

Ağustos 21, 2017

Sevgili Sibelynka beni mimlemişti. Bir türlü fırsat bulamadım. Aslen müzikli mimlerin üstüne atlamaktayım ammaaa anacım ben hiç güncel müzik dinlemiyormuşum ki. Evden çıkmadığımdan sağda solda da kulağıma çarpmıyor. Çarpsa da nasıl başarıyorsam dinlemiyorum ben onu.

İnanın mim yapıcam diye geçen gün power türk bile açtım iki şarkı dayanabildim, spotifyda yaz şarkıları listesi açtım ilk şarkıdan sonra hepsini atlatırken buldum kendimi. Durum bu kadar vahim.


- Yazın çıkan, çok sevdiğin sanatçı/gruptan bir şarkı


Ne zaman çıktı bilmiyorum ama bayram konserinde ilk kez dinleyip bayıldığım şarkıyı buraya koyayım.



- Bu yaz en yeni keşfin

Radyo dinlerken Can keşfetti. Ama tabi biz yeni keşfettik kendisi 2015 te çıkmış :)



- Bu yaz sürekli dinlediğin bir şarkı

Her zaman dinlediğim şarkıları dinledim :) Hadi ben öyle yaptım insanın iki ergen oğlu olup da onların da güncel şarkılardan bilmemesi nasıl bişeydir. Bu şarkı Metehan'la yaşıt ve her yolculukta muhakkak dinlenir bizde.



- Bu yaz en çok duyduğun şarkı

Şimdi ben dışarı çıkarken kulaklıklarımı takarım hep. Okulda arkadaşlar kulaklıklarla kulağımın birleşeceğinden eminlerdi mesela. Bu bağlamda dışarıdan bir şey duymuyorum. Duysam da dikkat etmiyorum sanırım. Yaz hitlerini gidip dinledim sizin için.  Yani ilk on saniyelerini dinleyebildim, sonuna kadar devam edebildiğimi seçtim :)




- Bu yaz eski de olsa dinlemekten vazgeçemediğin bir şarkı 

Ay neyse bu kısma yazabileceğim. Şöyle nostalcik nostalcik :) Lise çağlarımda yaz ayları odama kapanıp hikâye yazmak, kitap okumak ve radyodaki yabancı müzik zamanını beklemekle geçerdi. Şimdiki gençler sıkıntıdan patlardı herhalde ama ben mutlulukla hatırlıyorum. Bu şarkıyı dinlerken de hep bir yaz gecesi balkonda oturduğum içerideki radyodan gelen müzik sesiyle zamanda yolculuk yaptığımı hatırlarım. Zamanda yolculuk yapmakla ne alakam vardı bilmiyorum belki de ileriye yolculuk yapıp şimdiki hislerimi hatırlamışımdır, kim bilir :)



- Sence bu yazın en favori hiti

Ama ben derdimi anlatamdıııım :)



- Senin bu yazını anlatan bir şarkı 


Önce Pentagram'ı mı yazsam dedim. Akustik albümlerinin konserinde kendimden geçmiştim. Ama yaz deyince aklıma o gelmedi. Aklıma bir sahil kafesine oturduğumuzda çalan ve bizi bizden alan şarkı geldi.. Demek ki oymuş bu yazı şarkısı. Otuz yıl öncesinden :)



Sanırım başardııım :)

Fotoğraflara tıklayarak şarkılara ulaşabilirsiniz.

Hepinize günaydın. Bereketli, hareketli, neşeli, nefis bir haftaya açılsın sabahınız :)

Benzer yazılarım

24 Yorum yap

  1. Günaydın.Zor bir mim bu. Artık o kadar çok müzik var ki ulaşabildiğimiz, aralarından
    seveceğimizi bulup ayıklamak zor. Mutfağımda hemen hiç susmayan bir radyom olduğundan güncel müzikleri dinliyorum çoğu sabun köpüğü gibi bir gün var ertesi gün yok unutuluyor.Sanırım ondan dolayı, benim için Türk sanat müziği revaçta:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk sanat müziği beni hüzünlendirdiğinden sanırım pek dinleyemiyorum (çok fazla anısı var). Dediğin gibi ilk gençliğimin tek radyo başında program beklediğimiz günleri bitti artık her şey her an elimizin altında :)

      Sil
  2. Oooo Black, Red Hot Chili Peppers, Bryan Adams, Manga... Daha ne olsun???
    Son dönem müziklerinden ben de pek haberdar değilim açıkçası. Eskiler benim için de her zaman candır.

    Teşekkürler bu güzel liste için 🎧

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim bu güzel mim için :)

      Sil
  3. Ne güzel görseller var ama ya harikasın şimdi sırayla şarkıları dinleyeyim :)

    YanıtlaSil
  4. İnsanın çocukları olunca yeniliklerden daha çok haberi oluyor sanırım.Manga'nın yeni çıkan parçasını dinliyorum.Güzelmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar benimkiler gibi annelerinin müziklerini dinliyorsa pek haberin olamıyor Yurdagül :) Manga'nın o şarkısına ilk dinlemede vuruldum.

      Sil
  5. Müziksiz yaşam düşünemiyorum Handan'cım, ne güzel şey müzik. Benim biliyorsun artık pek tarzım değillerdi ama ne derler zevkler ve renkler meselesi...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En son şarkıyı seversin bence Müjde, ona bir şans ver :)

      Sil
  6. Benim için de hangi şarkıbiliyorsunuz
    Ayn :)))
    Yaaa yine burnumun direği sızladı,hemen sulu gözler
    Ne olacak benim bu iflah olmaz halim bebeğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel kaçtık, di mi Any, düşündükçe içim sıcacık oluyor :)

      Sil
  7. Akustik albümü ben de severek dinliyorum. Hey gidi metalci günlerim, sigara içki içmeden bırak piercingi kulağı bile delik olmadan rock kafelere tıkılmış hallerim diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha ben de hiç sigara, içki içmeden siyahlara bürünmeden ve rock barlara da gitmeden metalci olanlardanım Burcu. Konserleri kaçırmam bak :)

      Sil
  8. Güncel müziklere yetişmek pek mümkün değil. Benim oğlan da dinlemiyor. Arada arabada power türk filan açsam da kim ne söylüyor, sorsalar bilmem:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şarkılara dayanamıyorum bile Persephone, sonu gelmeden çevirirken buluyorum istasyonu. Benden de sevgiler :)

      Sil
  9. Wooowwww süper,bayıldım.Ahahahahahah,bizde de iki tane ergen var ama ben de bilmem popüler şarkıları çünkü bizde de sizdeki gibi eskiler ya da metal-rock sinlenir.Ha bir de Kore popundan haberimiz var Beliz yüzünden 😂😂😂😂

    YanıtlaSil
  10. Lambadayı dinledim. Bir de Black'i. Lambada nasıl rüzgar gibi esmisti. Her yerdeydi. Düğünlerde tren gibi dizilip Lambada oynanırdi. :)
    Günümüz şarkıları bende de yok. Geçen yıl küçük yeğenim gam gam stardan bahsetmişti heyecanla. Bir o var aklimda:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamgam bile bayağı eskidi Zülâl. Onu okullarda çok çaldıklarından öğrenmiştim bak :"

      Sil
  11. Manga'yı çok seviyorum diğer şarkı seçimleri de iyi :))

    YanıtlaSil