İsimsizler

Ağustos 16, 2017

Film izlemeyi çok severim. Yönetmen konusu biraz sallantıda olsa da oyuncuları iyi bilirdim eskiden. Şimdilerde yenileri aklımda tutmakta zorlanıyorum. Ama canım bir zamanlar ne güzel akılda kalıcı takma isimler vardı, şimdi Matthew McConaughey de nasıl aklımda kalsın kardişim :)

Neyse hangi filmde oynadığını bulduklarım ismini duyunca hatırladıklarım değil de bir çok filmden tanıyıp ama isimlerini hiç bilmediklerim hüzünlendirir beni. Aslen niye hüzünleniyorum bilmiyorum, ben onları bilmiyorum diye onlar tanınmıyor değil ama :D

Ne zamandır  gördüğümde sevdiğim ama hiç nerede oynadıklarını ve isimlerini bilmediğim bu oyuncuları listeleyeyim diyordum. Takdir edersiniz ki bu zor bir işlem. Hatırlamadığıma göre listelemek oldukça emek istiyor. Geçenlerde vefat eden Sam Shepard ile bu fikrimi uygulamaya koymaya karar verdim.

Resmine bakana kadar ismi hiç bir şey ifade etmemişti bana.



Resme bakınca çok bildik geldi.  Hem de sevdiğim birisi. Filmlerini araştırdım.

Çok sevdiğim eski bir filmdeki esas oğlanmış ama filmi, kadını falan biliyorum adamın ismine bile bakmamışım.


1987 filmi,  Süper Anne diye çevrilmiş türkçeye. Bebekle iş hayatını götüremeyen işkadınının gülümseten ve ilham veren hikâyesiydi. 


Sam de o filmde geri planda olsa da esas oğlandı işte.

Aynı zamanda yazarmış da.

Huzur içinde yatsın.

Gelelim bir diğerine. Bu ismi bilmemek benim ayıbım kesinlikle. David Russell Strathairn. Gerçekten harika bir oyuncu. Benim Aşk Pastam'da izleyene kadar onun da farkında değildim. Sanırım daha çok kötü adamdı da ondan :) Belki ismini hatırlarım bundan sonra. Dolores Claiborne ve Spiderwick Günceleri'nde de vardı.


Chris Cooper var sırada. O da çok ünlü, onun da olmadığı film yok. Amerikan Güzeli filminden sonra bile öğrenememişim adını.


Yaşamın Renkleri'ni çok seven biri olarak William H Macy kim diye sorsalar bilmemem ayıp ama bilmemekteyim :) (William kendini iyi hissettirecekse o filmdeki genç çocuğun adını da örümcek adamdam sonra öğrendiydim canım.)
Yine bir çok filmde izlediğim bir aktör.


Peki yüz kere Forest Gump seyredip Gary Sinise'in adını bilmemek ne oluyor?


Bu liste uzayıp gidiyor, birazı da sonraya kalsın diyerek burada bırakıyorum.

Şu isimleri öğreneyim yeni bir liste hazırlarım :D

Benzer yazılarım

8 Yorum yap

  1. Valla ne yalan söyleyeyim, Sam Sheperd'ı duymuşluğum var ama hangi filmlerini izledin desen hiç hatırlamıyorum ismen yabancı gelmiyor. Bir dizisini izlemişim sanki...eskilerde 80'lerde filan sanki...ötekiler tamamen yabancı geldiler. Yaşım gereği biraz daha eski oyuncuları seviyor ve onları hatırlayabiliyorum yenilerden Kevin Costner, Bruce Willis sevdiklerim...başka pek bildiğim isim yok ha bir de Normandiya çıkartması konu alan filmdeki çocuk ama adını unuttum şu an..:( hani şey neydi yaaa Er Ryan'ı Kurtarmak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yenileri çok az biliyorum ben de Müjde, bunlar eski olup da bilemediklerim. Ama başrolden çok yan karakterleri oynadıklarında aklımızda kalmıyorlar.

      Sil
  2. Senin seçimlerine güveniyorum.Filmleri kaydettim :) Uygun zamanda bakacağım :)

    YanıtlaSil
  3. İkinci fotoğraftaki filmi hatırlıyorum. Çok tatlı huzur bir filmdi. Diane Keaton bebek maması yapıyordu değil mi :)
    Öldüğünü duymamıştım, huzur içinde uyusun..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o filmdi Ezgi, gerçekten de çok tatlıydı.

      Sil
  4. Bek ben de hep aynı üzüntüyü yaşatım,hani sanki adlarını bilmeyince onların emeklerine saygısızlık oluyormuş gibi gelir bana.Yukarıdan aşağıya Sam dışında hepsini tanıyorum ama ben de isimlerini bilmiyorum.Kız acaba ayıp mı bize ? 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da emeğe saygısızlık oluyormuş gibi geliyor Sevda, diğerleri kadar yetenekli oldukları halde geri planda kalanlar hüzünlendiriyor beni.

      Sil