Ustam ve Ben

Nisan 20, 2017

Üç yıldır kütüphanemde okumamı bekleyen bu kitabı nihayet bu gece bitirdim. Beklemediğim kadar çok sevdim. Mimar Sinan'ın bir kalfasının gözünden o dönemler anlatılırken zamanda yolculuk yapmış gibi hissettim. Bir sürü güzel söz ile mutlu oldum. Bu canımın en sıkkın olduğu zamanda güzel geldi. Sanki kitabı tam da şimdi okumam gerekiyormuş gibi hissettim.






Benzer yazılarım

7 Yorum yap

  1. Hakikaten tam zamanına denk düşmüş.Felsefe kitabı gibi.O zamanlarda yaşamış insanların,özellikle de sanatçıların yaşam öyküleri büyülü gibi değil mi?O dönemin imkanlarında yaptıkları şeyler fazlaca mükemmel,fazla iyi.Hep kafamı yorar bu durum 😳

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de felsefe kitabı gibi Sevda. İmkânlarından geçtim o şartlarda yok padişahtı yok şeyhülislamdı yok haremdi derken bir sürü entrikanın ortasında özgürlüğün olmadığı o ortamlarda bunları yapanlar kim bilir neler neler yaparlardı abuk subuk işlerle uğraşmak zorunda kalmasalar.

      Sil
  2. Çok müthiş bir kitaba benziyor, Mimar Sinan'ın hayatı ilginç olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tm bir Mimar Sinan'ın hayatı diyemeyiz aslında kurmaca bir roman bu Müjde ama iyi çalışılmış ve o zaman hakkında oldukça bilgi veriyor.

      Sil
  3. Altı çizilenlere bayıldım... Güzel bir kitap, bir solukta okunur cinsten... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de bir solukta okunuyor Persephone. Benden de sevgiler :)

      Sil
  4. O tamamlanmamışlık hissi aşıldığında her şey oturuyor aslında.
    Güzel kitaba benziyor..

    YanıtlaSil