Grönland'a Yolculuk (İstanbul Film Festivali Günlüğü 6)

Nisan 12, 2017


Bu filme bilet bulamamıştım ama tabi pes ettim mi?  HAYIIIR :)

Aklınızda bulunsun hemen her filme kapıda yarım saat önce gidip sıraya girince film saati geldiğinde içerideki boş koltuk sayısı kadar (Hatta daha fazla,  yere de oturabiliyorsunuz isterseniz :)  bilet satıyorlar. Şimdiye kadar hiç elim boş dönmedim o sıradan :)

Gelelim filmimize.

İki arkadaş Grönland'da bir köye gidiyorlar. Birisinin babası orada yaşıyor çünkü.  Biz de onlarla birlikte beyazlığın ortasındaki rengârenk evlerden oluşan bu köye misafir oluyoruz. Kızak yarışları, ip çekme oyunları, fok avı,  hiç kararmayan günleri,  internetle dış dünyayı gören gençlerinin ruh halleri, farklı dillerde anlaşmaya çalışmaları eğlenceli bir üslupla anlatılmış, gülümseyerek izlenen bir film ortaya çıkmış. İyi ki gitmişim :)




Film çıkışı eve dönerken baktım Kadriye'nin (Mai) işyerinin yanından geçiyorum, hemen telefon ettim, gidip kahvemi içtim. Sonra da saat beşte mesaisi biten arkadaşımı saat yediye doğru sürükleyerek oradan çıkarttım. İyi yapmışım di mi :D

Not: Üç durak falan diilmiş, en az beş durak saydım,  kandırıkçı :D

Benzer yazılarım

4 Yorum yap

  1. Festivalin bitmesine 3 gün kaldı. Sizin yöntemi deneyip körlemesine bir dalış yapacağım sinemaya. Ama tabi evde bir mani çıkmazsa. İlk paragraf sanki bana hitaben yazılmış, planlarımı mı hissettiniz acaba :))
    Birisinin babasının Grönland'da yaşaması şaka gibi. Ama orada da hayat var tabi. İlginç bir cografya ve ilginç bir film bence. İzlemek isterim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha hissetmiş olmalıyım Zülâl :) Biz bugün yirmi dakika kala gittik, on beşinci sırada falandık,üstelik de küçük salondaydı film, yine de vardı yer :) Numarasız satıyorlar boş yerlere oturuyorsun :)

      Evet, bence de ilginç, adam Fransa'yı bırakıp oraya taşınmış :) Ben çok sevdim,bakalım sen de beğenecek misin :)

      Sil
  2. Gerçekten güzel bir konusu var gibi... :) Eskiden festivalleri hiç kaçırmazdım evlendim çoluk çocuk derken kültür sanat sıfır sıfır sıfır :(

    Takipteyim seni de bloglarıma beklerim...

    makyajbox.blogspot.com ve berilcimcime.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de son senelerde çocuklar büyüyünce yeniden fırsat bulabildim Birsen ;)

      Ben de seni takip ediyorum zaten :)

      Sil