Uykucu Mimi -Yok Pardon Uykucu Mim Değil Ben Oluyorum- Uyku Mimi :)

Temmuz 23, 2015

Sevgili Burcu beni ebelemiş.

Sıradan bir günde kaçta yatıp, kaçta kalkıyorsun?

Hangi yatıp kalktığımdan bahsedeyim :) Gece bir gibi yatıyorum genelde. Okul zamanı altı buçukta , tatilde yedide kalkıyorum. Ama tabi o kadar saat uyku bana asla yetmez, gün içinde bir ara kıvrılırım bir köşeye :)

Kendiliğinden mi uyanırsın, yoksa uyandırılır mısın?

Çok hafif uykum vardır. Bizimkiler bebekken yanlarına koyduğum bebek telsizi çalışamadan seslerini duyup gittiğimden en son kaldırmıştım onu :) Ama tabii ki sabahları saat kullanıyorum. Rock FM e ayarlı, mis gibi şarkılarla kalkıyorum.

Uykuya dalmadan evvel ne düşünürsün?

O günün konularını bırakıp güzel ve huzurlu bir hayal kurarım.

Kafanı yastığa koyar koymaz uyuyanlardan mısın?

Aklımı taktığım bir şey yoksa ve hava sıcak değilse çoğunlukla. Ha bir de sivrisinek olmamalı, zira varsa Can kalmış ve tepemde zıplıyor olduğundan uyutmuyor beni. Diyorum ki ona, yat sessizce, soksun sinekler, neden beni uyandırıyorsun :D

Uyuyabilmek için koyun saymak gibi bir yöntemin var mı?

Yok, bir şey saymaya başlarsam o iş bitmez. İstatistikçiyim, başlarım aritmetik ortalaması, koyun başına zıplama yüksekliği, standart sapma hesaplamaya falan :)

Rutin yatış pozisyonun nasıldır?

Ah, ah.. Şimdi ben bu konudan çok dertliyim. Aslen yüz üstü yatmaya bayılırım. Hatta hamileyken bile uzunca bir süre başarmıştım bu işi ama şu anda burnum tıkanıp duruyor, yan yatmak zorunda kalıyorum. Bu sefer de omzum ağrıyor sabahları.

Uyuyakalıp da kaçırdığın/geciktiğin en büyük şey neydi?

Geciktiğim bir şey yok sanırım. Ama bir keresinde vize haftası günde iki saat uykuyla durunca son vizeden önceki gece dakikada milyonlarca rüya görüp, eyvah, uyuyakaldım diye fırladığımı biliyorum. Uyanık kalmam da işe yaramamıştı zaten kitaptaki dalga hareketi yapan kelimeleri okuyamayıp sınavdan da zayıf aldıydım :)

Şimdiye dek yattığın en rahatsız yatak /gece hangisiydi, neredeydi?

Geçen sene gittiğimiz ağaç ev :) Yatak yirmi derece kadar eğimliydi. Bir de tahtaların arasından buz gibi dere havası içeri girmeye başladığındaki iliklerimize kadar donmamız ile olay iyice kâbusa çevrilmişti :)

Sorular bitti ama bir de ayakta uyuduğum zamanı da anlatmadan geçemeyeceğim.

Kış günü, akşam iş çıkışı nihayet kendimi lojmana atmış evime doğru yürürken bir gariplik fark ettim. Durdum. Derken gözümü açtım. He canım, ciddi ciddi gözlerim kapalı uyuklayarak gitmekteymişim. İyi kenardaki su kanallarının içine düşmemişim.

Ayakta uyudum deyimini bizzat gerçekleştiren bir arkadaşınız olarak bu mimi de sonlandırırken huzurlarınızdan saygıyla ayrılıyorum. İyi uykular:-)

Benzer yazılarım

10 Yorum yap

  1. Ahaha ilahi Handan, gözün kapalı uyuyarak nasıl gittin ya :D
    Eheh koyun aritmetiği, standart sapma, varyans :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bilmiyorum Şenay:-) Sabaha kadar uyumayan bir bebeğim, akşama kadar susmayan telefonum , günde dört saat kadar gittiğim yolum vardı. Otobüslerde oturacak yer bulursam anında uykuya dalıyordum ama yürürken olması inanılmaz gerçekten :-)

      Sil
  2. Uyurken yurumeni hayal ettim :)

    YanıtlaSil
  3. Bencillik yapıp gülümsemek için seni sobelemiştim, yanıltmadın beni harikasın : )

    YanıtlaSil
  4. Yine guldurdun beni:) Annemi gecmissin sen. Annem dikildigi yerde uyur, horlar birde ustune ruya gorur ve bunlarin hepsini sadece iki dk. icinde yapar :)) Ama yururken uyumak!!!! Seni tek geciyorum bu konuda:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :-) Uykucuyumdur demiştim Mevlüde, bu da onun ispatı işte :-)

      Sil