Nişantaşı Üsküdar Arası

Eylül 09, 2024


Annemle diş hekimine gittiğimiz bir gün. Hayır ona da gidecek olmasak Nişantaşı'na hiç çıkmayacağız neredeyse .



Can zaman zaman yakınlarda bir doktor yok mu , taaa oralara gidiyorsunuz diye söylenir. Ona göre kasabımızı, kuaförümüzü falan da değiştirip hepsini evin sokağında bir yerlerde bulmamız gerekiyor. Tabii ki dinlemiyoruz.



Nişantaşı 'yla hiç fotoğrafımız olmadığını fark edince bu eksiği giderdik hemen. 



Şu önümüzdeki masaya iki kadın oturdular dışarıdaki bütün masalar boşken. Allah Allah gitseler ya başka yere diye söylenirken kalktılar :D On dakika sonra başka iki kadın geldi. Yine beş dakika durup kalktılar :D Nasıl manzara görmek istiyorsam artık, düşünce gücüyle piskürttüm onları :)



Her zaman sergi gezdiğimiz Kalyon kapalı gözüküyordu ama şu resim beni benden alınca bu galeriyi gezdik. Ufff, benim gibi bir tren delisinin duvarında olması gereken bir resim değil de ne. İçeride de birbirinden güzel trenler vardı. Bayıldım. 



Akaretlerdeki favori yerim kitapçı kafede de tatlılarımızı yedik. Herkes dışarıda oturunca ilk defa bu masayı kaptık. Hemen fotoğraf çektirdik. Ana kız kitap kurtları :)





 İşte böyle.

Buralar benim ilk gençliğimin yerleri. Maçka'da okudum yedi sene. İstanbul'un en güzel noktasında okumak, her fırsatta Nişantaşı kaçamağı yapmak, Teşvikiye Camii'nin önünde ikinci el kitap, kopya kaset satanları dolaşmak, ya da Ortaköy'e gidip kumpir yemek, olmadı İstiklâl Caddesi'ne sinemaya gitmek, fındıklı Beyoğlu çikolatası alıp paylaşmak en sevdiğimiz şeylerdi. Zavallı okulum şu anda boşaltılmış durumda. Umarım geriye gelebilir. On yedi yaşındaki Handan Akaretler'ı uça ese çıkıyor hâlâ, iskelede vapur beklerken kahkahalarla yerde kimin seçtiği çöpe daha az vurulacak yarışması yapıyor , karışık doldurulmuş kasetini walkmanin pili bitmesin diye kalem takıp sarıyor, Kral Meze'den içi daha çok olsun diye yarım ekmek arası yerine iki çeyrek ekmek arası yengen alıp da yiyor.. 

Neyse nostaljiyi bırakalım. Ben şimdi fotoğraflara şarkılar saklıyorum, en sevdiğinize tıklayıp alın :) (Her telden şarkı var :)

Benzer yazılarım

18 Yorum

  1. demek bir Maçka ve Akaretler ortak geçmişimiz de var :) Ben de İTÜ'de okudum, çalıştım ve "ağzımda bal gibi bir türkü ile bir inerim bir çıkarım bu yokuşu" dedim yıllarca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa gerçekten mi , hangi bölümdeydin Şule ?

      Sil
    2. Endüstri mühendisliğinde :) 89 girişliyim

      Sil
    3. Aynı zamanlarda aynı yerdeymişiz ya. 87 girişli İşletme Mühendisliği benimki de :)

      Sil
    4. yaaa, bakar mısın tesadüfe...kesin ortak arkadaşlarımız da vardır :) benim eşim işletme mühendisliğinden bu arada :)

      Sil
    5. Hahahah, gerçekten çok ilginç :) Vardır kesin .

      Sil
  2. İç ısıtan bir yazı olmuş yine :) Yalnız içi boşl olsun diye iki çeyrek almak cinliği şahaneymiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi, babamdan öğrenmiştim :) Onlar öğrenciyken paraları pek yokmuş. Kuru fasülye pilav çok severdi, onu yemeye gittiğinde bir tam yerine iki az kuru az pilav dermiş. Zira yarısını koyduklarında tabak kaplanmadığı için biraz daha ekliyorlarmış üzerine. En sonunda lokanta sahibi bunların numarasını anlayıp tabağı tepeleme doldurup koymuş önlerine, uğraştırmayın beni diye:D

      Sil
  3. Merhaba ben Ceren İstanbul u özlemiş biri olarak içim açıldı ne güzel yapmışsınız☺️❤️ bir dönem ben de Akaretler de yaşadım sonra gidip baktığımda ben şok oldum her taraf kafelerle dolmuştu bir de bolca kahvaltıcı eski sakin seçkin halini göremeyince biraz üzüldüm yine de bence çok güzel yerler☺️ sevgiler❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akaretler yine de hâlâ İstanbul'un en güzel yerlerinden biri. Bizim zamanımızda koca yokuşta bir tane kahvehane vardı, bir de ara sokakta mezeci. Şimdi olsa kafelerden çıkamazdım herhalde :)

      Sil
  4. Biliyo musun..özlemişimoraları. Ben de Harbiye'de okudum sonra Marmara İletişim Nişantaşı'na taşındı. Gideceğim k esin karar verdim :-) Düşünce gücünle beni de oralara iteklemen gerekebilir yalnız 😋 kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünce gücüne şansımı bırakmayayım, ne zaman gidiyoruz, hemen plânlayalım :) İtiştirme gücü kullanıyorum :D

      Sil
  5. Time Is Running Out çıktı bana , aldım şarkımı geziyorum o sokaklarda bazılarını hiç görmemiş olsam da neden olmasın şimdi ordayım ki ben de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğraflarda kaybolabilmenin güzelliği :)

      Sil
  6. Ne güzel anne - kız gezmeler. Nikah vardı arkadaşımın oğlunun önceki akşam çıktıktan sonra dolaştık oralarda gecesi de ayrı güzel. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, her hali güzel :)Benim için hele , zamanda yolculuk yapma mekânı :)

      Sil
  7. Yaa Handan hanım ne kadar güzel bir paylaşım olmuş. Annenizin de sizin de enerjileriniz harika *-*
    Ah yaa eskiden sanki çok daha güzeldi her şey...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandır gitmeyince turist moduna geçip bol bol fotoğraf çekmişiz :) Eskiden biz gençtik ve kendimizden başka hiçbir şey umurumuzda değildi de ondan :)

      Sil