Oyun Fuarındaydık

Eylül 18, 2024



Kadeşim Astronomi ve Uzay Bilimleri mezunu . Commodore 64 ile başlayan bilgisayar macerasını hiç bırakmadı, 3D modellemeleriyle oyun artisti oldu . Pandemiden önceki seneydi sanırım çalıştığı oyun firması dağılınca iki arkadaşıyla birlikte kendi oyunlarını çıkartmaya karar verdiler. Şu gördüğünüz stand onların ve tabii ki onlara destek olan eşlerinin uzun senelerdir sıkı ve titizlikle çalışma sonucu. Öyle gururlanıyorum ki.


Kendileri gibi harika da bir ekip kurmuşlar. Kurulumdan sökülüşe kadar geçen dört günde Ankara'dan gelip, neredeyse 24 saat hiç durmadan çalışıp, oyunu gösterip , bir de gösteri maçlarında harika sunuculuk yapan gençlere hayran oldum. Dün gece on ikiye kadar alanda ellerinde matkap, tornavida, pense ile hep birlikte standı parçalara ayırıyorlarken bir tanesi bile işi savsaklamadan oradaydılar. Ay oyuncular bile oradaydılar :D Yeni kuşağı yerden yere vuranlar bu pırıl pırıl gençleri görmeliydiler. 



Cumartesi günü oyunun open alfa sürümünün en iyileri bir final maçı yaptılar. Benim oğlanlar ayrı takımda olacaklar diye ödüm koptu, neyse aynı takıma düştüler. Çılgın bir maçtı. 


İzlemesi öyle keyifliydi ki, hayatımda ilk defa bir oyun izledim. Bu arada fuarın bu kısmındaki bilgisayarları çalıştırıp maçı yapabilmek için yine tüm ekip seferber oldu. Oyun fuarının bilgisayarları çalışmıyordu yoksa. Neyse. 


 


Bizimkiler maçın sonunda kaybettiklerine üzüldüler tabi ama ben ikisi de kaybettikleri için rahattım :D 


Pazar günü fuarın son günüydü. Can da uçuşundan dönmüştü o gün. Akşama doğru gidip toplanmalarına da yardım ederiz diye düşündük. 


Bilgehan arkadaşlarıyla yeni başlayanlar maçına katılmış o gün. 


Biz oraya vardığımızda biraz sakinlemişti etraf. Ama hâlâ cosplayciler şeker şeker dolaşıyorlardı etrafta. Fuarın en eğlenceli yüzü onlardı zaten. Gün sonunda birisi en iyi cosplay yarışmasını kazanıp dev ekranı kaptı. Bir de Just Dance'ciler vardı.



Umutcan onları kapanış dakikasına ladar coşturdu. Umutcan Just Dance'in dünya yarışmasını üç kere kazanmış bir genç. Benim ilk dans videom viral olduğuna mesaja atmıştı bana bir ara brlikte birşeyler yapalım diye. Tabi benim enerjimin ona yetişmesine imkân yok da :D Ayrılmadan önce yanına gittim. Can seni tanıyacak mı bakalım diyordu. Tanıdı ;) Onun fotoğrafını da Cna'dan alınca eklerim buraya.


Üç günün sonunda fuardakiler ve bizim ekip birlikte. 


Saat altıda kapıların kapanmasıyla içeride hummalı çalışmanın başlaması bir oldu :D


Saat on bire kadar bütün standı söküp, bahçede hep birlikte yemek yedikten sonra Kürşad'la Metehan'ı alıp eve döndük.

Yorucu ama unutulmaz bir hafta sonu oldu.

Oyunun Steam linkini de şuraya ekliyorum. Eğer tıklayıp istek listesine alırsanız sevinirim. Oyun bedava , ama istek listesi bizim için önemli .

Yolunuz açık olsun sevgili Steel Swarm ekibi, bunca senelik sıkı çalışmalarınız karşılığını bulsun. 

Benzer yazılarım

1 Yorum

  1. Merhaba sevgili Handan, bilmediğimiz, tanımadığımız pek çok şeyi senden öğrenmek mümkün. Küçük adımlarla da değil, koşarak izlemeye çalışıyorsun her şeyi.
    Tanıtımına teşekkürler.
    Aile boyu çabalarınıza-emeklerinize sağlık.

    Haber vermek istediğim bir şey var: Şule Arkadaşımızın dayının yazdığı bir şiirle ilgili olarak beğenilerini ileten bir yorumu , sanırım yanlışlıkla benim yorum kutumda moderasyon bekliyor. Benden siliyorum, bilgin olsun istedim.
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil