Sanırım En Sonunda Ciğerim Tamamen Sökülüp Çıkacak

Ocak 16, 2024

Önce az biraz genzim yanmaya başladı , önemsemedim. Sonra burnum akmaya başladı. Tıkanması sorun ama neyse burun damlasını icad edenden Allah razı olsun. Dünden beri de öksürük başladı. Hayır öyle dolu dolu öksürüyorum ki sanırsın karda yattım. Dün nispeten endenr vuruyordu, bugün daha fazla gibi. Neyse , ateşim yok, ve ayakta iş yaparken burnum açıldığından oturmayıp dolanmaktayım. Vitamin dışında ilaç da almadım. 



Koku da alamıyorum. Dün sosisli sandviç yapayım diye canım çekti ama koku almayınca yakmışım sosisleri. Yemek yaparken koku ile zamanlama ayarladığım iyice ortaya çıktı böylece.


Sosisli sandiviç niye çekti, pazar günü voleybol maçı izlemeye gittik de ondan. Ve fakat sosisli satmıyorlar , insan maç izlediğini anlamıyor o olmadan , içimde kaldı :D


Bugün yürüyüşe çıkmadım. Zaten hava yağmurluydu ve ben bir de spor yapmıştım. Daha da abartmayayım dedim. Yürüyüş dediğim annemle gezinti, temiz hava alıp iki lâflıyoruz. Çok bir efor sarfetmiyorum ama giyinmek gözümde büyüdü.

Yarın Mauritius 'da birlikte vakit geçirdiğim hatunlarla buluşacağım . Neyse hasta da olsam buluşmaya devam ediyoruz. 

Yalnız son aylarda eve kimi davet etsem peşine hastalanıyorum ve dışarıda buluşuyoruz. Noldu, misafir mi dokunmaya başladı bana :D

İşte bende durumlar böyle. Gidip bakayım hazır burnum açıkken ne yapsam .

Haa, sabah tartıda 75 kiloyu gördüm. (Metehan 'ı doğurduğum kilo oluyor kendisi:D) Bakalım 74 lü kilolara iniş çıkışım ne zaman başlayacak. Bir kilo oynuyor hafta içinde hep ama yavaş yavaş iniyor. Çok mutluyum. Yıllar yıllar sonra ilk defa 70 in altına inebilecekmişim gibi geliyor. Acelem yok, hazirandan beri gıdım gıdım gidiyor .


Akşam sekiz öğlen on iki arası yemek yemek dışında dikkat ettiğim bir şey yok. Bir de her gün ya pilates ya dans yapıyorum. Genelde sabah kahvaltıda abarttığımdan akşama pek bir şey yiyesim olmuyor. Kahvaltı hafif geçmişse akşam erkenden acıkıp erken yiyorum. Bu da ertesi günün açlık süresini arttırıyor. 

Pandemide 73 kiloya kadar inmiştim. Ondan aşağıya her halde on beş yıldır falan inmedi . Bakalım, göreceğiz .




Benzer yazılarım

37 Yorum yap

  1. Sosisliyle başlayıp kilo vermeyle gitti. Ancak canım çekti ve yapmak zorundayım 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kiloları sosislilerle hamburgerlerle ve cipslerle verdim çünkü :D Afiyet olsun.

      Sil
  2. Fıstık gibi oldun Handancım ♥ Devam, gerisi gelecek, güveniyorum sana...

    Bu sırlarda herkes hasta.. Umarım en kısa sürede iyileşirsin ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 73 ten aşağı inat edip hiç düşmedi ne yaparsam yapayım ama bu sefer gidecek, eminim. Zira bişi yapmıyorum :D

      Valla kendi hastalığımdan çok başkalarına geçmesin aman , modundayım.

      Sil
    2. 73 ten aşağı inat edip hiç düşmedi ne yaparsam yapayım ama bu sefer gidecek, eminim. Zira bişi yapmıyorum :D

      Valla kendi hastalığımdan çok başkalarına geçmesin aman , modundayım.

      Sil
  3. Geçmiş olsun Handan o damlayı bulandan Allah razı olsun cidden yoksa nefes alamamaktan boğulurum bende o kurtarıcı oluyor. Sosislere üzüldüm. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nezle kâbusumdu benim küçükken. Uyanıkken bile ağızdan nefes alamıyorum uyumam tamamıyla imkânsız.

      Sosilerş kurtardım da sosu gitti.

      Sil
  4. Geçmiş olsun Handan, öksürük kesmek için bol limonlu ballı ıhlamur kullan arkadaşım,
    Acil şifalar,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle yapıyorum. Hatta dur şimdi gidip yapayım. Tek sorun akşamları hiçbirşey alamadığımdan sıcak suyla idare ediyorum :) Teşekkür ederim.

      Sil
  5. Ünlüler gibi fotoğrafı shoplamadıysanız en fazla 65 görünüyorsunuz:)geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahaha, bayağı çökmüşüm desene, yıkıldım şimdi :D Otuz beş demek istediğini kabul ediyorum:D

      Sil
    2. kelime tasarrufuma sağlık:)siz kilonuzu yazmışsınız ya 65 kg demek istemiştim,ünlülerin suratlarının haricinde bedenlerini ince gösterdikleri shoplarda meşhur.shop deyince mi yaşa gittnizi anlamadım:)

      Sil
    3. Hahaha, kilo hiç aklıma gelmedi , iyi mi:D Doğru, ince gösteren shoplar da vardı , olayla alâkam da bu kadar.

      Yalnız onca kilo muhabbeti yaptıktan sonra yaş algılamam (bak ama kesinlikle yanlış yazdığına eminim :D) kendimi bi sorgulamama yol açtı şimdi. Hımmm. Bunlar hep instagramon işi. Büyükanne , anneanne , babaanne diye diye yaş kompleksine mi soktular beni ne :D

      Sil
    4. ben kilo yazdım,yazınıza bakınız rakamla bahsedilecek başka bir konu geçmiş mi?:)ayrıca siz sosisi yakmışsınız ya bende buzluktan domates püresi diye çıkartıp yemeğe kattığım şey acı domates sos muş.Allahım tat koku gitti mi baya hiçiz.özellikle mutfakta:/

      Sil
    5. E onun için diyorum ya instagram beni böyle yaptı diye :D

      Hahaha, acı sos da iyiymiş :) Benim hâlâ kokum geri gelmedi. Onun için bi müddet yemek yapmamaya karar verdim :D Şu an göğsüme viks sürdüğümden buram buram kokuyor olmalıyım ama zırnık almıyorum. Korona mı olduydum ne..

      Sil
  6. 2 yemek kaşığı elma sirkesi
    2 yemek kaşığı limon suyu
    1 tatlı kaşığı bal
    1 çay kaşığı tarçın
    1 bardak ılık su

    Hepsini karıştırıp günde 1-2 kez içersen öksürük azaltıp geçiyor. Geçmiş gitmiş olsun şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bu öksürük boğazımda değil, ilginç bir şekilde ciğerimi sökmekte. Boğazımda hiçbirşey yok. Ama yapacağım şimdi karışımlardan. Teşekkür ederim:)

      Sil
  7. Domuz gribi dedi doktor bana....Salgın artmış . :-( Fena eklem ağrısı yaptı. Sosizli ben de yemedim epeydir vallah canım çekti .-)) . Bu arada ben de tekrar 55 olmak istiyorum .-( 68'im ama boy 1.55 :-( Ben de iki öğün yemeğe çalışıyoruma ama daha düzene sokamadım :-( Neden acaba :-(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya benimkisi nedir anlamadım. Öksürük ve nezle dışında çok şükür hiçbir şeyim yok. Geçmiş olsun sana da canım.

      Saatleri kemdine göre ayarlarsan oluyor. Ben bazen erken kahvaltı yapıyorum. Bazen geç yemek yiyorum . Ama sonunda dengelemiyor bir şekilde. Hafiflemek çok iyi geliyor. Hele benim eklemler hiç tartmıyor beni.

      Sil
  8. Çok geçmiş olsun Handan aman daha kötüleşmesinde yavaş yavaş iyileşirsin. Boyun uzun galiba yoksa 75 hiç gözükmüyorsun yani öyle kilolu değilsin aslında. kaça inmek istiyorsun, boyla kilo arası 10 fark mı olsun diyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.İyileşiyor gibiyim sanırım Buket, bugün burnuma damla damlatmadan bu saate kadar idare edebildim.

      Boyum 170 gibi. Sporla sıkılaştığım için çok kötü durmuyorum ama iki hedefim var , birincisi kalçamdaki ağrının azalması. Doktor eklem kistine yapılacak bir şey yok dediğinden kilo azaltmak tek çare . İkincisi de yeniden yüz üstü yatmak . Kiloyla burnum tıkanmaya başladığından yan yatıyorum o da omuzlarımı kalçamı, her yerimi ağrıtıyor.

      Sil
  9. Bu kilo işinde tü tü tü maşallahınız var güzel bir istikrar yakaladınız, tebrik ediyorum.
    :) Misafir sizde alerji yapıyor olmasın??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman hep bi yakaladım havalarına giriyorum sonra yine al baştan. Pandemide artık çok güzel ayarladım diyordum. İki taşınma bir korona , hooop yine döndüm eski halime. Bu sefer tek umudum rejim yemeği yemediğimden devam edebileceğim gibi biraz daha.

      Yok haa, severim de msafiri, hepsini ben yaka paça bize çağırmıştım üstelik. Olmadı :D

      Sil
  10. Allah'ım 60-65 veya 70 kg..kulağa ne hoş geliyor,derdin ne Handaaan bana ver o kiloları :))
    Çok iyi görünüyorsun maşallahın var ben beğeniyorum şahsen ama sen mutlu olacaksan ha gayret derim belki de yavaşladı vucüdun oluyor bazen zaten mevsim kış daha ağırdan alıyoruz bir çok aktiviteyi..sincap ile bi şeyler mi yapsan temiz hava iyi gelir belki sarıldım canım dikkat et kendine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Valla Sincap'la dolaşmayı öyle özledim ki.

      Sil
  11. İnanmak başarmanın yarısıdır bence de istediğin gibi olacak :) Çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu yazdığımın ertesi günü 76 küsüre çıktım hâlâ aşağı inmesini bekliyorum :D

      Sil
  12. Merhabalar Handan Hanım.
    Çok geçmişler olsun. Şu anda bulunduğunuz yani yaşadığınız yeri bilmiyorum ama, Ankara'da Covid'in ortaya karışık bir versiyonu insanları hasta etmeye devam ediyor. Grip, nezle, öksürük, boğaz ve sırt ağrıları en yaygın belirtilerindendir.

    Toplu taşıma araçlarında ve hastanelerde maske takılması, zorunlu hale getirilmesi gerekmektedir. Kış ayları girdiğin de maske takarsak iyi olur düşüncesindeyim. Diğer türlü nezle ve grip gibi hastalıklardan da bu vesileyle zaten korunmuş oluyoruz, bunu Pandemi döneminde öğrenmiştik.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Recep Bey. Evet maske takarak büyük ölçüde korunabiliriz. Ben çok kalabalıklara karışmadığımdan önemsemedim amskeyi aöa bir şekilde bir yerden kapmışım. Neyse ki evdekilere bulaşmadı.

      Sil
  13. Geçmiş olsun Handan abla. Tez iyileşirsin umarım. Bu aralar duyduğum hasta olanlar hep ağır geçiriyor, zor atlatıyor gibi. Bol bol bağışıklık güçlendirici yiyecekler tüketmek lazım.

    Kilo konusunda gerçekten kalıcı olması için acele etmemek en iyisi. Ben de canım çektiği zaman hiç stres olmadan yiyorum istediğimi. Sonuçta yıllardır beslenmemizde olan, diyeti bitirdiğimizde de yiyeceğimiz şeyler. :) Diyet yaparken bazı yiyecekleri kesmek sonrasında daha fazla tüketerek tekrar kilo almamıza neden oluyor. Arada yaptığımız kaçamaklardan dolayı yaşadığımız stres ve suçluluk da diyet süresince mental sağlığımızı kötü etkiliyor. O yüzden ben diyetime daha bilinçli bir beslenme alışkanlığı kazanmak olarak bakıyorum. Başarabiliriz, inanıyorum bize. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bilinçli beslenmek önemli olan. Yediklerimden suçluluk duygusu duymadan keyifle yemeye başlayınca sürekli yangından mal kaçırır gibi birşeyler yiyip durma isteğim de geçti. Umarım böyle devam edebilirim. Ben de inanıyorum bize :)

      Sil
  14. Geçti geçti ;) Hastalıklar uzak, dans ve mutluluk yakınında olsun.

    YanıtlaSil
  15. Geçmiş olsun biz de sırayla grip olup durduk son zamanlarda ☹️

    YanıtlaSil