18

Ocak 24, 2024

Sence en yakışıklısı hangisi diye sordu yanındaki kız arkadaşına. Şarkıların arasındaki boşlukta biraz dinleniyorlardı.


Hepsi çok güzel gözüküyordu kendi gözüne. Daha gözleri tam açılmamış kahvaltı sofrasında uyuklar vaziyette birşeyler yerken bile çok tatlılardı. Kasım kasım kasılmadıkları, yaptıkları saçmalıklara kendileri de kahkahalarla güldükleri, her fırsatta birbirlerini yücelttikleri için de sımsıcak geliyorlardı gözüne. Ama sahneye çıktıklarındaki duruşları, enerjileri ve tavırları öyle karizmatikti ki, içlerinden başka bir insan çıkıyordu sanki orada. 

Herkesin böyle olduğu bir yer vardır muhakkak diye düşündü. Bir keresinde Min Elisa sen düzenlemeler yaparken ışıldıyorsun sanki demişti ona. 

-Söylesene organizasyon şirketinde çalışma işi nereden aklına geldi ?

- Sekiz kişinin ufak tefek işlerini hallederken bir anda kendimi bütün organizasyonu yaparken buldum. Tabi yaptığımın ne olduğunu okula gidene kadar bilmiyordum.

- Sekiz kişinin işi mi ? Bana hiç anlatmamıştın bunu.

- Bir ara vaktim olunca anlatırım, haydi şimdi çıkalım, senin partin için zamanımın gerisine düşeceğim yoksa.

Peşinden annesi geldi aklına. Varla yok arasında bir kadındı, kimseye sesi çıkmaz, meraklı gözlerle bakardı yalnızca. Ama iş yemek yapmaya geldiğinde bir anda çevresindekilere emirler yağdırmaya başlar, duruşu dikleşir, bambaşka bir insan olurdu. 

Müzik sesiyle kendisine geldi yeniden. Zaten bu konser boyunca zaman mekân kavramını yitirmiş gibiydi, zorla tutunuyordu o âna.

....

- Çok ilginç sonuçlar geldi testinle ilgili Elisa . Gerçi Marry ve Nelly'nin anlattıklarından sonra beklemem gereken bir sonuçtu ama yine de şaşırdım. 

- İyi bir şey mi ?

- İyi bir şey mi ? Kullanmasını bilirsen her yetenek harikadır ama çoğu insan sahip olamadıklarına bakarken elindekinin kıymetini bilmez. Sen okuyup yazamıyorsun. Disleksi deniliyor buna. Anladığım kadarıyla ya geç kalmış olmaktan ya da senin durumunda bunu düzeltebilecekler gibi durmuyor. Ama işitsel hafızan inanılmaz boyutta . Öyle inanılmaz boyutta ki testi bir daha yapmak istiyorlar.

- Hafızam iyidir ama öyle şaşırılacak düzeyde olduğunu bilmiyordum.

- Yarın testi yenileyeceklermiş kabul edersen.

- Olur, yapacak başka işim yok zaten.



Diğer bölümler için tıkla.

Benzer yazılarım

2 Yorum yap

  1. Mutlu bir cuma ve akabinde en bi neşelisinden hafta sonu diliyorum Handan'cım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok geç kalmışım ama benden de harika bir hafta olsun dileği gelsin o zaman :)

      Sil