Yeni Hafta Yeni Başlangıçlar İçin Çok Kararlı Handan Bakışı .

Eylül 26, 2022

 


1. O kilolar verilecek. Zira yine yürürken topallamaya başladım. Kalça eklemim zorlanıyor Oturduğum yerden kalktığımda bacaklarım tutulmuş oluyor. Squad yapayım da bari o yüzden tutulmuş olsun. Burnum tıkanıyor. Genzim de genleşmiş, uyurken ses çıkartmaya başladım. Kendimi uyandırmasam umrumda olmayacak da 🤣

2. Daha üretken olunacak. Yani burada yazar instagram ve youtube daki abuk subuk kısa videolarda daldan dala konarak ömür harcanmayacak diyor. Hayır gidip youtube dan temizlik, sade yaşam videosu felan seyredeyim bari de gaza geliyor insan.

3 . Her zamankinden yarım saat erken kalkıp sessizce vakit geçirilecek. Daha ilk günden cıvızlıyordum ama neyse ki boşaltım sistemim benden prensipli çıktı kaldırdı beni erkenden. Yatağa dönmediğim için kendimle gurur duymaktayım şu an 

4. Çene tutulacak. Çevremdekilere sürekli akıl vermekten vazgeçilecek. Hiçbirinin aldığı yok, ne diye kendimi sevimsiz duruma sokuyorum. 

5. Çene tutulacak, etrafta gördüğüm her şeye söylenmek ve kızmaktan vazgeçilecek. Kabul et artık, insanlık denilen şey öyle ulvi bişey değil, herkes bozuk. Sen de dahil.

6. Spor her gün yapılacak. Üç güne düşürdüm , hiç memnun değilim. Spor yapmayı hiç sevmiyorum ama aslında bir nevi meditasyon gibi bakmak lâzım olaya. Karnını içine , totonu havaya kaldırıp kollarını geri atıp nefes almaya çalışırken başka bişey düşünemiyosun haliyle. Oh mis. Ter atmak da harika .

7. İşler ertelenmeden yapılacak. Akşamları mutfağa sırt dönüp kaçarcasına çıkılmayıp derli toplu bırakılacak ki ertesi sabah yemek yapma isteği olsun.

8. Daha fazla sebze yenilecek. Kavurmalı, fırına sürmeli tarifler denenecek. Baklagiller barsaklarımda bir bomba etkisi yapsa da daha fazla yenilecek, ev ahalisi düşünsün gerisi. Belki o içeride şişince iştahım kapanır.


İşte dün gece bu düşüncelerle yattım. Pazartesi hiç rejime başlamayı başaramamışımdır. Perşembe günü başladıklarım iyi sonuç vermiştir hep ama beklemeyeceğim perşembeyi, insan kendisini kalıplra sokup sınırlamamalı netekim.

Benzer yazılarım

26 Yorum yap

  1. Haydi bakalım kolay gelsin. Plan yapmakta bir nevi işin başlangıcı. Sen yaparsın. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sefer başlıyor gibiyim bakalım :) Teşekkür ederim, benden de sevgiler Zehra :)

      Sil
  2. Plan yapabilmek ve bu plana sadık kalmak en iyi terapi...Şimdiden hayılı olsunn

    YanıtlaSil
  3. Vay canına denilecek kadar doğru ilkeler ve kararlar; kutluyorum,heyecanlandırıyor insanı sadece ve sadece yarım saat erken kalkma düşüncesi bile evrene,evrimin bir saygı sunumu gibi bir şey...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Akşam yatarken heyecanla yaparım diyorum da sabah kalkma kısmında aylardır becerememiştim, bu sabah çok iyi geldi kalkmak :)

      Sil
  4. Gidip youtube'dan mutfak dolabı temizleme videosu izlesem mi ki? Motivasyon lazım da :) Gazlı yemekler kısmını yürürlüğe koymuşum farkında olmadan; havalar soğudu ocağımda nohut haşlanıyor :)
    Bakışlarında azmi görebiliyorum, kolay gelsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla çok işe yarıyor, izlerken insan kalkıp çekmece açıyor. Ben geçen hafta kıyafet elemesi yaptım sadeleşme videosunun beşinci dakikasında kalktım başından :)

      Nohutlu patates salatası yedim ve gerçekten de karnım davul gibi, açlık hissetmiyorum : D Yazın suratına bakılmıyor bazı yemeklerin, değil mi :)

      Sil
  5. Eh haydi hayırlısı, gazan mübarek olsun. Bu yolda muvaffak olmanı dilerim. :)
    Bende bayılıyorum öyle videolara onlar temizledikçe ben rahatlıyorum. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, şu ağrılarım geçerse mesud olacağım :) Evet ya, o videolar deli işi ama izletiyorlar kendilerini : D

      Sil
  6. hadiiii kim tutar seniiiii :)

    YanıtlaSil
  7. 4 ve 5 inci maddeleri ben de uygulamaya karar verdim. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygulamayı başarırsak çevremizdekiler de rahat edecek biz de :)

      Sil
  8. Haydi Handaan süpersin! Bol şans! Baklagiller gaz yapıyorsa %100 işe yarayan bir bilgi; hani kimyon vardır ya ama tane kimyon toz değil kekik gibi sert sert. Hah ondan birazcık çiğneyiver, Almanlar lahana çok yerler ya hep üstünde bu tane kimyondan olur, adamlar işi biliyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadıköy' e gidince bakayım aktarlarda var mı Ceren, işe yarıyorsa harika :)

      Sil
  9. Liste süper, kolay gelsin :) 4-5-6-7 ben de yapsam ne güzel olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu günü başarıyla atlattım gibi Manxcat, sen de başla :)

      Sil
  10. Sen azimli kadınsın Handancım, kilo vermeyi kafana koyarsan eminim rahat verirsin, sebze yemek benim de çok istediğim bir şey ben de yıkamasına üşeniyorum mesela ıspanak, semiz otu...:( halbuki severim de...fasulye kolayıma geliyor onu yıkamak zor değil. Eklem ağrıların için geçmiş olsun ben bu yıl çok ağrı çektim iyi bilirim :((( hadi kolay gelsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabah kalkar kalkmaz pazıları yıkayıp haşladım Müjde. Yarın sabah kavuracağım. Plânlı olumca yapılıyor da dediğin gibi öok meşakkatli. Bana da en kolay pırasa geliyor. Hemen yıka ayıkla pişir.

      Sil
  11. Niye kilo vermeye çalışıyorsun Handan anlamadım, fotoğrfta da gayet fit duruyorsun. Hiç fazlalığın yok gibi. Hem hareketlisin aslıda, ağrıların nedeni kilo değildir bence. aldığın kararlar harika, bende de benzer maddeler var, hep karar alıyorum ama olmuyor çoğu zaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldığım kilolarla ağrılarım patalel gidiyorlar Buket. Bir yerde vücuttaki yağların ağrıyı daha yüksek düzeyde beyne ilettiklerini okumuştum. Sanırım spor azalıp kilo artınca benim yağlar da son sürat iletiyorlar. Ayrıca eklemlerim ağırlık kaldırmıyor. Kilo verince ağrılarım gözle görülür ölçüde azalıyor .

      Kararları tam uygulayamasak bile farkındalığımız var en azından. Zamanla daha başarılı olacağımıza eminim :)

      Sil
  12. Yaşa be Handanım, kim tutar seni vallahi ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla on gündür iyi gittim sanki Şebo :) Kilolar pek gitmedi ama ben gittim :D

      Sil
  13. Çıktı alıp buzdolabının üstüne yapıştıracağım. Hepsinin altına imzamı atıyorum. Seni düşüneyim de ben de hayatımdaki değişiklikler için ilham alayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi bakalım Şule, bazen başkasından ilham almak iyi geliyor :)

      Sil