Yılın İlk Pazartesisi, Kimler Başladı Rejime Bakiim ?

Ocak 04, 2021


Detoks şeysine başlayalı on iki gün oldu sanırım.  Beş gün önce de bitirdim gerçi :D Yılbaşı gecesi yedim her şeyden. Asıl ayın birinde çılgınca bütün gün yedim. Netekim cumartesi sabahı bir kilo artmıştı bile. Neyse konumuz bu değil, anlatmıştım zaten daha önce.

Ben yapamam dediğimiz yemek hallerimizden bahsetmek istiyorum. 

Ben sabah kalkar kalkmaz kahvaltı eden bir kadındım. Altıda kalktıysam altıda yedideyse yedide. Kahvaltımı yapardım hemen. Yapmadan ayakta duramayacağımı düşünüyordum. 

Bu sabah sekize doğru kalktım. Pazara gidip geldim. Üzerine bir saat spor yaptım. Üzerine bir saat yürüyüşe (gezinti modunda)  gittim. Eve döndüğümde saat 12.00 olmuştu. Henüz bir bardak limonlu su dışında yediğim bir şey yoktu. Ve durabilşyor muşum?  Acıkmış mıydım? Tabii ki. Ama o açlık hissi yediğimde de hiç gitmiyor ki benden. Deli gibi yiyorum, yarım saat sonra midem dolu da olsa açım. Bi psikolojik açıklaması vardır elbet. Hayır hayatın her alanında tok gözlüyüm de yemeklere noluyor böyle bilmiyorum.  

Kahvaltı için iki yumurta çırpıyorum ya da haşlıyorum. Domates, salatalık, sivri biber, zeytin. Peynirler çok kalorili. Tahsildaroğlu'nun bir lor peyniri var. Tebeşirden hallice :D 100 gr 100 kalori. Ondan aldım kendime. Kahvaltım 200 kalori civarı tutuyor. Mozarella topları da 200 kalori.  Onlardan da alıyorum. O zaman 300 kalori. Muz yersem üzerine 400 falan oluyor. 

Ekmek, grisini, sunta bisküvi falan yemiyorum. İlk günler leblebi atıyordum ağzıma biraz. Mide suyunu alıp rahatlatıyor. 

Sonrasında su içmeye devam ediyorum.  Detoksta üç öğün yemiştim. Şimdi ikiye düşürdüm. Zira bana az ye sık ye pek yaramıyor. Oysa ramazanda kilo veriyorum. 

Akşam altıya kadar bol su, arada meyve ile geçiriyorum zamanı. 

Akşam yine ekmeksiz, makarnasız, pilavsız yemek ve salata yiyorum. Sabah fazla kaçırmışsam çorba ve salata. Az yemişsem tavuk, balık, köfte ve bilimum salata. Ya da yoğurt. 

Geçen gün taaa otuzlu yaşlarımdayken annemin bana hediye ettiği Osman Müftüoğlu'nun Yaşasın Hayat kitabına şöyle bir göz gezdirdim. Okuyacağım bir ara. Yaş ilerledikçe.1000 kalori almanız gerekiyor günde diyordu. Ben rejimlerimde 1500 kaloriye düşürmüştüm en çok. Hatta spor yaptıysam onu da ekliyordum üzerine. Şimdi 1000 kalori civarında durayım biraz diyorum. 

Gördüğünüz gibi belirgin bir diyetim yok. Aralıklı oruç gibi oldu azıcık ama ondaki yağ gramına falan bakmıyorum. Sevdiğim şeyleri yemeye çalışıyorum ama her dakika değil de arada. 

Bu akşam balık ve bir sürü sebze yedim.  Sebzeler, cidden harikalar. Hiç kalorileri yok, tıka basa doyabiliyorsun. Ben de öyle tokum. Ama bak, midem kazınmaya başladı yeniden. Umursamayacağım ama.

Handan kilona neden taktın bu kadar rahat ol diyenler de oluyor elbet. Taktım zira dayanıksız bir iskelet sistemim var. Zayıf da değilim zaten. Garip bir şekilde kilo düzgün dağıldığından ve ben güzel kamufle ettiğimden belli olmuyor ama yetmiş sekize çıkmıştım yine. Seksen gelince ağrılarım artıyor. Gece yatakta debeleniyorum. Bütün eklemlerim isyan ediyor. Kaslarım da onlara katılıyor. Gecenin bir yarısı oturup ağladığımı biliyorum,  rahatsızlıktan. Hayat kalitem yerlerde sürünüyor. Sırf bu yüzden sürekli kilomla uğraşıyorum. 

Evlendiğim günkü kiloma dönemem (58) orası kesin ama şu yetmişlerden atmışlara insem, daha da önemlisi orada dursam çok mutlu olacağım. 

Biliyor musunuz insanın burnu bile tıkanıyor kilo aldığında. 

İşte böyle.

Yeni yıl kararları başlarken, belki bir gaz vermiş olurum diye yazdım bu yazıyı.

Bir de şunu ekleyeyim. Geçen sene pilatese başlamak hayatımın en doğru kararlarından biriydi. Eğer her yerim sakat olmasa kick box u da çok seviyordum. Tavsiye ederim. Zira hem çok zevkli hem de spor yaptığını anlamadan spor yapıyorsun. Üzerine öğrendiklerin de kendini daha güvende hissetmene sebep oluyor. 

Haydi kimler benimle yapıyor rejim? Sağlıklı beslenme diyelim hadi :) 

 

Benzer yazılarım

32 Yorum yap

  1. Merhaba Handan bende kalori sayıyorum bazen kaçabiliyor ama genelde uyuyorum. Şimdi hemen her şeyin kalorisi hesaplanabiliyor ona dikkat edersek oluyor. Ayrıca aşırı kilo görünmüyor sende. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görünmüyor da ağrılarım artıyor kilo aldıkça Hülya.

      Sil
  2. Ehehe ben de başladım bugün Handan 😁

    YanıtlaSil
  3. Handan selam zaten iki öğün yiyorum. Tek zevkimiz bu coronada. Sen başlamışsın sana bol kalorisiz günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimkisi hastalıklı bir yemeye döndü Zehra, doğru dürüst yesem neyse, sürekli yiyorum, durmaksızın. Yoksa bir dilim kekini al çayla keyif yap, yemeğini afiyetle ye modunda olsam tamam da benim kantar hepten şaştı.

      Sil
  4. Saglik icin ben de biraz kilo vermek istiyorum. Ayrica hep omurga rahatsizliklarim var hareketsizlikten. Onun icin de spor yapmak istiyorum. Bakalim bugun yarin diye erteliyorum ama baslasam iyi olacak. Sizin bu kararliliginiz bana da gaz veriyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pilates çok iyi geliyor Bonheur, başla bence.

      Sil
  5. Ağrılarını anlattığın kısımda kaşlarımı böyle nasıl büzüp, çatmışım ki, Nasrettin Hoca misali çeken biliyor :( ay çok kötü o kas ağrısı, kemik ağrısı. Üzüldüm Handan ya..gerçekten seni çok iyi anlıyorum ve üzüldüm. O yüzden umarım istediğin kiloya inersin ve orada kalırsın çünkü insan tekrar kilo alıyor:( ya ben de sağlıklı besleneyim istiyorum yapamıyorum, üç gün yap, dördüncü gün canım makarna, çikolatalı pasta çekiyor ama bahanem de hazır çikolatada serotinin var ve benim bu mutluluk hormonuna çok ihtiyacım var:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana sanırım glutenli şeyler de dokunuyor Müjde, yaş ilerledikçe vücud yeni icatlar çıkartıyor.

      Sen gayet iyi gözüküyorsun, mutluluk hormonun al bence de :D

      Sil
  6. Ameliyattan sonra biraz daha kilo vermem gerekti ve yaz başında 64 e kadar indim , tüm yaz öyle ve rahattım.Bende özellikle bacaklarım açısından kilo almak istemiyorum.Şimdi yine almaya başladım,3-5 kilo. Öğlen yemeklerini kaldırdım. Ekmeği azalttım,tatlı zaten sevmem. Sadece sporla olmuyor, iştahı bir şekilde kesmek ve rejim yapıyorum takıntısına da girmemek lazım.Plates konusunda sana bayılıyorum, ben hemen sıkılıyorum evde kenim yapmaya başlayınca.Öteleyip duruyorum, şimdi yaparım, sonra yaparım diye.Tembel olmamak lazım. Kolay gelsin ,gitsin kilolar, sağlık gelsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rejim yapıyorum takıntısına girmeden yemeği azaltınca aynı kiloda kalmayı başarabiliyorum ancak Mehtap, benim metabolizma ultra tembel :D

      Pilates'i kendi kendime yapmıyorum ki, geçen sene gittiğim spor salonunun pilates hocası bize yaptırıyor haftada üç gün :) Keşke yapabilsem.

      Sil
  7. Akşam ölüyordum az daha yazacağım blogda. 😂
    Hiç kalori hesabına girmedim.
    Çünkü hiç ihtiyacım olmadı.
    Şimdi kilomu yazsam beni döversin buna mı takılıyorsun diye :)))
    Ama insan hep alıştığı kiloda olmak istiyor.
    Niye şimdi kilo alır oldum bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın alışık olduğu bir kilo var, onu istiyor yeniden. Üç beş yükseliyor işte, sonra yirmi yılda yirmi kilo almış bulabiliyorsun kendini.

      Evden çıkmayınca kilo alınıyor. Evde istediğimiz kadar hiç oturmuyorum diyelim dışarı bir bakkala gidip gelmek kadar hareket edemiyoruz.

      Sil
  8. ben de yapmalıyım neredeyse karantina başladığından beri 3-4 kilo fazlam var ve hiç dikkat etmedim bu ara 5 kilo versem süper olacak
    azimle yapılınca kesin sonuç alıyorsun
    seni tebrik ediyorum
    mutlu yıllar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İpin ucu iyice kaçmadan başlamak gerek Fatma,yapışıp kalıyor sonra.

      Sil
  9. Valla ben haldır huldur yemek yiyorum hahahahahah :D

    YanıtlaSil
  10. Olá! Gostei muito do blog e já o segui! Quero convidá-lo a visitar e a seguir o meu blog de volta <3

    www.pimentamaisdoce.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. Hey dear! Loved your post and allready followed your blog, i want invite you to visit and follow my blog back <3

    www.pimentamaisdoce.blogspot.com

    YanıtlaSil
  12. ben yeni yılı lavaşa yapılmış 2 lahmacunla açtım :) evde oturunca böyle en azından daha az yağlı deyip avunuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pandeminin ilk günlerinde dışarıdan hazır hiçbir şey almayınca ve bisküvi çikolata da oek bulamayınca hep ev yapımı lahmacun, hamburger, patates kızartması abanmıştık ama kilo almadık Sev, gerçekten de evde yapılanlar sağlıklı.

      Sil
  13. Handan'cım umarım bu yıl tüm ağrılarından, rahatsızlıklarından kurtuur, dilediğin kiloya inersin. Ben yeme konusunda çok dikkatliyim ama spor konusunda bildiğin takıntılıyım. Duruşma saatlerimi bile çoğu zaman spor saatime göre alırım ki denk gelmesin:) Bir de yememe konusunda aşırı bir inadım var. Beyin olarak kendimi yemeye kapattığımda hiç acıkmıyorum, özellikle denedim kendimi. Aaralıklı orucu da meakımdan denedim ama çok hızlı kilo verdim ve beni bitkin düşürdü. Bana uygun değil açıkçası. Spor salonuna pandemi nedeniyle ara verdik. Ama devam ederken hayatımda ilk defa 20kg ile çalıştım. Her gün iki buçuk saat salondaydık ama dediğin gibi hiç spor yaptığımı anlamadan spor yapıp kas kütlemi artırdım, çok da iyi gelmişti. Pandemi döneminde dört ay evden çıkmadım ve dört kiloya yakın verdim. Pandemi bitince 2 kilo aldım:))46kiloyum şu an ve sanırım hamilelik haricinde en çok 47 buçuk oldum:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En son lisede 48 kiloydum Bahar :D Şu anda Metehan'ı doğurduğum kilodayım. Yazdıklarını fantastik bir hikâye gibi okudum :D Darısı başımaaaa :D

      Sil
  14. Fazla kilo göremedim ben kesinlikle. Sebze soteler nefis 😋 Yarın ben de mantar yaoayım. Sadece tereyağıyla kavuracaksın, offf...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birazcık da sarımsak :)

      Kilo gözükmüyor zaten, ağrılarla kendisini hissettiriyor. Bir de sürekli yemekten midem fırlıyor. Şimdi aç olduğumdan düzeldi :D

      Sil
  15. Niye düşemeyesin 58 e ? Düşersiiin. Ben 73 den düştüm 55 e , hem de tiroidim az çalışıyor, ilaç kullanıyorum. Pandemide iki kilo aldım. Küçük çapta diyete başlamam lazım şu sıralar. 50 kiloya inip rahat etmek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok, 58 e düşmesem de olur ama 63 güzel gelebilirdi :)

      Sil
  16. Tabii ki ben varım. Hatta bir ara bloğuma konuyla ilgili bir yazı yazmak istiyorum. Sırf beni bağlasın da okuyucularıma karşı mahcup olmamak için dikkat edeyim diye ama henüz yazamadım. Kilo almak o kadar çok şeyi etkiliyor ki. Sadece güzel görünmek değil olay. Sağlığını ciddi anlamda bozuyor. Umarım 2021 hepimizin ideal kilolarına indiği yıl olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de çok bozuyor Şule, haydi bakalım, bu sefer başaralım şu işi :)

      Sil
  17. Agrilar sizilar ve kilolar konusunda yasayan bilir diyor ve hak veriyorum.Yalniz cevrenizde sizi "iyi niyetle" sabote etmek uzere bekleyenler olabilir.Direncli olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklıma koyduğumda dirençli oluyorum da oburum ben :D

      Sil