Üç

Ocak 03, 2021

Yılın ilk gününü hiçbir şey yapmadan koltuğa yapışmış vaziyette ne bulduysam yiyerek geçirdikten sonra dün gıpraşarak evimi ve mutfağımı toparladım. O arada bahar havasını görünce iki posta çamaşır yıkadım. Akşam üzeri karavana indim. En son geziden beri hiç gitmemiştim. O sırada elektrik sistemi bozulduğundan süpürememiştim. Yerler kırıntı doluydu, süpürdüm, düzenledim. Bir çay içtim.


Sanırım hiçbir yolculukta böyle gözükmeyecek karavan. Dört kişinin eşyası sağdan soldan sarkıyor oluyor yola çıktığımızda :D Sürekli ortalık toparlıyorum ama yine de dağınıklık gitmiyor, gidebilecek yeri yok zira :D O şıkır şıkır karavan fotoğraflarına kanmayın :D


Ama sıcaklığı, bir arada durmanın güzelliği, yollara düşme keyfi öyle güzel ki. 


İsmini de nihayet koyduk. Nasıl mı? 

Yılbaşında aile içinde minik çekiliş yapayım dedim. Hediyeler kalem, silgi, kitap ayracı falan. Paketin içine bir de şiir koysam hoş olabilir diye düşündüm. Derken tek bir şiiri kâğıda yazıp keserek paketlere bölüştürmeye karar verdim.


Bu tatlı kâğıda yazdım. Şiir seçmeye çalışırken aklıma Nazım Hikmet'in Yaşamaya Dair şiiri geldi.


Bilin bakalım orada neyin adı geçiyordu? 

Bu dizeleri de karavana yazmayı düşünüyorum :)


Şiiri bütünledikten sonra sırayla bölüm bölüm okuduk, çok keyifli bir aktivite oldu,  şiir gecesi yapmak lâzım arada.


Dün akşam,  uzun zamandır okuyamadığım kitabımı alıp, kendime şöyle bir ortam hazırladım. Ama kitap çok zor gidiyor . Niyeyse anlatımını sevemedim.


Bu sabah ev de düzenli olunca, şöyle süslü püslü kahvaltı hazırlayayım dedim.


Biraz özen, biraz çabayla hayatın her anı özel olabilir, değil mi?


Uzun zamandır birlikte kahvaltı yapmamıştık. Malum ben detokstayım diye kendi başıma yiyordum. Netekim normalde yiyeceğimden fazla yedim ama akşam yoğurtlu kereviz salatası ve brokoli çorbası ile bunu dengelediğimi düşünüyorum . 


Günün geri kalanı paso mutfakta geçti sanırım. Neyse, artık bitse de gitsem modundan sıyrılıp sakin sakin duruyorum mutfakta. Zira şu gerçeği fark ettim ki, orada geçen süre de hayatıma ait. Yok saymanın bir alemi yok. 

İşte bu yılın başlangıç öyküsü de böyle.  Başladığı gibi sağlıkla, huzurla ve mutlulukla geçsin. 
 

Benzer yazılarım

24 Yorum yap

  1. Karavan, şiir anlatıları, aile kahvaltısı... Çok hoş şeyler... Ben de aynı şekilde hepimiz için sağlıklı, mutlu bir yılıyorum=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir başlangıç yaptık diyebilirim Zeynep :)

      Sil
  2. Bir karavana verilecek en sevimli isim sanırım "Sincap". Şiir güzel, isim güzel! Konsepte de uygun :) Yine ne iyi geldi yazdığın her cümle :) teşekkürler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevimli, değil mi? Çıkartmayı seçerken hiç düşünmemiştik ismi olacağını. Ama şiirde de görünce kesin emin olduk :) (Ehehee ben emin oldum, diğerleri bana uydu :)

      Sil
  3. Sincap'la sağlıklı, keyifli ve mutlu günleriniz olsun:)

    YanıtlaSil
  4. Karavanın arkasına ek yaptırın bir dolap bence bu da bi seçenek olabilir, hanü bazı minivanlarda oluyor dikkatini çekmiştir belki araca ayrıyetten tutturup içine valiz koyıyorlar 🙈gerçi ben bunu uludağa turist taşıyor transitlerde gördüm ama olsun Türk araba sanayicisinin yapamayacağı modifiye yok bi düşünün 🤗
    Ben de bu ttilde iyi yedim bi gün hamburger gübü bi gün tavuk döner bi gün kumpir yaptık evi avm nin yemek katına çevirdik resmen ama hepsini kendimiz uydurduk valla 🤣🤣🤣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında dolaplar yeterli sayılır, arabanın bagajı da var sonuçta. Sorun, her an elinin altında olanların dağılması. Montlar, ne bileyim yataklar falan. Onlara da çözüm yok.

      Ben de bugün kumpirlik patates aldım pazardan, bir ara yapacağım. Tavuk döneri nasıl yaptınız, bi döner yapmadım sanrsam. Onu da sipariş verdiğimde beş dakikada getiren dönerci var, fırında ısıtıp yiyorum :D

      Sil
  5. Şuan önümde üç tabakta kalmış patates kızartması var. Evin üç üyesi de yemedi yemeğini doğru düzgün.
    Çocuklar içeride oynuyor. Baba işe gitti. Ben mutfakta hala kahvaltı sofrasında oturuyorum.
    Korkma yemiyorum. Oturuyorum sadece.
    😂
    Bu arada evde ekmeği yiyen harbi benmişim. Ekmeği az yedigimden beri ekmek günlerdir bitmiyor biliyor musun.. Şuan hala yarısı duruyor ki cumartesi alındı.
    Eşime bizde karavan alalım dedim. Çocuklarla karavanı napacan dedi. E dedim çocuklarla gezmelik işte. Pek aklına yatmadı.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabakta kalmış patates kızartması kadar tehlikeli bir şey yoktur, sakince oradan uzaklaş Hayalperest :D Neyse ki bizde asla kalmaz :)

      Hahaha, demek evin ekmekçisi senmişsin. On gündür bir buçuk simit (sonrasında çok mşdem yandı) bir de hamburger ekmeği (malum hamburger yapınca yeniyor:D) dışıda ekmek yemedim. İşin ilginci alışmaya başladım. Taze çıtır ekmek almadığım sürece idare edebilirim sanırım :D
      Ayyy, küçük çocuklarla pek keyifli olur karavan. Bizimkiler küçük olsaydık kendimizden geçerdik burada diyorlar. Ama eşinin sevmesi lâzım, zira çok iş düşüyor herkese, sevmeden yapılacak şey değil. Kiralayıp deneyebilirsiniz :)

      Sil
  6. keyifli gezileriniz olsun bu yıl...

    YanıtlaSil
  7. "orada geçen süre de hayatıma ait"

    ne güzel özlü bir söz olmuş.. zamanımızı geçirdiğimiz herşey hayatımıza ait buradan bakarsak ait olmadığımız kısımlarda zaman geçirmenin bir alemi yok :) bu sözü baz alıp bazı hatalarımızı telafi edebiliriz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar çok unutuyoriz ki bunu Nilgün. Hep birşeyler bitsin de yaşayalım modundayız.

      Sil
  8. Öyle tatlı detayların var ki Handan. En alttaki kayık şeklinde yelkenleri kalpli olan şey nedir bilmiyorum ama, aşırı sevdim onu uzaktan :) Vallahi hiç bir yere gitmeseniz bile, aklına esip arada kapı önüne inip o karavana kaçmak ve az kafanı dinlemek var ya, onun için bile değer bence!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O bir tuzluk Ceren, ben de çok seviyorum :)

      Gerçekten de sadece kapıda bile dursa hava değişimi oluyor gidip oturmak. Çok iyi geliyor. Bir de tatile gitme olasılığı, plânlarını eklediğimde hepten mutluluk verici :)

      Sil
  9. İsmi ne güzel olmuş, Sincap :) Sincap ile bütün günleriniz, ismi kadar güzel ve neşeli olsun :)

    (Bu arada biz kadınlar neden böyleyiz? Neden hava güzel olunca fırsattan istifade, çamaşır yıkıyoruz? :(( )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz :)

      Valla, eskiden hava çok güzel gezelim modundaydım, evlendikten sonra böyle oldu :D

      Sil
  10. yine neşe fışkırmış, ben de payıma düşen neşeden aldım.mutfağa uzun zamandır sticker bakıyordum, sizin karavandaki görünce esinlenip aldım, çok şeker oldu. iyi ki takip ediyorum yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güle güle kullan Tosbağa Günlüğü, stickerler çok güzel.

      Sil