Gece Yarısını Geçmiş ve Ben Yemek Dışında Bişey Düşünemiyorum

Ocak 30, 2021

Aklım fikrim yemekte,  bari yememek yazısı yazayım da oyalanayım.

Eee, yılbaşında rejime başlayanlar, nasıl gidiyor?  21 gün dayanıp da alışkanlık haline getirebildiniz mi sağlıklı yemeyi :D

Ben açım. Ve hiç de midem küçülmedi. Sadece açlık hissine alışmaya başladım ama o da zorunluluktan.  Gerçi bugün isyanla yemek yiyesim var, sanırım haftasonu serbest bırakacağım kendimi.

Bu sabah tartıldım. Bir ayda iki kiloya yakın vermişim. Pek fazla değil ama lütfen, o bir ayda yılbaşı gecesi, iki doğum günü ve bir de beş günlük tatil var :D 

Bunca kilo vermeye neden zayıflayamıyorum?  Çünkü sürekli aynı beş kiloyu (Bazen de on, ne kadar çıktığıma bağlı) veriyorum da ondan. 

Şu anda boyumla kilom eşitlendi. Beş kilo daha verebilirsem ağrılarım da azalır diye hayal etmekteyim.

Dün birisinin konuşmasına rastladım instagramda . Vücuttaki yağ kitleleri beyne,  olduğundan daha fazla ağrı var sinyali gönderiyorlarmış. Mantıklı geldi. Üstüne üstlük verilen her kilo eklemlerimi rahatlatıyor. 

Son on yıldır bu kilomun altına inmediğimden işim zor gibi.

Akşam yediden sonra ertesi gün on ikiye kadar bir şey yememeye çalışıyorum . Ekmek, makarna, pilav yok. Meyve,  kuru yemiş atıştırıyorum arada . 

Açım :D Bir buçuk aydan sonra bu iş daha kolay olmalıydı sankim.  Pufff. 

Eee, sizde durumlar ne? 

Benzer yazılarım

28 Yorum yap

  1. Ben de çok açıııııımmmm :( Sabah 2 yumurta, 5 badem, 1 salatalık yedim. Sonra kahve ve ceviz. Akşam da fırında karışık sebze. Şu an deli gibi açımmmm :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen benden de açmışsın :D Fırında sebze de pek güzel oluyor ama anında yok oluyor mideden :D Dayanalım Manxcat :)

      Sil
    2. Dayandım dün gece ama bugün dört başı mamur bir kahvaltı yaptım ve hiç pişman değilim :)) Gün içinde yakarım yediklerimi diyorum :D

      Sil
    3. Ben de öyle yapacağım, şimdi simit almaya gidiyorum :D

      Sil
  2. Valla hocam, şu dünyaya bir kere gelmişiz, sağlıklıysanız, koyveriniz yiyiniz efenim. Afiyet, bal şeker olsun. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlıklı değilim, sorun orada zaten :) İskelet sistemim kaldırmıyor.

      Sil
    2. Hocam bol bol süt, yoğurt, kalsiyum kemikleri güçlendirir derler:)

      Sil
  3. Ee, kem küm, yeniden başlayana kadar bıraktım ben 😂😂😂. Spor salonu açılmadan benden hayır yok, onu anladım 🤗. Dediğin gibi, sürekli aldığım o beş altı kiloyu verdiğim için asıl hedefime ulaşamıyorum bir türlü. Tabii bu yaşadığımız döngüde insan içine karışmıyor olmamızın payı büyük 😂😂😂. Bir hedef yok, hedef 😞😂😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, şubatta başla bari. Bak aşılar ilaçlar felan, yazın biterse bu haller ters köşeye yatmayalım :D :D

      Sil
  4. Gece yememe işini uzun zamandır yapıyorum, çok faydası var. Evet bazen tv izliyormuş gibi görünüp,yemek yapma/yeme hayallerine dalmış olabiliyorum, ama kendimi tutuyorum. Seni kutluyorum 2 kilo gayet iyi, zaten yavaş kilo vermek en ideali ,diyor uzmanlar. Hele ki evde 3 erkek varken 2 kilo verdiysen gerçekten başarı:) Bir de kış aylarında daha zor gidiyor kilolar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayda iki kilo benim için hızlı bile sayılır, bir kiloyu ancak görüyordum. Dediğin gibi daha hızlısını ben de istemem, çöküyor insanın sağı solu :D Zaten kilo verince bitmeyecek bu acı, geri almamak için devam etmek lâzım.

      Sil
  5. Daha ağır göster mesajı biraz ayıp ya! Emeğe ayıp dürüstlük bekliyoruz yağlardan :) uzun vadede verilen kilo kalıcı verilir derler bence moral bozmadan devam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok, daha ağır göstermiyor, ağrıları daha fazla hissettiriyor :)

      Valla bende kalıcı kilo kaybı hiç olmadı ama bakalım :)

      Sil
  6. Bende az ekmek var. Arada makarnada pilavda var. Hamur işi de var.
    Diyorum ya benimki diyet değil.
    Ama verdim ben. Göbeğim küçüldü şükür. Artık amacım yok etmek. Iki ayı geçti nerdeyse. Tam uysaymışım şimdi tığ gibim olurdum ben yaa..😂😂
    Neyse şimdi moral bozmayayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de porsiyonları küçültmüşsün işte Hayalperest. Ben porsiyon küçültemiyorum, yemeye başlayınca gerisi geliyor o yüzden hepten yasakladım kendime. Ama arada kaçamak günü yapıyorum :)

      Sil
  7. Geçen hafta pazartesi günü diyete başlayıp akşam bozan biri olarak söyleyebilirim ki çok zor.. nasıl vereceğiz bu kiloları.. saat 16.00 dan sonra yemekler geliyor gözümün önüne benim de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki litrelik su şişesi ile oturup açımmm diye diye su içtim bir hafta Andromeda :D Erken mi yatsam diye düşündüm sonra.

      Sil
  8. Kötü. Kilo vermeyi bırak almış bile olabilirim. Korkumdan tartıya çıkmıyorum :-(

    YanıtlaSil
  9. Bazen gece ben de çok acıkıyorum ama dayanıyorum. Korona döneminde birkaç kilo aldım, neyse yine düzenli harekete basladım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece düzenli hareket kilo bakımından bana hiç yaramıyor Derya, boğazıma hakim olmazsam alıp gidiyor yine de kilolar. Güya pilates yapıyordum ama öyle çok yemeye başladım ki. Durduramıyorum yemeyi, çatlayana kadsr yiyecektim. Neyse şimdi biraz düzene koyar gibi oldum.

      Sil
  10. Herkes dertli bu konuda:)))) Kiloyu boya eşitlesem başka ne isterim:)) Aslında pandemi ile birlikte daha sağlıklı beslenmeye başladım. O nedenle 5 kilo verdim ama yeterli değil. Daha en az 10 kilo daha vermem lazım. Neyse ben bunu koruyayım da başka bir şey istemem.
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlıklı beslenmeye devam edersek yavaş yavaş gider sanırım fazlalıklar Çenebaz :)

      Sil
  11. Harika kar ve çay manzaraları insanın orada olası geliyor. Kış mevsimini oldum olası çok sevmişimdir.

    YanıtlaSil
  12. Ayyy sorma Handanım ya... Ne güzel kilo veriyordum yürüyüşle. Kaldı öylece. Akşam yasakları başlayınca çıkamıyorum yürüyüşe... Pc başından 7 de kalkıyorum ancak, annem ben de öğün aksatmamaya çalışıyoruz, bir de ana kız hamur işinde yarışıyoruz derken verdiklerimi alacağım diye korkuyorum vallahi :/
    Yiyip yiyip kilo almayanları dövmek istiyorum bir de ahahahahahaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben geçen gün akşam sekizde çıkıp bir saat yürüdüm, çok iyi geldi Şebo. Annelerin yaptıkları da başka lezzetli oluyor yaa :)

      Sil