İstanbul Film Festivali 2 / Paris ,Texas

Nisan 08, 2018

1984 yapımı bu filmi ne zamandır izlemek istiyordum.(Film Ekimi'nde Harry Dean Stanton filmi izlediğimden beri, o film son filmiydi ve çok güzeldi )  Festivalde olduğunu görünce çok sevindim. Üniversite arkadaşlarımla da buluşma bahanemiz oldu.

Sabah kahvaltısıyla başlayan günümüzde, öğleden sonra erkeklerimizi ekerek Beyoğlu'na çıktık. Okul yıllarımızı anarak kakara kikiri filme gittik. Atlas Sineması'nda hâlâ yer gösteren amcalar aynı :) Daha nostaljik ne olabilir ki.


Film güzeldi. Kendisini kaybetmiş,dört yıldır kimsenin haber alamadığı bir adamın öyküsünü adım adım ilerleyerek öğreniyoruz film boyunca.  Nastassia Kinski o kadar güzeldi ki. Ve oyuncuların hepsi rollerinin hakkını vermişlerdi. Eski filmleri sinemada izlemenin keyfi de başka oluyor.



Yol filmlerinin en içlisi, işlevsiz aile filmlerinin en kalp acıtıcısı, atsız bir western... Olağanüstü güzellikteki yalın görüntüleri ve Ry Cooder’ın klasikleşen müziğiyle başyapıt niteliğindeki bu kült film, ilk gösteriminden onyıllar sonra, hâlâ etkileyiciliğini koruyor. Belleğini yitirmiş bir adam Texas Çölü’nde dolaşıp durur. Onu bulan kardeşi, belleğinin canlanmasına, dört yıl önce ardında karısını ve oğlunu bırakarak çekip gittiği yaşama geri dönmesine yardım eder. Yönetmen yardımcısı koltuğunda tanınmış Fransız yönetmen Claire Denis’nin oturduğu Paris, Texas yalnızca Wim Wenders’ın değil, başrolündeki, Eylül’de kaybettiğimiz Harry Dean Stanton’ın da tartışmasız en iyi filmlerinden. (İksv sayfasından)



Benzer yazılarım

16 Yorum yap

  1. İzlemediğim bir film bu Handan'cığım, Nastassia'nın güzelliğini hatırlamış oldum yıllar önce rahmetli annemle Tess'e gitmiştik Kadıköy'de, şimdi o da sanırım epey yaşlanmıştır, merak ettim google'da bakacağım illa...:)bakalım botokslu mu?:))Kim Novak yaptırmış da çok üzüldüm mahvolmuş o güzelim kadın:(

    Eline sağlık canım, ne iyi etmişsiniz, harika bir gün olmuş:)...(gördüğün üzere 2 günden fazla ayrı kalamadım blogdan...:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de baktım, botokslu gibi değildi sanki Müjde. Kilo almış sadece :)

      Ayrı kalamadığına sevindim :)

      Sil
    2. Yok, yok botokslu olan Kim Novak, bunda yoktu haklısın. Şey, Kim Novak kötü bir doktora düşmüş zavallıyı mahvetmişler Batman'daki Joker'e benzettim halbuki ne güzel kadındı:(((

      Çok teşekkür ediyorum:)ben de sevindim insan alışıyor yaaa... uzak kalamıyor belim hala aynı, geçmedi ama oturduğum yerden yazıyorum, çiziyorum:)

      Sil
    3. Estetik işi çok nazik bir iş, insanı beter edebiliyor .

      Belin sana biraz gevşe mesajı verdi Müjdecim, hiçbir şey sağlığından önemli değil, aman dikkat et.

      Sil
  2. Ne güzel keyifli bir gün olmuş 😊❤film de güzele benziyor sevgiler canım benim 😊❤

    YanıtlaSil
  3. Çok severim bu filmi, izlediğim halde gösterildiğini bilsem yine gider izlerim sinemada. Wim Wenders çok iyi yönetmen, Stanton da çok güzeldir bu filmde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ne zamandır izlemek istiyordum bu filmi Öneri Makinesi, Festivalde görünce üzerine atladım :) Harika oldu :)

      Sil
  4. Tam nostalji olmuş Handan... Yer gösteren amcalar olması ne güzel sinemeda ♥

    Bu arada gözümden kaçmadı eldivenin, süpersin vallahi eldivenini sevdiğim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eldivenimi de hemen nasıl fark ettin Şebo :) Sen de süpersin canım içi :)

      Evet tam nostalji oldu dün, harikaydı :)

      Sil
  5. Ne güzel bir çetesiniz siz öyle :)

    YanıtlaSil
  6. Beyoglunda sinema keyfi 🤗🤗🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de etraftaki abuk subuk şeyler olmasa Derya, her şey sürekli değişiyor, insan eskiden bir şeyler görmek istiyor ama nerdee.

      Sil
  7. Bu filmi izlemedim ama izleyeceğim. Eski filmleri sinemada izlemek çok keyifli olur eminim. Keşke birkaç sinema salonu uygun fiyata eski filmleri gösterse. Birçok klasiği sinemada izlemek isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de eski filmlerin gösterildiği sinemalar olsa harika olurdu Şule.

      Sil