Cuma Gelmiş Bile, Ne Çabuk Geçiyor Zaman

Nisan 06, 2018

Eveeet, hâlâ ilaçlarla ayakta duruyor olmama bir mânâ veremesem de yarından itibaren istesen de istemesen de iyileşmiş olacaksın vücudum diyerek iyice şımarmasını engellemeye çalışıyorum.. Bugün beşinci gün oluyor yav, altı üstü gripsin sen.



Festival öncesi son hazırlıklarımı tamamladım. O da ne ki derseniz, filmlerin fragmanlarını, afişlerini ve konularını bulmak  canlarım.

Bir yandan filmleri izleyip bir yandan ev işlerine yetişmeye çalışırken o kısım zor geliyor. Şimdi hepsinin temeli var, bana sadece izledikten sonra sevdim veya nefret ettim demek kısmı kaldı. Planlamacılık konusunu biraz abartıyor olabilirim :) Ama ben planlama yapmazsa tamamen dağılanlardanım. Ve korkarım ki zaman ilerledikçe bu dağılma kısmı artıyor.


Size de oluyor mu bilmiyorum, hastayken uyuyasım da kitap okuyasım da film izleyesim de gelmiyor. Ayağım sakatken bir buçuk ay yatıp hiç kitap okumadan vakit geçirmiştim. Akıl oyunlarına sarmıştım o ara. Şimdi de zorla bir kaç sayfa okuyup (Kitap çok sarmamış da olabilir tabi:) evde yapacak şey arıyorum.


Kışlıkları kaldırıp yazlıkları çıkarttım bu arada . Biraz giyilmeyen tişörtlerden ayırıp geri dönüşüm kutusuna attım. Kadıköy Belediyesi'nin bu kutuları harika. düzgün olanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar, yırtık ve verilmeyecek gibi olanlar da dönüşüme gidiyor. Bizde sürekli büyüyen oğlanlar olduğundan pırıl pırıl bir sürü kıyafet çıkıyor, doğru oraya :)


Çaykovski'nin hayatını okuyorum. (Bitmedi de bir türlü :)  Kırk beş yaşlarında (Kitapta inatla yaşlı kadın deyip duruyor, paralayacağım yazarları :) on iki çocuklu ( bu açıdan bakıldığında yaşlı da olabilir, beni bir çocuğum yirmi yaş yaşlandırdığına göre :) dul bir hanım , müziğine hayran olduğundan itinayla desteklemiş adamı. O kadın olmasa her halde erkenden ölüp giderdi ya da akıl hastanesine kapatırlardı.

Dedikodumuzu da yaptıktan sonra şimdi gidip biraz daha yatabilirim.


Unutmayın, bugün yaşasın cuma.

Enerjik, eğlenceli, sevdiklerinizle birlikte harika bir hafta sonuna açılsın sabahınız :)

Benzer yazılarım

23 Yorum yap

  1. 45 nasıl yaşlı olabilir yaa aslaa
    Ben 43 üm gencim banane
    Geçmiş olsun bu arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bana ne Sev, saçmalamış yazarlar :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Kadıköy belediyesinin eski kıyafet kumbarası keşke üsküdar belediyesinde de olsa... salıncak koltuk mu deniyor ona bilmiyorum ama ne kadar güzell tam içine kurulup kitap okumalık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ara Üsküdar meydanda kıyafet toplanıyordu.geçen senelerde ama sanırım geçici bir şeydi o Özlem. Zor bir şey de değil, her yere koysalar ne güzel olur.

      Şimdi yaz olsa, gölgede bu salıncağa gömülsek :)

      Sil
  3. Ben de plansız programsız adım atamayanlardanım kuzum. Baska türlü içimde hep bir şeyleri atladığıma dair bir huzursuzluk taşıyorum.
    45 mi? Üzerinden geçeli 10 seneden fazla oldu ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle oluyorum Tülin, ama planladıysam ondan sonrası kolay, artık çok rahat oluyorum.

      Eski kitaplar pek münasabetsiz canım, yedi yaşında çocuğu varmış o kadının , yaşlı olabilir mi hiç, daha ilkokul velisi :D Bakmayalım biz onlara:)

      Sil
  4. Bende ne zaman planlı iş yapsam daha kötü oluyor 😊onun için akışa bıraktım 😁aaa terbiyesiz 😁45 yaşlilik yaşımı gençlik yaşları kardeşim 😁😊ne olmuş yani 32lik olduk bizde ih 😁oy o grip halen geçmedi ya birde öksürük kaldı tam olduk 😊sabah sabah çenem düştü 😊❤rabbim sifalar versin inşallah canım benim ❤😊sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de öksürük peydah oldu bugün, sinemalarda artık uğraşıp duracağım öksürmemek için özlem :)

      Gençlik ruhunda varsa yaşa maşa bakmaz bi kerem, değil mi canım :)

      Benden de sevgiler ,teşekkür ederim :)

      Sil
  5. ayy ben de 45 lik bir yaşlıyım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski kitaplara bakmıyoruz Buket, münasebetsiz onlar :) Genciz biz daha :D

      Sil
  6. Geçmiş olsun Handan Hanım. Valla insan hissettiği yaştadır diyorum ben, genç hissedelim genç kalalım 😊 Bu arada yakın oturuyoruz sanırım Fenerbahçe'ye beklerim. Sevgiler 😊 💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür Saadet , ben de aynı fikirdeyim, genç hissedelim genç kalalım :) Yakınmışız ,evet, buluşuruz bir gün belki, kim bilir:)

      Sil
  7. Yaş konusunu tırıs geçerek geçmiş olsun diyorum Handan.Bizim buralarda da var giysi kumbarası çok iyi bir hizmet gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaş konusunu bence de dikkate almayalım Mehtap. Çok iyi hizmet kumbaralar ,değil mi, evde ne bulsam oraya taşıyorum :)

      Sil
  8. Geçmiş olsun çok :)) Fotoğraflar ne kadar da güzel :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kâğıt Salıncak , fotoğraflarda nostaljik şarkılar da vardı ama kimse fark etmedi sanırım :)

      Sil
  9. Yaşı yaşla işi olana bırakalım boş ver:))))
    Klasik filmler de hep öyle gerçekten:))
    Çok geçmiş olsun , ayy bu fotoğraflar süper ilaç gibi vallahi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boş verelim Hatice :)

      Teşekkür ederim , eski fotoğrafların arasından topladım bunları, içinde eski şarkılar da saklı :)

      Sil
  10. Hehehe, o zamanlat kocamanlardı Aysan, meğer yanılmışız yav :D

    YanıtlaSil
  11. Festivallere bayılıyorum. Benim nisan ayım da tiyatro festivaliyle dolu :-)

    YanıtlaSil
  12. Gecmis olsun canim. Yaslandikca zamana daha cok ihtiyac duyuyoruz sanki 😂

    YanıtlaSil