Yedinci Hayat (Kültür Sanat Mevsimi 6)

Ekim 02, 2017

Dün hepimizin evde olduğu ender günlerden biriydi. Önce akraba ziyareti düşünüyorduk ama baktık ona hep birlikte gidemeyeceğiz plânları değiştirdik.

Önce geç uyanma (haftanın erken kalkmak zorunda kalmadığım tek günü ama iki haftadır Can işe gittiğinden kalkıyordum :), güzel bir kahvaltı ardından sinema ve dışarıda yemek :)

Yedinci Hayat'ı ilk gördüğümden beri merak etmiştim. Bizimkiler de tamam dediler. Onu izlemeye karar verdik.


Dünyada nüfus artışı çok hızlanınca genetiğiyle oynanmış ürünlerle tarım yapılmaya başlanmış. Bu ilk önce çok işe yarasa da  beşizler, altızlar yedizler doğmaya başlayınca çözümün kendisi sorun yaratır hale gelmiş. Sonunda herkesin tek çocuk hakkı olmuş, diğer kardeşler dünyanın düzeldiği zamanlarda uyandırılmak üzere dondurulmuşlar.

Kahramanlarımız yedizler, işte bu dönemde dedeleri tarafından dış dünyadan gizli bir şekilde büyütülmüşler. Hepsine haftanın bir gününün ismini vermiş. Hepsi tek bir kimlikle isimleri hangi günse o gün dışarı çıkarak hayatlarını sürdürüyorlar. Akşamları da birbirlerine günün bilgisini veriyorlar.

Ama bir gün Pazartesi eve dönmüyor...


Klişeler ve tahmin edilebilir durumlara sahip olsa da baştan sona nefessiz izlediğimizi söyleyebilirim. Başroldeki hatun ( Noomi Rapace) gayet başarılıydı.

Tek bir şeyden rahatsız oldum. 15 yaş sınırı konulan filmde 15 yaşında oğlumun görmesini istemediğim sahne vardı. Ben mi mutaassıbıım millet mi çok geniş anlamadım. 18 + olmalıydı en azından diye düşünüyorum. Aklınızda olsun.

Sonuçta güzel bir film izledik. (Bikgiç ekstra anatomi dersi aldı :P)

Çıkışta keyifli bir sohbetle kimse cep telefonlarını açmadan yemeğimizi de yedik.

Evde o kadar herkes kendi haline gömülüyor ki dışarı çıktığımız bu zamanları çok seviyorum :)

(Kültür Sanat Mevsimi nedir? )

Benzer yazılarım

26 Yorum yap

  1. Tek çocuğu seçmek fikri aileye verilirse işte o zaman konu duygusala bağlanır. Devlet tarafından belirlenirse kriterler neler olabilir? Film izlemeden kafamı karıştırdı ama merakımı da uyandırdı. İzlemekten keyif alacağım türden bir film gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En büyük çocuğu bırakıyorlardı sadece Mukaddes. Çocuk seçmek zorunda bırakmasın Allah hiçbir ana babayı.

      Sil
  2. Bence keyifli bir gün olmuş, en güzeli de cep telefonu açılmadan yemek keyfi :)
    Ne güzel!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde de sofraya gelmiyor telefonlar ama saatlerimiz uymadığından hep birlikte oturamıyoruz Sibel. Dışarıdaysak da çok pis bakarım telefonu olana :D

      Sil
  3. Çok ilginç bir konu. Pazartesi'ye ne olduğunu ben de merak ettim. :) + 18 sahneler konusunda haklısın. Ben de yeğenim evdeyken bazen Netflix'te film/dizi izlerken "Hii! deyip pause'a basıp ileri sarıyordum, 30 yaşında ama olsun teyze-yeğen seyredilmeyecek şeyler:( yani kesinlikle mutaasıp değilsin, biz böyleyiz hayatım bizim örf ve adetlerimiz öyledir, elin Amerikalısı, İsveçlisi babalarının yanında sütyenle dolaşıyor utanmıyor bizler öyle değiliz, iyi ki de öyle değiliz ayrıca. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet birlikte seyrederken rahatsız edici olabiliyor Müjde, bir de yaş sınırı böyle olunca daha da rahatsız edici, 15 yaş diyor kim neye göre karar vermiş o on beş yaşa bilemedim.

      Sil
  4. Handan hn merhaba,
    Elimde film festivaline 2 filme birer biletim var. Malesef gidemeyeceğim. Festivale gitmeyi sevdiğinizi biliyorum acaba gitmek istermisiniz, size hediye etmek isterim. Rexx 5 ekim perşembe 11.00 ( derin sular) ve 7 ekim cts 13.30 Velayet filmi. İsterseniz size mail atabilirim ( daha önce yaptığınız çekilişten can dündar kitabı kazanmıştım o maile atabilirim.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar incesin Yasemin, çok mutlu oldum beni düşündüğüne. Biliyor musun ben de o iki gün dışındaki günlere bilet almıştım :) Keşke işim olmasaydı da gidebilseydim seninkilere de ama cumartesi misafirim gelecek perşembe de o misafire hazırlanabileceğim yegâne gün. Acaba perşembe sabahı olabilir mi diye düşündüm ama çok koşturmam gerekecek o durumda.

      Çok teşekkür ederim canım, biletleri almış ve rilmlere gitmiş kadar oldum inan ki :)

      Sil
  5. Rica ederim ne demek:) size şimdiden iyi seyirler diliyorum. Film Festivali bir tutku, gçevremde festival seven çok kişi olmadığından hemen aklıma siz geldiniz:) Aslında bizim evde film ekimini takip eden kişi eşim ama ben de ucundan biraz takip ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rexxin önünde fazla biletlerini satabilirsin diye düşünüyorum, uygun zamanında bir bak istersen. Film günü olmasına gerek de yok.

      Sevgiler.

      Sil
  6. Aile olmak ne güzel, ne önemli bir şey. Duygulandım okurken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman o kadar çabuk geçiyor ki birlikte birşeyler yapabileceğimiz bu fırsatları değerlendirip kendimize katalım istiyorum Tülin.

      Sil
  7. En kısa zamanda izlemek istiyorum bizimkiler 3 hafta önce gittiler ama ben temizlik yapacağım diye gidememiştim:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım sen de beğenecek misin Kadriye :)

      Sil
  8. Ne iyi yapmışsınız Handan. Ailecek birlikte keyif alınarak yapılan aktiviteler herseye bedel.
    Benim oğlan büyüsün ben de böyle filmlere gideceeeemmm :) filmi merak ettim pazartesiye noldu acaba hımm? salı olsa bilirdik sallandı der geçerdik :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can'ın düzensiz işleri, Metos'un üniversite sınavı senesi olduğundan dersanesi Bilgiç'in kendisine bulduğu bilimum aktivitelerden bir araya zor gelir olduk Derya, ben de çok mutlu oldum ailece birşeyler yapmamızdan.

      Hee hehe bak bakalım sen de pazartesiye nolmuş :)

      Sil
  9. Ailece birşeyler yapmak,güzel anılardan biri daha...Tekrarı çok olsun güzel annem...

    Bu arada haber vereyim....
    Belki dedim Handan uçar gelir mi ki acaba...? Diye.
    5 ekim Perşembe Örgüçantam-Haticegülüm Ankara'da olacağı için Ben,Müjdem,Tülin,Yurdagül buluşma ayarladık gelsene hadi gelsene,evimde seni misafir edebilirim,kızçeleri yolcu ettim bana da teselli olursun gel kız...!
    Hem blog kızlarına da supriz yaparız...

    Mail adresim...Tlf yzmak istersen...( merihaygun3@gmail.com )
    Selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Merihim ne çok isterdim gelmeyi, cumartesi babamın ölüm yıldönimü, bizde toplanacağız ailece, cuma arkadaşlarımla bienale oradan da festival filmine gidecek olunca bana kalıyor bir tek perşembe günü, o gün alış verişti, temizlikti, yemekti, ne yapsam kâr olacak. İnan boş olsam ayarlamaya çalışırdım arkadaşım.

      Sil
  10. Buluşma günümüz 5 ekim perşembe öğleden sonra...Tekrar hatırlatayım dedim...
    Lütfen....gel...Handan farkını göster...Be arkadaşım Blog dünyasının en hızlı gezgin kızının hızını...
    Canın sağolsun tabbi ki de gelmesen de,severiz biz seni...!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de kulaklarımı çınlatın, belki telefonla bağlanırım aranızaaaa. İyi eğlenceler diliyorum şimdiden. Çok mutlu oldum çağırdığınıza :)

      Sil
  11. Susage parti isimli animasyonu yeğenimle birlikte izleme gafletinde bulunmuştum. Utanıp rahatsız olmuştum. Yaşadığınız durumu anlıyorum. Izledigimiz filmleri yazarken +18 detaylarına da es gecmeden yer vermemiz gerekiyor. Ben bazen yazıyorum ama bazende aklımdan cikiyor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zülâl, +15 ti bu film, onun için kızdım zaten. Neye göre 15 denmiş anlamadım zira gayet dolu dolu bir yatak sahnesi vardı, bitmedi de bir türlü.

      Sil
  12. Ne güzel bir etkinlik olmuş ailenizle birlikte:) biz de birlikte sinemaya gitme yaşına bir gelebilseydik artık :) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah, bir de bakmışsın gelmişsiniz Hayat Cıvıltısı, zaman o kadar çabuk geçiyor ki :)

      Sil
  13. Ahahahaaa geçen gün ben de fütursuzca bir film açmak gafletinde bulundum, Oytun efendinin yan yan bakışlarını da dolayısıyla hafızama kazıdım :)))
    Filmi merak ettim ama şu sıralar izleme eylemlerine bir süreliğine ara vermiş durumdayım. Bir ara artık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, ben de ne zamandır izlemiyordum bu hafta sinema haftam oluyor Şebo.

      Bu arada oğlanların yan göz bakmalarına bayılıyorum, çok komik oluyorlar hahaha. Ben çocukları +18 konsere götürerek yapacağımı yapmıştım zaten, konserin de +18 i mi olurmuş dediydim, oluyomuş :D Ama o bile bu filmden masumdu yahu.

      Sil