Engin Varol (17 Şubat 1949)

Şubat 17, 2011


(Bknz)

Benzer yazılarım

3 Yorum yap

  1. ben ressam engin varol. öncelikle seçtiğiniz bu tablo için sizi kutlarım. hangi kritarle hareket ettiniz bilemiyorum ama iyi bir göze sahipsiniz. bu tablom pera palas oteli agatha CHRİSTİE nin 1926 lı yıllarda kaldığı 411 nolu odada kalarak yaptığım 102 tablolarımdandır, ne yazıkki ülkemizdeki kolleksiyonerler. sanatla uğraşanlar vede galeriler resim nediri sorgulaya mamışlardır. tek kriter imza kime aittir. yani kazanç, zaten sanat geçmişi incelendiğinde de herşey ortadadır. sanatcı para için resim yapmaz, yapamaz. yaparsa 0 ressam dır, tabloyu duvara asmak sadece başlangıçtır. asıl olan GİZ dir, gerçek sanat eserlerinde olduğu gibi,

    YanıtlaSil
  2. Var olmanın en önemli gücü gelecek kuşaklara seslenebilmektir. Engin Varol’un resimlerindeki renk cümbüşü, derinliğindeki gizem bunu sağlıyor.
    Ne mutlu Evgin Varol gibi olanlara.
    T. Oğuz Alpözen

    YanıtlaSil
  3. Sanki yoğun geçen bir savaş apatlamaları gibi ( ekran siyah beyaz renk cümbüşünü göremiyorum ve de resmi büyütemiyorum bu touché leri görmemi engelliyor) bana yoğun ateş altında patlamaları hissetirdi. büyük ve renkli görebilsem askerlik takıntısından kurtulacağım. teadüfen sayfanızı gören sorfür.

    YanıtlaSil