Bahar Temizliğine Takılanlar

Nisan 07, 2009

Bir elimde Cif bir elimde bez önüme ne gelirse cifliyorum bugünlerde. Dolap kapakları, yatak başları, masalar, kütüphaneler , herşey.
Bahar temizliği güya ama benimkisi yaz geldiğinde ancak bitmiş olacak bende bu rahatlık varken. Okuldayken nasıl yarım saatten uzun süre ders çalışamayıp ha babam mola veriyordumsa şimdi de aynı durumdayım. Hele de dolap içleri dökülüyorsa. "Aaa 1980 lerden bir Hey dergisi", " Bilmemkaç yılının günlüğü" derken saatler geçiyor ben elimdekileri okumaktan birşey yapamamış oluyorum.



Evelsi gün tüm dağınıklığın arasında bu küçük defter geçti elime. Hemen hatırladım. İlkokul öğretmenim rahmetli Sevgi Akın hasta olduğunu öğrendiğinde anneme getirip vermiş bu defteri. İlkokul beşinci sınıfta karakter tanımlama ile ilgili yapılan bir çalışma defterciği. Bütün sınıf benim karakterimi tanımlamış :) Defterin hazırlandığı zamanı hatırlamıyorum. Ama o sırada kimlerle küs ve kavgalı olduğum hemen belli :)



Çocukluğun bütün içtenliği ve açıksözlülüğüyle yazılmış satırlar o kadar güzel ki :)


Şimdi böyle bir defteri versek çevremizdekilere böyle rahat ve içten yazılabilir mi acaba diye düşünmeden geçemiyor insan. Şüphesiz gerçek duygular söylenmeden nazik ve mesafeli yazılar olur çoğusu .



Otuz kişinin yazdıklarında bir ortak nokta bakarsak. Çalışkanmışım, temizmişim ve şımarıkmışım arkadaşlar. He canım öyleyimdir valla :D



Herkese günaydın.

Benzer yazılarım

5 Yorum yap

  1. Seni şımarık seniiii ama bak çalışkanlığın belli harıl harıl geziyorum dedin . Yeter temizlik filan yapma ! hiç çekemem temiz ev yakarım bak ! :)))

    YanıtlaSil
  2. walla o bahar temizliği bana da lazım da daha elim ermedi.Bir cam sileyim dedim şakır şakır yağmur yağıyor kaç gündür bütün hevesim kaçtı..Sanırım biraz daha bekleyecek:))Anılar çok güzel değil mi?

    YanıtlaSil
  3. Acaba yaksak üzülür müyüz sonra diye düşünmüyor değilim Owl.

    Anılar güzel gerçekten de Melek, hele 30 yıl ötesinden gelmişse :) Cam silmeyi falan düşünme benim gibi iç mekânlarla uğraş :D

    YanıtlaSil
  4. owl muuu ühühühühüü handanımmm

    YanıtlaSil
  5. Ha ha ha, Özii sen beni yak en iyisi. Ay anacım başımda hababam bıcı bıcı çocuklarla gene iyi yazıyorum o kadar :D

    YanıtlaSil